8 Sfaturi pentru o vacanta de vis in Santorini!

Santorini este o insula localizata in Marea Egee, la 200 de km SE de Grecia continentala. Statiunea este celebra pentru peisajul vulcanic, pentru vremea senzationala, pentru casele sale albe, superbe, pentru hotelurile de lux, restaurantele cu vedere la mare si pentru vedetele care isi petrec aici vacantele. Santorini a fost numita de BBC „the world’s best island”.

Iata ce sa faci in Santorini:

1. Santorini este una dintre cele mai frumoase si mai celebre insule din Grecia si este renumita pentru casele sale albe, asezate pe stancile vulcanice de pe insula si pentru apusurile dramatice. Anual, milioane de turisti iau parte la spectacolul naturii din Santorini si privesc cu uimire peisajul care iti taie respiratia. Priveste, respira, bucura-te!

2. Apusurile incredibile, muzica de buna calitate, dansurile traditionale, preparatele din fructe de mare, istoria incredibila, vinurile dulci, confortul hotelurilor si amabilitatea grecilor sunt motive suficiente pentru a alege Santorini pentru vacanta ta de vis!

3. Daca iti doresti sa-ti petreci vacanta pe plajele din Grecia, sa te bucuri de soare, de mancare excelenta, de ape limpezi si de peisaje uluitoare, acum este cea mai buna perioada pentru a-ti face o rezervare. Iar Santorini are multe hoteluri superbe.

4. Santorini nu este o insula cu o viata de noapte vibranta. Exista cluburi si se organzeaza petreceri rasunatoare, insa farmecul insulei consta in liniste, pace si relaxare. Iti sugerez sa bei un frappe si sa privesti apusul, iar daca vrei sa te distrezi mergi in satul cu nisip negru Perissa, unde vei putea asculta muzica buna la o strawberry colada sau sa dansezi pe plaja in jurul orei 2 dimineata.

5. Exista multe atractii – turul vulcanului, al izvoarelor fierbinti, tur cu barca, etc. Trebuie sa stii insa ca imaginile din apropierea acestor „atractii turistice” nu sunt atat de spectaculoase ca cele surprinse din departare. Iti recomand sa inchiriezi o masina si sa iti faci propriul traseu, sa te opresti si sa privesti apusul sau sa vizitezi satele localnicilor. Descopera Santorini din perspectiva localnicilor!

6. Santorini nu consta doar in Oia sau Fira. Intr-adevar acestea sunt cele mai fotografiate sate, din motive evidente: casele albe, stralucitoare, acoperisurile albastre, apa turcoaz si cerul albastru. Insa ar trebui sa vezi toate culorile din Santorini, nu doar alb si albastru. Iti recomand sa urci in Amoudi Bay, sa vizitezi bisericuta de pe stanca si sa iei un pranz la taverna Akrotiri sau sa vezi casele construite in vechea pestera Emporio.

7. In general, cu cat o destinatie este mai turistica, cu atat este mai scumpa. Vei plati mai mult pe acelasi meniu in Fira decat in Perissa. Iti recomand sa incerci mielul de la Xani’s in Perissa, unde o portie costa doar 5 euro, iar la Dimitri’s in Vlychada se serveste o portie generoasa, ieftina si delicioasa, de fructe de mare. Bucura-te de ospitalitatea greceasca si de mancarurile minunate.

8. In Santorini timpul este irelevant. Iti recomand sa te relaxezi imediat ce ajungi in Santorini – sa mananci ceva bun, sa dormi la pranz, sa privesti apusul si sa te culci devreme. Iar de a doua zi poti incepe explorarea insulei si descoperirea secretelor din Santorini. Vacanta ta va fi perfecta.

#Veltravel te asteapta cu cele mai bune preturi 🙂

No Comments :