Plaja exotica cu ape turcoaz

City Break Europa!

Specialistii Veltravel.ro v-au pregatit propuneri de city break Europa la sfarsit de an. Daca iti doresti o vacanta de poveste in Europa, in 2014, noi avem pentru tine oferte excelente de city break in cele mai frumoase orase. Fie ca alegi Barcelona, Madrid, Roma, Istanbul sau Paris – iata mai jos pachetele de vacanta perfecte pentru tine!

City Break Europa!

Barcelona

Barcelona este al doilea oras ca marime din Spania dupa Madrid si capitala Cataloniei, cu o populatie de peste 5 milioane de locuitori. Este de asemenea si cel mai mare oras de la Mediterana, un mare centru administrativ, economic, cultural si turistic al lumii.

Daca ajungi in Barcelona, iti recomandam sa incerci barurile care servesc tapas gratis, alaturi de un pahar de vin sau bere. Printre restaurantele de top ale orasului se numara: Dos Palillos, Moments, Arola, Passadís del Pep, Can Vallès, El Quim.

Viata de noapte in Barcelona este stralucitoare, agitata, extravaganta. Zeci de cluburi de noapte, cu muzica live, cu dansatoare exotice, cu spectacole de teatru si bauturi specifice te asteapta sa te distrezi. Printre cele mai cunoscute se numara: Monk, Sidecar, Roe 14, Sol Club, Tinta Roja, Baja Beach Club sau Mond Bar.

 

 

Madrid

Madridul este capitala Spaniei, se afla in centrul tarii, pe malul raului Manzanares si are o populatie de peste 6 milioane de locuitori, fiind al treilea oras ca marime din Uniunea Europeana, dupa Londra si Paris. Madrid-ul este renumit pentru economia, finantele, moda si cultura sa, in plus este si unul dintre cele mai verzi orase ale Europei. Cartierele si strazile sale istorice sunt intesate cu monumente, muzee si atractii turistice.

Capitala Spaniei te asteapta cu o vreme superba, cu strazi colorate, arhitectura de vis si multe distractii. Gastronomia este incredibila! In Madrid vei intalni atat restaurante internationale de lux, cat si taverne cu mancare delicioasa, dar si piete in care localnicii gatesc in fata ta. Incearca paella, fructele de mare, sangria si vinurile spaniole. Nici chorizo sau mancarea de fasole nu sunt de ignorat!

Viata de noapte este fara indoiala una dintre principalele atractii ale orasului Madrid. Tapas bars, cocktail bars, cluburi, jazz lounges, muzica live, flamenco, showuri si spectacole – toate le vei gasi la Madrid. Viata de noapte a inflorit dupa moartea lui Franco, iar acum cartierele celebre pentru distractii sunt: Bilbao, Tribunal, Atocha, Alonso Martinez sau Moncloa si Puerta del Sol. Chueca este cartierul gay! Spaniolii stiu sa se distreze pana in zori, iar in Madrid nu te vei plictisi niciodata.

 

 Roma

Roma este unul dintre cele mai vechi si mai interesante orase din Europa, extrem de bogat in cultura, traditii si monumente istorice. Roma este un oras maret,  cu mult sex-appeal, este cea mai importanta destinatie turistica a Italiei si are unele dintre cele mai vizitate muzee din lume. Un weekend petrecut la Roma va insemna pentru tine plimbari memorabile, o lectie de istorie, cea mai buna pizza din lume, un espresso perfect, cladiri impresionante, oameni veseli, baruri si restaurante celebre si nopti romantice. Capitala Italiei arata perfect in orice anotimp, iar muzeele, palatele si stradutele orasului te asteapta sa le vizitezi.

 

 

Bruxelles

In Bruxelles poti vizita Piata Mare, Teatrul Regal al Monedei, Parcul Jubileului, Catedrala Sfantul Mihail si Sfanta Gudura, Basilica de la Koekelberg, a 5-a din lume ca marime, Cartierul Marolles, Bruparck, dar si multe altele. Alege un city break in Bruxelles si nu vei regreta!

 

Istanbul

Istanbul-ul – orasul de pe doua continente – este fascinant! O spun toti cei care au ajuns cel putin o data in orasul turcesc. Asta pentru ca dupa prima vizita, sigur iti vei dori sa te reintorci, pentru ca orasul acesta te cucereste din primele momente. Exotic, colorat, plin de mistere, fascinant si mereu surprinzator – Istanbul-ul va fi greu de descoperit intr-o singura vizita! Ofertele cele mai bune pentru Istanbul aici!

 

 

Paris

Parisul – orasul luminilor si al indragostitilor – te asteapta in orice anotimp cu portile deschise. Daca vei zabovi doar o zi sau doua si vei alerga de la un obiectiv turistic la altul, s-ar putea ca Paris-ul sa nu-ti trezeasca sentimente profunde. Insa daca vei incerca sa faci si altceva decat majoritatea turistilor, atunci s-ar putea sa te indragostesti de acest oras romantic si seducator. Iata aici cateva oferte pentru Paris!

 

 

Köln

Koln este al patrulea oras ca marime al Germaniei, dupa Berlin, Hamburg si Munchen si este celebru pentru Universitatea sa (cea mai veche si mai mare din Europa), dar si pentru superba Catedrala Cologne. Bisericile, podurile, zidurile medievale si cladirile cu arhitectura incredibila te vor incanta! Carnavalul Cologne este cel mai mare festival de strada din Europa, iar oamenii stiu sa se distreze. Hai si tu intr-un city break la Koln!

 

 

Bologna

Bologna este unul dintre cele mai interesante orase din Italia si unul dintre cele mai frumoase din lume. Este celebru pentru universitatile sale de top, pentru acoperisurile rosii ale caselor si pentru gastronomia de top, dar si pentru atmosfera boema si relaxanta. Iata ce nu trebuie sa ratezi in Bologna: Piazza Maggiore, Basilica of San Petronio, Turnurile Asinelli, Basilica of Santo Stefano, Pinacoteca Nazionale, Arcadele din Bologna si… lasagna sau sosul Bolognese.

 

 

Munchen

Capitala landului Bavaria te asteapta cu celebra Piata Maria, cu biserici faimoase, cu Gradina Englezeaca uluitoare, cu o bere extraordinara si cu preparate locale gustoase. O vacanta in Munchen iti poate oferi tot ce ai visat! Vezi oferte aici!

 

Foto: panoramio.com

No Comments :