10 motive ca sa alegi Rimini pentru o vacanta de vis

Rimini este un oras superb din regiunea Emilia-Romagna din Italia, localizat pe coasta Marii Adriatice, si unul dintre cele mai renumite resorturi din Europa, datorita plajelor sale de peste 15 kilometri lungime, dar si celor 1.000 de hoteluri si miilor de baruri, restaurante si discoteci. Rimini este incarcat de istorie si traditii, este un oras cu muzee, palate si restaurante cu gastronomie de top.

Iata de ce sa alegi Rimini pentru o vacanta de vis!

1. Tempio Malatestiano sau Catedrala San Francesco este o biserica din secolul al 13-lea, in stil gotic, de o frumusete uluitoare.

2. Podul Tiberius este o constructie mareata, care te va impresiona.

3. Teatro Galli a fost inaugurat in anul 1857 cu opera lui Giuseppe Verdi, Aroldo.

4. Arco d’Augusto este un exemplu perfect de arhitectura romana antica si o parte superba a orasului vechi.

5. La Brasserie este un restaurante aflat pe Via Lagomaggio, care serveste cine excelente, la pret redus. Incearca pizza, meniul vegetarian sau cel organic.

6. Old Fish Market este o zona boema, unde localnicii isi vand produsele proaspete, iar barurile si restaurantele isi asteapta clientii.

7. Marina Centro este zona centrala si de promenada, cu peisaje superbe si magazine de moda si suveniruri.

8. Trebuie neaparat sa mergi la plaja! Cele mai bune sunt San Giuliano, Marebello, Miramare si Torre Pedrera.

9. Parcurile acvatice sunt nenumarate si extrem de atractive. Incearca Miniature, Aquafan, Oltremare sau Le Navi Aquarium.

10. In Rimini trebuie neaparat sa incerci piadina, care se poate umple cu tot ce visezi: sunca, mozzarella, salata, branza locala sau chiar cu ciocolata. Alt star al bucatariei traditionale este „pesce azzurro”, servit alaturi de Sangiovese, un vin rosu delicios.

Orice ai alege sa faci in Rimini, #Veltravel te asteapta cu cele mai bune preturi pentru vacanta ta de vis 🙂

No Comments :