10 momente romantice in Praga

Praga – orasul indragostitilor – este Capitala Republicii Cehe si este situata in NV-ul tarii, pe raul Vltava, avand o populatie de peste 2 milioane de locuitori si zeci de milioane de turisti anual. Praga este unul dintre cele mai romantice si mai frumoase orase din Europa, cu diverse atractii culturale, castele, poduri si piete pitoresti. Daca visezi la o vacanta romantica in Praga, iata ce poti face in oras:

10 momente romantice in Praga

Centrul istoric al orasului Praga este inclus pe lista UNESCO World Heritage din 1992 si este de o frumusete fara seaman. Cartierul evreiesc, Podul Charles sau Castelul Praga te asteapta sa le vizitezi! Praga este si un oras universitar, aglomerat si boem, iar in 2011 a fost pe locul 6 intre cele mai vizitate destinatii turistice din Europa.

1. Charles Bridge – este senzational la prima ora din zi. Si nu foarte aglomerat.


2. Café Imperial

Cafe Imperial este una dintre cele mai frumoase cafenele din Europa si, in plus, este deschisa dimineata devreme. Bucura-te de decorurile impresionante si de un mic dejun a la carte, preparat de insusi maestrul Zdenek Pohlreich. O experienta de neuitat!

3. Petrin Hill

Daca traversezi Podul Charles si mergi pana la baza Dealului Petrin, vei gasi Funicularul Petrin, care se deschide la 9 dimineata. Este una dintre atractiile majore din Praga si este bine sa te afli aici inca de la prima ora. Privelistile sunt fabuloase.

4. The Globe

Traverseaza din nou Vltava si vei gasi unul dintre cele mai bune restaurante din Praga – The Globe Bookstore and Café, deschis in 1993. Aici poti lua un brunch delicios, poti sta pe internet si socializa cu tinerii artisti din Praga.

5. Letna Park

Este un parc foarte iubit atat de localnici, cat si de turisti, deci s-ar putea sa fie cam aglomerat. Insa asa vei avea ocazia sa observi oamenii si poate chiar sa faci un picnic cu branzeturi, fructe si un vin bun.

 

6. Praha Holesovice beer hall

Pentru a lua un pranz bun in Praga, ocoleste centrul vechi si zona de langa Charles Bridge. La Veletrzní Palace National Gallery vei gasi „minunea” numita Staropramen brewery’s Praha Holesovice beer hall & restaurant. Mancarea este excelenta si berea… de vis!

7. Prague Castle

Este imposibil sa vii in Praga si sa nu iei tramvaiul 22, care te va purta pe lungul drum spre Castel. Dupa-amiaza tarziu ghizii isi termina misiunea si vei avea putin loc sa respiri. Catedrala este principala atractie, insa privelistile te vor impresiona cu siguranta.

8. Bauturi fine in orasul jazz-ului

La „picioarele” Castelului Praga, se afla districtul Malostranska, unde vei gasi baruri cu muzica live si cu atmosfera de poveste. Incearca The Blue Light Bar, U Maleho Glena sau Ungelt jazz.

9. Francouzská Restaurant

Restaurantul art nouveau Francouzská este unul dintre cele mai bune din oras. Bucataria este franceza si internationala, iar noi iti recomandam sa testezi: coastele de miel, pieptul de pui cu legume, risotto si prajitura cu branza. Tinuta este obligatorie, la fel si rezervarea!

10. Fii romantic in Praga!

Inainte de a merge la hotel, traverseaza din nou Podul Charles si fa-i partenerului o declaratie de dragoste. Se spune ca povestea voastra va fi binecuvantata.

Veltravel te invita sa petreci cea mai romantica vacanta la Praga!

No Comments :