Plaja exotica cu ape turcoaz

Mumbai, vacanta de vis in octombrie!

Ai visat toata viata la India, insa ti se pare o destinatie prea indepartata si prea scumpa? Din fericire, acum companiile aeriene iti pun la dispozitie o multime de variante, trasee cat mai scurte si preturi excelente. Luna octombrie este perfecta pentru a calatori in Mumbai si a-ti implini visul. Tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la un specialist in turism de la Veltravel.ro, care iti va personaliza vacanta!

0

Mumbai, vacanta de vis in octombrie!

Mumbai este cel mai aglomerat oras al Indiei si al patrulea oras din lume ca si populatie, cu un total de peste 20 de milioane de locuitori. Mumbai-ul se afla pe coasta de vest a Indiei si are un port natural spectaculos, fiind de asemenea si cel mai bogat oras din India.

Mumbai-ul s-a format din 7 insule, o comunitate de colonii pescaresti, care au fost conduse de-a lungul timpului de multe popoare, pana sa fie cedate Portugaliei si apoi britanicilor. India a devenit independenta abia in anul 1947! Mumbai s-a numit inainte si Bombay.

1

 

Clima in Mumbai este tropicala, cu doua sezoane. Sezonul racoros este din decembrie pana in februarie, urmat de verile fierbinti din martie si pana in iunie. Din iunie si pana in septembrie, este sezonul musonic. Temperaturile medii sunt cuprinse intre 27 si 31 de grade in octombrie, iar vremea este perfecta!

2

 

Iata ce sa faci in Mumbai:

– plimba-te pe Marine Drive, in sudul Mumbai-ului

3

 

– mergi in cartierul cu arhitectura coloniala Colaba

– cumpara suveniruri din Chor Bazaar

4

 

– viziteaza Muzeul Chhatrapati Shivaji Maharaj

– invata cate ceva despre cultura indiana vizitand Jehangir Art Gallery

– plimba-te prin districtul bogatilor, Breach Candy

5

 

– viziteaza Taj Mahal Palace Hotel

6

 

– mergi la un film original de la Bollywood

– viziteaza Chhatrapati Shivaji Terminus si Elephanta Caves – doua dintre obiectivele incluse pe lista UNESCO World Heritage

7

 

– participa la un festival indian

– viziteaza Gradina Botanica si Zoo Jijamata Udyaan

– admira cladirile Art Deco din Marine Drive si Oval Maidan.

8

 

Toti turistii sustin ca cea mai buna mancare indiana se gaseste in Mumbai. Totusi, daca ai stomacul sensibil, iti recomandam sa stai departe de pietele cu mancare in aer liber. La restaurantele cu specific, iti recomandam sa incerci: Pav Bhaji (legume cu ierburi), Pani Puri si Bhel (orez si gustari condimentate). Cele mai bune restaurante le gasesti in Colaba sau Marine Drive.

9

 

Mumbai-ul are cea mai activa viata de noapte din toata India si este un oras creat parca pentru petrecareti: cluburi de noapte, muzica live, baruri si puburi, teatre, cartiere rosii si tot ce-ti poti imagina. Iti recomandam: Onyx, Polyester, Indigo, Athena, Enigma, The Dome, Silk Route, Koyla si Bombay Blue.

10

No Comments :