7 Secrete ale Madridului!

Foarte multi turisti ocolesc Madridul in favoarea Barcelonei, considerandu-l… banal, insa Veltravel va recomanda sa mergeti in capitala spaniola pentru un city break de neuitat. Madrid este unul dintre cele mai mari orase din Europa, o capitala culturala, interesanta si plina de surprize.

Iata cateva secrete ale Madridului:

1. Pranzul este cea mai importanta masa pentru madrileni. Multe restaurante ofera un meniu cu pret fix (manu del dia) si pentru 9-10 euro poti manca un antreu, un fel principal, paine, o bautura, desert, cafea sau ceai. De obicei protiile sunt destul de mari, iar daca ai inclus si micul dejun la hotel s-ar putea sa uiti de cina.

2. Daca vrei sa mergi la restaurant, incearca Hare Krishna Restaurant, de pe Calle del Espíritu Santo 19, Metro stop: Tribunal. Aici ai un meniu vegetarian all-you-can-eat, iar duminica ofera cina gratis!

3. In cafenele si baruri poti servi micul dejun (churros, patiserie, cornuri) cu ceai sau cafea, iar la pranz poti comanda un sandvis bocadillo. La cina, daca vei comanda o bere, s-ar putea sa ti se ofere tapas gratis.

4. Pentru petreceri de neuitat, incearca zonele Malasana (Tribunal), Argüelles (Metro stop: Argüelles), and Lavapiés (Metro stop: Lavapiés), unde petrecaretii sunt studenti boemi. La terase, preturile sunt mai mari afara decat inauntru!

5. Foarte multi tineri se distreaza in Madrid in parcuri, in piete sau chiar pe strada. Daca ai un grup vesel, cumpara o sticla de vin si mergi in parc sau in centrul vechi al orasului.

6. Exista o multime de muzee fara taxa de intrare sau cu zile speciale cand le poti vizita gratis. Acestea sunt: Museo del Prado (pe internet afli cand are zile free), Museo del Traje, Museo Municipal de Arte Contemporáneo, La Casa Encendida, etc.

7. Pentru Madridul vechi si boem, mergi in Plaza Mayor si Madrid de los Austrias. Viziteaza gradinile Retiro, Campo del Moro, Casa de Campo, Rosaleda Ramón Ortiz. Vei avea o vacanta super romantica!

Veltravel are cele mai bune preturi pentru Madrid! Hai si tu intr-o super aventura:)

No Comments :