Plaja exotica cu ape turcoaz

7 Sfaturi despre restaurante si ce sa mananci in vacanta!

Pentru ca o vacanta incepe cu achizitionarea pachetului perfect: transport, cazare, obiective turistice, plimbari si circuite interesante, veltravel.ro vine in completare cu sfaturi despre restaurante si ce sa mananci in vacanta. Daca vacanta ta este un pachet all inclusive, ai scapat de aceasta grija. Daca nu, va trebui sa urmezi cateva sfaturi venind de la cei mai „versati” calatori, pentru a nu-ti cheltui toti banii pe mancare!

0

7 Sfaturi despre restaurante si mancarea din vacanta de la specialistii veltravel.ro

1. Inainte de a pleca in vacanta citeste pe internet informatii despre destinatia ta. Cauta diverse articole de pe bloguri, unde apar preturi la mancare si bautura. Dupa ce te-ai informat, stabileste-ti un buget fix pentru mancare, impartit pe zile si incearca sa te tii de el.

2. Daca stai intr-o pensiune sau intr-un aparthotel este foarte simplu sa-ti gatesti chiar tu. Mergi la piata si cumpara produse locale, ieftine si proaspete, si prepara-ti meniuri simple si rapide. Vei iesi mult mai ieftin.

1

3. Nimeni nu spune ca trebuie sa te abtii de la orice extravaganta in vacanta ta! Mergi la restaurante de lux si bucura-te de viata. Insa fa-ti o rezervare pentru pranz si nu pentru cina. De cele mai multe ori, meniul este acelasi, insa preturile unei cine sunt mult mai mari. Sari peste sticlele de vin scumpe si peste deserturi, pe care le poti cumpara din magazinele si patiseriile locale, la jumatate de pret.

2

 

4. In majoritatea tarilor din Europa exista baruri care servesc gustari gratis daca iti comanzi o bautura. Acest lucru este de multe ori specificat pe meniu: „tapas”, „apertivo”, etc. Iar cand iti faci rezervare la hotel, ia-ti si micul dejun. Astfel vei avea cafea si mancare calda la prima ora a zilei – o investitie importanta!

3

 5. Mananca in barurile si tavernele pentru localnici, acolo unde trebuie sa stai in picioare sau sa iei la pachet. De cele mai multe ori, mancarea este excelenta si preturile sunt mici. Incearca clatitele din Franta, tapas-urile spaniole sau pizza in Italia.

4

 6. Evita intotdeauna zonele foarte aglomerate, centrele istorice ale oraselor, terasele din porturi sau cele care au o vedere impresionanta. Sunt cele mai scumpe! Poti manca foarte bine si ieftin si la o taverna ratacita pe stradutele orasului. Intra acolo unde vezi multi localnici la mese si multi oameni zambitori.

5

7. Chiar daca stau la un hotel elegant, dar nu am mesele incluse, cina sau pranzul le iau intotdeauna in camera sau pe strada. Cum? Merg la un supermarket si cumpar pui la rotisor, sandvisuri, salate, cornuri si bere sau suc. Poti alcatui un meniu pe cinste si nu te va costa prea mult! De exmplu, la Paris am „supravietuit” cu 20 de euro/zi in doi, mancand din supermarket si o singura data la un restaurant din Cartierul Latin.

6

Tu unde ai mancat cel mai bine in vacantele tale?

No Comments :