Infotrip Singapore
Infotrip Singapore
1. Motivul alegerii destinatiei:
-Motivul alegerii destinatiei Singapore: vacanta in Singapore, Malaezia si Indonezia
2. Rezervare (telefon/ agent turism)
-rezervarea zborului s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro: cu compania KLM
-rezervarea hotelului in Singapore s-a realizat tot cu veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea aproape de obiectivele de interes si de centru: Westin Singapore
3. Documente de calatorie
-Pasaport valabil 6 luni
-asigurare de sanatate
-viza la intrare in Singapore, nu costa nimic
4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport
Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 3 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu 2 ore si jumatate inainte de zbor.
5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere
Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant KLM.
6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese
Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.
7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc
Fiind ora de decolare la 13:55, la ora 12:00 am servit pranzul in aeroport.
8. Plecare
Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat fara intarziere.
9. Zbor- mancare/service/entertainment
KLM ne-a dat mancare la pranz in avion, zborul pana la Amsterdam fiind de aproape 3 ore. Personalul a fost amabil.
10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)
Imediat ce am ajuns in Amsterdam ne-am orienetat pentru urmatorul avion: Amsterdam-Singapore. Plecarea a fost la 20:55, adica dupa 5 ore dupa aterizare. Am plecat la 20:55 ora Olandei si am ajuns dupa aproape 13 ore de zbor a doua zi la 15:35 ora din Singapore. Am luat bagajul care fusese pe drum deteriorat si ne-am indreptat catre zona de reclamatii din aeroport. Aici am fost informati ca a doua zi dupa ce scoteam hainele din bagaj vor veni sa preia bagajul si pana la sfarsitul sejurului nostru in Singapore il vor repara. Ne-am indreptat apoi catre zona de shuttle. Daca ai timp mai mult de stat in aeroport la dus sau intors, nu iti face griji: Changi a fost votat cel mai bun aeroport al anului 2014. Pe langa magazine, are vegetatie luxurianta: orhidee, palmieri, cascade, dar si locuri de divertisment si sport: piscina, cinema, teatru.
11. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)
Pentru shuttle-ul bus in Singapore te califici doar daca ai un singur bagaj. Te duce in centrul orasului (sunt autobuze mari, albe, pe care scrie Changi T3) si ajungi in 30 minute la hotel cu 9 dolari singaporezi (opresc la mai multe hoteluri din oras). Noi aveam mai multe bagaje si nu am putut merge cu el. Mai exista varianta autobuzului 36 sau 36A (rosu) care pleaca din toate 3 terminalele si merge in oras, dureaza cam o ora si costa 2.5 dolari singaporezi (va trebui sa ai banii lor pentru asta). La fel de bine poti merge in centru cu metroul si poti lua bilete din aeroport cum am facut noi. Taxiurile sunt la indemana dar sunt cam scumpe si au tot felul de taxe suplimentare.
12. Impresii despre hotel
Hotelul The Westin este in zona Marina Bay, foarte aproape de districtul financiar si de downtown si la 1.6 km de Marina Bay Sands (vestitul hotel cu piscina infinita). Este un hotel de 5 stele modern si are si el o infinity-pool la etajul 35. E unul dintre cele mai bune hoteluri din Singapore. Micul dejun a fost inclus si a fost bogat si exceptional.
13. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor
La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce am aratat voucherul de cazare de la veltravel.ro.
14. Prima impresie despre camera
Camera spatioasa si frumoasa, patul confortabil si baia curata.
15. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)
Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au sfatuit ce putem face 6 zile (cat urma sa stam in Singapore) interesant acolo.
16. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina
Pe cat de mic este acest oras-tara, pe atat este de divers si de exotic. Daca ti-ai programat o vacanta in Singapore, iti recomandam sa vizitezi cateva dintre monumentele sale, gradinile si muzeele cele mai frumoase ale orasului. Republica Singapore este o tara din sud-estul Asiei, la 137 de km nord de Ecuator. Singapore este un arhipelag format din 63 de insule exotice, intens urbanizate, dar cu peste 50% din suprafata verde. Singapore este al 4-lea centru financiar al lumii, a doua piata din lume in ceea ce priveste jocurile de noroc si al 3-lea centru al lumii in privinta rafinariilor. Singapore este tara celor mai multi milionari din lume, dar si locul cel mai potrivit pentru a-ti deschide o afacere. Singapore are 5 milioane de locuitori, majoritatea avand descendenta chineza, malayeziana si indiana, iar limbile oficiale sunt engleza, chineza, malay si tamil.
Viata de zi
Daca nu ai timp mult la dispozitie, orasul este foarte ofertant si iti recomandam sa iei un Hop on-Hop off care te va plimba in tot orasul, iti va povesti succint despre principalele puncte de atractie si apoi vei putea decide la fata locului ce este mai important pentru tine sa vezi. In cateva cuvinte Singapore inseamna curatenie la patrat, lux, zgarie-nori alaturati mereu gradinilor, rata scazuta a criminalitatii, siguranta, flori la tot pasul, lumini si culoare, armonie intre rase si religii. Trebuie sa stii dinainte ca pentru orice gunoi aruncat in strada amenzile sunt usturatoare. Amenzi mari se dau si daca traversezi prin alta parte decat pe trecerea de pietoni, si trebuie sa stii ca fumatul este interzis, dar si mestecatul gumei pe care nu ai voie sa o introduci in tara. Deplasarea prin Singapore se poate face foarte usor cu metroul, sistemul public de transport fiind foarte bine pus la punct. Nu ai voie sa bei sau sa mananci in metrou pentru a pastra curatenia. Lunile noiembrie-decembrie sunt mai ploioase si lunile iunie-august sunt cele mai bune pentru o vizita in Singapore. Insa fii convins ca si in aceste luni vei prinde mici ploi (care nu iti vor ruina planurile de plimbare pentru respectivele zile).
In prima zi am ajuns in camera la ora 16:30 si fiind destul de obositi am considerat ca cel mai bine vizitam imprejurarile si apoi ne intoarcem la odihna. Am mers pe jos pana la Marina Bay Sands si am admirat intreg complexul cu hoteluri, restaurante, muzeul in forma de petale de flori (ArtScience Museum), Singapore Flyer, cea mai mare punte de observatie din lume, toate in jurul raului Singaporez, Merlion (statuia jumate leu, jumate peste), simbolul prosperitatii devenit simbolul orasului (de unde si Singapura care inseamna orasul leului). Tot aici este si The Shoppes, super mall-ul din apropierea hotelului care detine toate brandurile la care visezi sau nu. Vei recunoaste hotelul Marina Bay Sands pentru ca are forma de barca si este deosebit. Este usor recognoscibil pentru infinity pool-ul de la etajul 57 unde ai acces doar daca esti oaspete in hotel, insa intreaga zona a devenit emplematica pentru oras. Singapore Flyer este corespondentul rotii din London Eye-ului din capitala Angliei cu diferenta ca acest carusel din Singapore este cel mai inalt din lume. Si merita sa vezi orasul de aici de la o inaltime de 165 m. Pentru o plimbare de 30 minute va trebui sa scoti din buzunar 30 dolari singaporezi. Parerile sunt impartite: unii spun ca nu merita, altii ca vei avea o priveliste superba de sus si ca plimbarea este relaxanta. De recomandat este sa mergeti in el seara sa vedeti orasul plin de lumini pe inserat.
Tot aici este Esplanade, Theatres on the Bay, centrul cu Sali de teatru si spectacole de top interne si international in Singapore care face parte tot din Marina Bay Sands. Locatia are o arhitectura deosebita care reprezinta fructul durian. Durian este fructul lor specific pe care-l vei vedea la tot pasul si despre care se spune ca mai urat miroase decat are gustul. Eu as zice ca amandoua nu sunt tocmai placute, dar gusturile sunt diferite. Daca ai timp, mergi la un spectacol aici. E bine de stiut ca box office-ul este deschis de la ora 12 la 20:30 in fiecare zi, insa pentru mai multe detalii viziteaza site-ul: https://www.esplanade.com/.
In prima seara am mancat mancare specifica si apoi am vazut spectacolul superb la Marina Bay Sands din fata, un show de lumini superb, pirotehnie si muzica pe fundalul portului si al orasului (Songs of the Sea). Se intampla la orele 20:00 si 21:30 in fiecare zi.
Marina Bay este locul principal de promenada pentru toti turisitii orasului-stat si reprezinta locul cel mai stilat si mai modern din intreg Singapore. O vizita aici iti va trezi cu siguranta simturile. Poti face o promenada de a lungul apei si vei putea admira sculpturile realizate de diversi artisti. Faimosul hotel Marina Bay Sands este o destinatie in sine si nu vei putea reusi sa termini de vizitat si de facut tot aici. O minunatie devenita simbol al orasului!
In a doua zi am mers 2 statii cu metroul si am ajuns in Marina Square. In aceasta zona vie se afla si cel mai faimos boulevard singaporez: Orchard Road. Bulevardul este vestit pentru zgarie-nori, restarauntele, hotelurile si bineinteles magazinele de branduri celebre. Seara este foarte frumos, fiind foarte luminat si viu. Aici gasesti mall-urile cele mai celebre, printre cele mai apreciate de ei, dar si de turisti este ION care detine multe brand-uri mari. Si pe o parte si pe alta vei gasi branduri foarte mari si nu numai.
Si pe Orchard Rd poti obtine deal-uri bune la cumparaturi cu ocazia discount-urilor si bineinteles ca aici vei gasi orice brand cauti. In iunie cand am fost noi erau discount-uri dar fii atent ca brandurile europene au de obicei preturi mai mari acolo si cu tot cu discount-ul lor s-ar putea sa fie mai scump decat in Europa.
Spre dupa-amiaza, am ajuns sa cumparam de la o reprezentanta a unei companii (RMG Tours) bilete pentru Night Safari. Am avut inclus drumul (Zoo si Night Safari sunt departe de oras) si intrarea in Night Safari in pretul de 60 dolari singaporezi, adica aprox 180 Ron/persoana. Iti recomand sa iei biletele dinainte printr-o astfel de companie deoarece vei avea avantajul de a nu sta la coada. Crede-ma ca sunt cozi interminabile. Singapore Night Safari este o atractie unica in lume si o gradina zoologica incredibila! La aprox 30 km de hotelul nostru, poti ajunge la gradina zoologica cu autobuzul, iar noi am hotarat sa facem aceasta excursie unica pe care cu siguranta nu o vei regreta nici tu. Experienta este in orice caz inedita cand te gandesti ca te plimbi alaturi de lei, hiene si elefanti, lupi, leoparzi, vidre, ursi si multe alte animale. Poti merge si ziua si admira animalele in habitatul lor natural ziua, iar seara sa mergi cu masina si sa stai aproape de ele. Este primul parc safari pentru animale nocturne si astfel vei putea sa explorezi padurea tropicala la apus, sa te bucuri de spectacole tribale si mai mult de atat. Ar fi minunat sa mergi si in Zoo si in Safari, va fi fascinant.
In a treia zi am hotarat sa mergem sa vizitam Gradina botanica din Singapore. Aflata la 10 minute cu taxiul de hotelul nostru, am hotarat sa plecam sa vedem exotismul pe 70 hectare. Este intrare gratuita (cu exceptia gradinii de orhidee), este deschisa de la 5 dimineata pana la miezul noptii si te vei putea bucura de liniste si frumusetea verdelui cat vezi cu ochii. Cel mai bine vino de dimineata cand e mai putin aglomerat si nu foarte cald iar la pranz poti merge la restaurantul de aici. Pentru indragostitii romantici care vor sa se plimbe, dar si sa admire superbele flori, acesta e locul. Orhideele sunt la loc de cinste, aici gasindu-se cea mai mare Gradina de Orhidee din Asia cu cele mai impresionante colectii de orhidee (din cele mai rare specii) unde poti intra contra sumei de 5 dolari intre orele 9 si 19. Daca esti norocos vei putea vedea in gradina botanica broscute, serpi, iguane. Este superba si merita din plin chiar daca nu esti iubitor de orhidee. Vei petrece in gradina botanica vreo 4-5 ore fara sa stii cand a trecut timpul. Noi am si mancat ceva la pranz la restaurantul Halia din gradina (nu e prea ieftin, dar e mancarea buna).
Spre seara ne-am intalnit cu un localnic cunoscut de-al nostru si am mers foarte aproape de gradina botanica, la Tanglin Club, un restaurant cunoscut, cu traditie in Singapore unde am mancat mancare chinezeasca foarte buna. Am mers apoi la Skypark, barul Ce la vi de la etajul 57 de unde poti admira orasul de sus. Daca nu mergi la bar trebuie sa platesti pentru a urca la acest etaj si a vedea panorama. Noi insa nu am platit intrare pentru ca am fost in bar. In paralel cu barul este si faimoasa piscina pe care noi am vazut-o din lateral. Daca vii pe zi si vrei sa vezi piscina si intreaga panorama de sus, trebuie sa platesti 20 dolari Singaporezi care in banii nostri sunt cam 60 ron. La infinity pool poti intra doar daca esti oaspete al hotelului, este o piscina lunga de 150 m cu restaurante, baruri, gradini si plaje.
In a patra zi ne-am hotarat sa mergem pe insula Sentosa. Rezervasem cu agentia (RMG Tours) cu care fusesem si in Night Safari si ne-au luat de la hotel dupa pranz.
Se spune ca este principala atractie turistica a tarii, acolo unde sunt Universal Studios, singurul parc tematic Universal Studios din Asia de SE. El nu este departe de centrul orasului, pe o insulita la aproximativ 5 km si daca vrei sa te simti din nou copil, acolo este raiul tau si locul unde noi am petrecut o zi. Intrarea pentru adulti este 74 dolari singaporezi si 54 pentru copii daca mergi pe cont propriu. Noi am plecat cu telegondola, de unde am admirat panorama orasului si a portului de pe muntele Faber si de aici am coborat spre insula Sentosa si Universal Studios, unul dintre cele mai captivante parcuri de distractii.
Apoi ne-am urcat in Tiger Sky Tower, o cabina care te urca si iti povesteste tot ce vezi de jur imprejur, fiind cel mai inalt turn de observatie al Asiei. In parcul de distractii se afla statuia inalta de 37 metri a Merlionului, gardianul prosperitatii orasului. Statuia este jumate leu, jumate peste si te poti catara pe el.
Am vizionat la Sentosa 4D Adventureland un film de aproximativ 20 minute (unde am trait experienta 4D cu apa, miscari de scaun, zguduieli, etc) si de aici am plecat in Underwater world, locul in care am vazut mult especii de pesti si vietati marine nemaiintalnite pana atunci, dar si un acvariu imens in care te plimbai si vedeai deasupra ta rechini si alti pesti imensi de foarte aproape. Copiii ar fi super incantati daca vor avea sansa sa se plimbe intr-un astfel de acvariu.
Am plecat dezamagiti totusi de la Underwater world pentru ca aici se presupunea ca vom vedea delfini roz, insa fiind deja 25-27 iunie si ultima zi in care era deschis Underwater World delfinii deja plecasera inapoi spre China. Una dintre atractiile principale este Acvariul S.E.A. unde pentru 24 de dolari vei putea vedea peste 100.000 exemplare marine din 50 de habitate din intreaga lume, dar si spectacole cu delfini. Noi nu am ajuns insa acolo.
Dupa ce am terminat cu Underwater world am fost in zona de plaja, mai precis locul in care si localnicii merg. Din pacate erau multe pancarte pe care scria ca apa nu e recomandata de inotat in ea, desi multi erau in apa.
Pe seara am fost la un spectacol foarte frumos si inedit in Sentosa care a meritat cu adevarat, “Wings of time”. Este un show cu efecte de laser si foc realizat pe o muzica superba, efecte pirotehnice si imagini de senzatie.
Atentie, daca mergi singur fara sa iti iei bilet doar telegondola te va costa 29 dolari si trebuie sa stii ca e ca o zona de distractie atat pentru cei mici cat si pentru cei mari si ca orice activitate costa (destul de scump). Este un fel de Disneyland al Parisului unde te poti si caza, multe hoteluri fiind acolo.
Daca calatoresti cu copiii si nu numai poti merge la Butterfly Park si Insect Kingdom unde se vor bucura sa vada o colectie impresionanta de fluturi si insecte.
Tot aici pentru cei mici si cei mari aventurosi este unul dintre cele mai mari si mai dificile parcuri Aventura din Asia (Adventure Park). Poti merge si la laguna Dolphi unde poti inota cu delfinii sau vedea acrobatiile lor. Pentru a vedea cat mai multe obiective turistice pe insula, iti recomand sa iti iei un pass de o zi pentru intrare peste tot si de la 9 dimineata la 5 seara.
Dupa cina am mers la New Asia Bar de la etajul 71 al hotelului Swissotel Stamford, in aceeasi cladire cu Fairmont hotel si tot aici se afla si Raffles City Tower shopping.
In a cincea zi am hotarat sa fie pentru Chinatown si pentru templele din zona. Chinatown este la 20 minute de mers pe jos de hotelul nostru si am ajuns prima data la cel mai cunoscut templu budist de aici, Buddha Tooth Relic Temple. Templul si muzeul “Dintele lui Buddha” este un loc unde vei gasi o colectie impresionanta de artefacte asiatice rare. Acest templu budist din Chinatown a fost construit in 2007 merita o vizita datorita caracteristicilor exponatelor sale despre arta si cultura budista.
Am fost apoi foarte aproape, intr-un templu hindus unde ne-am descaltat si am vazut totul din afara pentru ca nu puteam intra inauntru.
Tot in zona este si Maxwell Food Centre, loc unde poti manca la pranz. Aproape este si Chinatown unde noi ne-am hotarat sa mergem. Face parte din districtul financiar si aici am servit masa intr-unul din multiplele restaurante chinezesti cu preturi foarte bune de aici.
Aici, Pagoda street este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune pentru mancare. Este locul unde vei gasi mancare foarte buna la preturile cele mai bune din Singapore. Poti face si shopping in Cartierul Chinezesc si chiar poti gasi lucruri interesante tip chilipiruri la super costuri. Aici vei descoperi bogatia culturala a celui mai mare grup etnic din Singapore si te vei bucura de vivacitatea cartierului plin de culoare.
Am luat apoi metroul 2 statii si ne-am intors la Marina Bay pentru a intra in Gardens by the Bay. Am mers in uimitorul complex Gardens by the Bay care a transformat orasul in oras-grdina cu o arhitectura inedita ce recreza climatul mediteranean si tropical dand nastere unei gradini botanice moderne unde natura se integreaza cu elemente high tech. Ai nevoie de cel putin 4 ore sa vizitezi aceasta capodopera cu plante exotice, sculpturi, vegetatie tropicala si nu trebuie sa ratezi spectacolul de lumini si sunet de seara. Te poti urca pe pod sus contracost pentru a vedea panorama orasului.
Am intrat apoi in “Flower Dhome” (14 dolari singaaporezi) unde vei gasi transpuse in cele mai mici detalii plante, gradini, flori tipice fiecarei zone a lumii, de la copaci din America de Sud la plante specifice Asiei. Ai grija ca aici (ca in multe locuri indoor din Singapore) aerul conditionat este foarte tare, fiind o foarte mare diferenta de temperatura intre afara si inauntru.
Dupa ce am inchis cu Gardens by the bay am mers pe jos la The Shoppes, acestea fiind unul langa altul. Alaturi de Ion Orchid de pe Orchard Street, The Shoppes este cel mai luxos mall si adaposteste bineinteles cele mai luxoase branduri. Ai sanse mari aici sa gasesti sub acelasi acoperis orice designer doresti. Am mancat tot aici in food coart mancare asiatica. Si nu uitati cand ajungeti oriunde in Asia sa incercati Dim Sum, este un fel specific chinezesc care seamana cu coltunasii, insa nu veti regreta.
In ultima zi ne-am hotarat sa vedem cladirile europene care erau de cealalalta parte de Marina Bay Sands, foste cladiri britanice dar nu inainte de a vizita expozitia Future world de la ArtScience Museum unde am avut o experienta inedita tip „unde arta intalneste stiinta”: proiectii nebanuite, culoare, tehnologie si creativitate sunt cuvintele ce pot defini ce am vazut aici.
Superba a fost perdeaua de led-uri care ne-a lasat cu gura deschisa si ne-a proiectat in cosmos.
In partea opusa de Marina Bay Sands la 10 minute de mers pe jos fata de ArtScience Museum este Muzeul National din Singapore, loc unde vei afla despre istoria tarii din secolul 14 pana in prezent si un reper arhitectural si cultural important in orasul-stat. Este un muzeu care gazduieste si evenimente in timpul anului si este deschis de la 10 la 18:30, biletul de intrare costand 10 dolari.
Poti merge sa vizitezi si National Gallery Singapore. Daca vrei sa intri in galerie, vei gasi aici cea mai mare colectie de arta moderna din Asia de Sud Est. Fosta Curte Superma si Primarie a orasului Singapore au fost restaurate si transformate in galerie de arta. Biletul este 20 dolari singaporezi si este cel mai mare si mai nou muzeu in zona.
Am ajuns apoi spre dupa-amiaza in spatele cladirilor de business unde se afla Boat Quay, locul plin de restaurante si baruri pe malul raului si o zona bine conservata a centrului vechi unde am mancat. In zona este si Clarke Quay, un loc trendy cunoscut tot pentru restaurantele si barurile unde poti sta seara admirand raul singaporez.
Poti lua river taxi-ul din zona Clarke Quay pentru a admira 20 minute podurile si cladirile istorice. Clarke Quay este unul din locurile de imbarcare dintre cele mai cunoscute si este la 20 minute de mers pe jos de hotelul nostru si unul dintre cele mai trendy locuri unde poti sta la un restaurant/bar pe malul raului singaporez. Un tur cu barcuta dureaza cam 40 minute si costa aproximativ 18 dolari.
In a saptea zi am plecat din Singapore spre Langkawi si am avut avion la ora 11 dimineata, asa ca am luat micul dejun si am plecat la ora 8:30 spre aeroport cu taxiul.
Daca esti iubitor de mancare, trebuie sa stii ca in Singapore exista o gastronomie diversa si interesanta. Preparatele traditionale sunt din bucataria chineza, malaysiana si indiana, insa la marile hoteluri vei gasi si mancaruri internationale. Daca vrei, poti merge la masa in Marina Bay Sands la restaurantul in forma de vapor din cadrul hotelului, insa ai nevoie de rezervare. In orice caz nu vei ramane nemancat deoarece hotelul are peste 7 restaurante. Pentru mancarea asiatica Ku de Ta este destinatia ta unde mancarea este pregatita de un chef foarte cunoscut sau poti merge la etajul 57 la sky bar unde vei gasi si un lounge, club si chocolate bar. Ia pranzul intr-unul dintre restaurantele chinezesti din Singapore, iar pentru cina alege sa mananci daca ajungi in zona la tarabele indiene din Little India. Fie in vacanta sau in timpul unei escale, Singapore este locul care trebuie experimentat. Explorarea “Little India” este un „must”, fa-ti timp pentru cea mai buna mancare in strada din lumea intreaga dar si pentru un restaurant cu stele Michelin. Unele dintre cele mai bune sunt Iggy’s din hotelul Hilton (meniu European), Bread Street Kitchen al binecunoscutului chef Gordon Ramsay (tot meniu european), Tim Ho Wan (o alternativa mai ieftina cu preparate asiatice) sau Osteria Mozza cu preparate italienesti si unul dintre restaurantele de top din Asia. Daca vrei fite si unul dintre cele mai bune restaurante din Singapore, poti incerca restaurantul New Asia Bar (noi am fost la bar fara sa servim mancare) din Complex Echinoctiul de la etajul 71 al hotelului Swissotel Stamford cu vederi panoramice asupra orasului. In Maxwell Road Hawker Center vei manca cel mai bun pui cu orez hainanese sau cei mai buni taitei laksa. Pentru a manca la un pret decent specialitati asiatice vei gasi in multe locuri Food Republic. Daca vrei sa incerci specialitati ale locului, incearca ghearele de crocodil, pestele Fugu, Laksa, vermechilli (branza, legume si taitei), rojak. Si bineinteles chinezestile Dim Sum cu multe feluri de umpluturi. Sa nu uiti sa bei mooncakes, ceai de ghimbir specific locului. Ca o recomandare altfel, The Clinic este un restaurant deosebit in Singapore, aproape de Clarke Quay, cu totul inedit, atat mesele cat si scaunele si meniul fiind inspirat din industria medicala. La The Beast vei gasi mancare foarte buna: pui si waffle, porc sau gogosile glazurate cu artar, un bar bourbon mai sus de Marina Square. Restaurant bun langa gradina botanica? Tanglin club, unde trebuie sa faci rezervare si sa fii atent ca sunt mai multe localuri sub acelasi acoperis. Tine cont de faptul ca in general pretul de pe bon este cel final, tips-urile fiind incluse.
Daca doresti sa faci si cumparaturi, Singapore este raiul devoratorilor de shopping, insa preturile brandurilor europene nu le vei gasi la preturi la fel de bune ca la mama lor. Mall-uri multe si deosebite unde vei gasi cu siguranta tot ce iti doresti si suveniruri pentru cei dragi. VivoCity este un mall aproape de insula Sentosa, dar mai sunt si altele cunoscute in oras. Orchard Road este insa zona zona cea mai bogata in mall-uri si aici vei gasi mall-uri enorme ca: Ion Orchard, H&M Orchard, Orchard Central sau Tangs, Far East Plaza, Mandarin Gallery, Ngee Ann City, Paragon Shopping Centre, Plaza Singapura, 313 Somerset Mall, Tanglin Shopping Centre. De asemenea, poti gasi multe magazine de croitorie care in 24 ore iti pot realiza ce iti doresti la capitolul imbracaminte. Vrei ceva traditional ca souvenir pentru cei de acasa? Pietrele de jad si ceaiul de orhidee sunt un “must”. E bine de stiut insa daca mergi sa faci cumparaturi in perioada iunie-august ca vei gasi Great Singapore Sale, momentul cel mai potrivit pentru a avea parte de mari discount-uri (inclusiv pe Orchard si in mall-urile din zona).
Daca mai ai zile de stat in Singapore, bineinteles ca mai ai ce face. Se spune ca daca ajungi in Singapore nu trebuie sa ratezi cartierul Little India, pe strada Araba. Noi nu am facut-o poate pentru ca am fost influentati de un singaporez care ne-a spus ca nu e ceva extraordinar de vazut acolo. Se spune insa ca mancarea de acolo este unul din motivele pentru care sa vizitezi zona.
Daca esti cu copiii, poti face o excursie speciala la Science Centre Singapore. Science centre este un loc interesant pentru cei mici, dar si pentru cei mari deoarece scoate la lumina minuni ale stiintei, tehnologiei, matematicii si ingineriei intr-un mod unic: expozitii, programe educationale si evenimente.
La 4 km de Science Centre Singapore este Jurong Bird Park, cel mai mare parc de pasari din lume, cu 8.000 de pasari din 600 de specii. Este un “must” pentru iubitorii de pasari si poti vedea aici si spectacole cu pasari. Copiii vor fi incantati!
La aproximativ 3 ore de mers cu masina de Singapore este Malacca, fosta capitala a Sultanatului Malacca colonizata de portughezi, olandezi si in final de britanici. Este un oras linistit unde vei putea vedea Dealul Sf Pavel de unde misionarul catolic Sf Francis Xavier a promovat credinta crestina, Chen Hoon Tang (cel mai vechi templu chinezesc din Malaezia) si fortareata portugheza Porta de Santiago.
Viata de noapte
Asa cum va imaginati, viata de noapte in Singapore este plina de culoare. Barurile si restaurantele raman deschise pana tarziu, spectacolul strazii este unic, iar cluburile de noapte si casino-urile sunt celebre in lume. Vrei lux la superlativ? Mergi in long bar-ul din hotelul Raffles si bea un Singapore Sling (cocktailul specific singaporez acolo “s-a nascut”), un loc clasic si unic in care te poti rasfata in voie.
Foarte aproape de hotelul nostru, la maxim 15 minute de mers pe jos vei gasi unul dintre cele mai fancy si populare baruri: House of Dandy. Sum Yi Tai este un bar si mai aproape de hotel, la 900 m, unde pe cele 3 etaje se intampla lucruri diferite: la parter poti manca tapas chinezesti, la etaj este un salon pentru cina si la ultimul etaj este un sky bar unde poti merge sa bei ceva daca ai rezervare sau invitatie. Sunt multe sky bar-uri in Singapore, incepand de la Skypark din Marina Bay Sands si continuand cu 1-Altitude (unde te vei afla la 282 metri peste nivelul marii). La 1-Altitude este si restaurantul castigator de premii Stellar, dar si clubul Altimate. The Library este un bar la fel de cunoscut si apreciat. La 2 km de hotelul nostru vei gasi 28 Hong Kong Street, primul bar secret al orasului unde vei gasi unele dintre cele mai bune cocktailuri dar si cea mai buna mancare la bar. Trebuie sa stii ca trebuie sa faci rezervare inainte. Daca vrei sa mergi la club, Zouk este recomandat ca prima oprire pentru doritori.
17. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)
Asteptarile au fost satisfacute, hotelul din Singapore s-a dovedit a fi o buna alegere mai ales din punctul de vedere al confortului si al pozitionarii.
18. Check out
S-a realizat fara probleme, foarte rapid.
19. Transfer la aeroport
L-am facut de la hotel cu taxiul pentru a evita intarzieri. Din aeroport din Singapore am decolat spre Langkawi si plecarea a fost la ora 10:55.
20. Plecare
S-a realizat fara intarziere plecarea din Singapore, totul a decurs normal.
Am facut aproximativ 1 ora jumate cu avionul pana in Langkawi (insula superba din Malaezia) cu Air Asia. La plecarea din Singapore spre casa intoarcerea a fost prin Amsterdam. Escala nu a fost lunga la Singapore cand ne-am intors (intoarcerea a fost de la Bali), insa suficienta cat sa ne delectam cu aeroportul din Singapore.
21. Zbor
In avion ni s-a oferit o mica gustare de catre Air Asia. Pe drumul din Singapore spre Amsterdam ni s-a oferit de doua ori mancare. Din Amsterdam la Bucuresti ni s-a oferit si acolo mancarea.
22. Transfer catre casa/ Sosire acasa
Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi din aeroport catre hotelul unde urma sa stam in insula Langkawi. Cand ne-am intors in Bucuresti am luat taxiul spre casa.
No Comments :