Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Amsterdam, Olanda

Infotrip Amsterdam, Olanda

 

1. Motivul alegerii destinatiei:

A fost prima vizita in Amsterdam, un oras pe care demult doream sa il bifez.

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro: cu compania Tarom, zbor direct la 15:20; exista si varianta KLM

-rezervarea hotelului (Westcord Fashion) s-a realizat tot cu veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea si pretul lui bun pentru un hotel de 4 stele

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor. Drumul a fost de aproximativ 3 ore.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant Tarom.

6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind pranz, ora 14:00, am servit o cafea si un sandwich in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat la timp.

9. Zbor- mancare/service/entertainment

Pranzul in avion (cu Tarom) a constat intr-un sandwich mic si un desert. Personalul a fost amabil, iar zborul a durat aproximativ 3 ore.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajul din aeroport din Amsterdam ne-am indreptat catre un birou de informatii si acestia ne-au spus ca putem lua trenul din aeroport pana la statia Lelylaan.

11. Intalnirea unui reprezentant al biroului de informatii

Reprezentantul biroului de informatii din aeroport din Amsterdam a fost foarte amabil, ne-a explicat cum trebuie sa procedam pentru a ajunge la hotel. Din aeroport iti poti achizitiona cardul de transport pentru 72 ore (daca city break-ul tau este de 3 zile este exact ce ai nevoie) pentru ca vei circula cel mai probabil cu mijloacele de transport in comun in Amsterdam si ai inclus pe card si transportul cu trenul de la aeroport la hotel/centru si retur. Tot din aeroport poti sa afli informatii despre cardul I Amsterdam si facilitatile pe care ti le poate oferi.

12. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Am luat trenul din aeroport si ne-am indreptat catre hotelul Westcord Fashion, drumul fiind cam de 20 minute. Din statia Lelylaan am mai luat tramvaiul 2 statii pana la Surinameplain, statie aflata la 5 minute de hotel. Bineinteles, exista si varianta taxiului insa noi am preferat-o pe cea mai economica neavand nici mare bagaj.

13. Impresii despre hotel

Westcord Fashion este un hotel de 4 stele situat vizavi de centrul comercial World Fashion Centre departe de agitatia orasului si totusi la 10 minute de mers cu tramvaiul de centru. Legaturile pentru transportul in comun sunt la cateva minute si hotelul inchiriaza si biciclete. Fata de Central Station (Dam Square) hotelul este la 30 minute cu tramvaiul si te lasa direct in centrul orasului. Hotelul arata foarte bine si are un decor modern, iar personalul este foarte amabil. Hotelul are si un bar SKYY cu vedere panoramica asupra orasului, dar si sala de sport si piscina inauntru.

14. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce i-am oferit voucherul de la agentie.

15. Prima impresie despre camera

Camera mare, moderna si curata, patul confortabil si baia cu tot ce aveam nevoie.

16. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au sfatuit ce putem face in cele 3 zile (cat urma sa stam in Amsterdam) interesant acolo. Ne-au dat harta si au fost foarte draguti sa ne explice si raspunda la toate intrebarile.

17. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Daca vii in Amsterdam si nu ai de gand sa vizitezi si alte orase din zona, nu ai de ce sa iti inchiriezi masina, ba chiar indicat ar fi sa nu inchiriezi. Toate mijloacele de transport in comun functioneaza foarte bine si vei fi in centru cu autobuzul/tramvaiul/metroul relativ repede de oriunde ai fi in oras. Din cele 16 linii de tramvai din centrul Amsterdamului, tramvaiul 2 trece pe langa cele mai multe atractii turistice: Palatul Royal, De Nieuwe Kerk, Begijnhof, Bloemenmarkt, Rijk museum, muzeul lui Van Gogh si Vondelpark. In orice caz, cea mai buna modalitate de a te deplasa in Amsterdam este la picior si cu bicicleta, pe care o poti inchiria de la orice colt de strada.

Amsterdam nu este o destinatie ieftina, motiv pentru care te sfatuiesc sa-l vizitezi primavara cand este si vremea destul de buna dar si cand lalalele impanzesc orasul. Cele mai bune luni pentru asta sunt martie-mai, dar se pare ca la mijlocul lui aprilie vei gasi toti bulbii infloriti. Este un oras fabulos din toate punctele de vedere si la 40 minute de el se afla orasul Lisse cu Parcul Keukenhof cu cea mai mare gradina de flori (si mai ales lalale) din lume. Verifica programul lui in anul in care il vizitezi pe site-ul: http://www.keukenhof.nl/en/ de unde poti lua si bilete de acces. De obicei incepe dupa 15 martie si se termina cam pe 15 mai deoarece tine 2 luni. Pentru a ajunge in parc trebuie sa iei linia Arriva Keukenhof Express din centrul orasului sau de la Schiphol Plaza. Poti merge in Amsterdam si vara pentru concerte sau toamna sa te poti plimba romantic cu barca pe canalele (navigabile si locuibile) ale Amsterdamului.

Daca vrei sa vizitezi mai multe muzee din Amsterdam, iti recomand sa iti achizitionezi cardul I Amsterdam care va include intrarea la mai multe muzee si va fi mai economic.. De altfel, daca ai in plan sa punctezi mai multe muzee si atractii, acesta include si o plimbare pe canale si calatoriile cu mijloacele de transport in comun, asa ca s-ar putea sa fii in avantaj. Pentru 24 ore cardul este 49 Euro, iar pentru 48 ore costa 59 Euro. Consulta http://www.iamsterdam.com/en/visiting/i-amsterdam-city-card/city-card-offers pentru mai multe informatii incluzand lista cu muzee ce le poti vedea si lista de reduceri la restaurante.

Viata de zi

Amsterdam-ul este orasul care se bucura de una dintre cele mai mari calitati de viata din lume, un lucru care a castigat milioane de vizitatori fermecati de faimoasele-i cartiere rosii sau de uimitorul Muzeu Van Gogh, artistul care de altfel insufleteste capitala Olandei.

In prima zi am ajuns la 18:00 la hotel si la 19:00 eram deja la Leiden Square, un loc foarte bun pentru a lua masa sau a bea ceva in oras la 20 minute cu tramvaiul de hotelul nostru, dar si centrul distractiei in Amsterdam. Am fost la Melkweg, un local interesant aflat intr-o fosta fabrica de lapte, un loc destinat artei unde poti admira fotografie, muzica, dansuri, teatru, filme. Melkweg este de altfel un „must see”, un loc unde poti si manca dar si asculta seara tarziu muzica live de calitate.  Tot in zona este si Hard Rock Café si barul/clubul Paradiso in care ne propusesem sa mergem intr-una dintre seri, fiind un concept inedit de o fosta biserica transformata in club cu muzica foarte buna. Mai gasesti in zona si Bourbon Street, un bar renumit pentru muzica live buna pentru o seara reusita.

11

A doua zi si cea mai plina a debutat cu vizita in centru istoric, cu precadere in faimosul cartier cu coffee shops (unde ti se ofera „weed-pass”), Wallen. Trebuie sa stii insa ca sunt numeroase restrictii si aici: nu ai voie sa fumezi, sa bei alcool, sa stai cu ceva pe cap (pentru a te vedea camerele de filmat), nu ai voie sa intri fara buletin/pasaport. Am plecat spre centru cu bicicleta inchiriata de la hotel. Aceasta poate fi luata si de la orice centru de inchiriat, costa cam 10 Euro pe zi. O varianta buna pentru o prima intalnire cu Amsterdamul sunt tururile gratuite care de fapt costa cat vrei tu sa lasi bacsis ghidului. Tururile pleaca de 2 ori pe zi din Dam, dureaza 3 ore si te opresc la obiectivele principale din oras.

Prima oprire a fost la De Nieuwe Kerk (fosta biserica catolica si in prezent loc pentru expozitii-cand am fost noi era World Press Photo- a carei intrare nu trebuie sa o mai platesti daca ai Card I Amsterdam) si apoi daca iti stabilesti din timp (cu mult!) si cumperi biletele online poti merge la Anne Frank House, un muzeu care-ti va explica mai multe despre cultura olandeza si care te va surprinde odata ce vei afla povestea adolescentei evreice care-i poarta numele muzeului si terorile pe care aceasta le-a indurat in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

nieuwe kerk

Poti insa sa incerci si statul la coada (mult!), muzeul fiind deschis in fiecare zi primavara si vara pana la ora 21:00 si sambata pana la ora 22:00. Pentru The Jordaan, cartierul evreiesc nu iti trebuie insa bilete luate din timp asa ca poti merge sa-l vizitezi pentru ca este foarte frumos si plin de restaurante si baruri bune. Aproape de Anne Frank este Westerkerk, o biserica simpla dar care merita vazuta din turn. Ne-am oprit apoi la Oude Kerk, cea mai veche biserica din oras inconjurata de case in stil gotic (si aici poti intra cu cardul I Amsterdam). Dam Square este foarte aproape de Biserica, asa ca ne-am indreptat catre Piata centrala a Amsterdamului, cu monumente superbe incluzand Palatul Regal, initial primaria orasului si transformata ulterior in palat de Bonaparte, fratele lui Napoleon. Dam Square este ca orice piata principala a unui oras capitala, aglomerata si plina de restaraunte si magazine si apropos, aici gasesti si magazinul principal al orasului, De Bijenkorf, un paradis pe 5 nivele pentru cei care vor sa faca shopping, deschis in fiecare zi de la 10 la 20:00/21:00.

201311201316333397536_OudeKerkAmsterdam

Dam_Amsterdam_2005

AMSTERDAM_VOOR1

anne frank house

Pentru cei interesati, in zona este si Muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds, dar de preferat pentru un bilet mai ieftin si pentru a nu sta la coada este sa-ti iei biletul online. Noi am mers apoi mai departe pentru a lua pranzul la un restaurant apreciat, De Bakkerswinkel. Daca nu ai timp sa mananci deoarece vrei sa vizitezi mai multe, mergi la Manneken Pis unde vei gasi cartofi prajiti super gustosi cu sos de maioneza sau usturoi. Macar o data trebuie sa experimentezi mancatul pe strada tipic olandez.

Dupa ce am mancat, noi am mers spre Rembrandt House Museum, unde intrarea costa 12.5 Euro (se poate intra si cu cardul I Amsterdam) si este deschis in fiecare zi intre 10 si 18.

Rembrandshuis

Aproape de casa Rembrandt, pana la ora 17:30 gasesti deschisa piata de vechituri vestita in Amsterdam, Waterlooplain, un bazar mare in aer liber cu istorie in Amsterdam.

waterlooplein

Daca iti place berea, este weekend si dupa-amiaza intra in Brouwerij ‘t IJ. Este un local interesant, o berarie artizanala localizata intr-o moara veche unde vinerea, sambata si duminica intre orele 15:30 si 16:00 poti degusta numeroase sortimente de bere din lume si vei afla de aici procesul de productie al berii.  Aproape de canalul Amstel poti merge aici si la piata de flori Binnenstad.

Daca esti pasionat de vapoare, nu departe de bazar se afla Muzeul Maritim National, numit Scheepwaart unde vei gasi cea mai mare colectie de vapoare din lume.

Esti pasionat de stiinta? Nu departe de aceasta zona gasesti NEMO, muzeul in forma unei nave care iti descopera secretele stiintei si ale tehnologiei. Muzeul este inchis lunea, intrarea costa 15 Eur dar este inclus in lista muzeelor daca ai card I Amsterdam.

Dupa vizita in muzeu noi am mers in Bloemenmarkt, fabulosa si unica piata de flori plutitoare din lume, pe canalul Singel, un must cand ajungi in capitala Olandei. Florile se vand aici de peste 150 ani. Exista numeroase piete in aer liber in Amsterdam, toate avand flori, legume si tot felul de produse traditionale proaspete. Este deschisa pana la ora 19:00 in fiecare zi.

100_6799

piata de flori plutitoare amsterdam Bloemenmarkt

Dupa ce ne-am delectat cu florile de aici, gradinile Begijnhof au fost ultimul stop, o oaza de liniste si verdeata, o gradina superba secreta, ferita de agitatie, cu case vechi si biserica medievala. Aici este si Amsterdam Museum, un loc perfect pentru cei interesati de istoria si cultura orasului si a poporului olandez inclus pe lista de carduri I Amsterdam. Si tot aici este un pasaj pietonal acoperit cu sticla (intre Begijnhof si Kalverstraat), numit Galeria Garzii civile, unde poti vedea o serie de tablouri gratuit.

In aceasta zona daca te mai intereseaza, poti vedea Housebout Museum, unicul muzeu din lume care spune povestea flotei olandeze si unde vei vedea o barca restaurata de peste 100 ani.

Seara ne-am plimbat prin faimosul Red Light District (Cartier Rosu) si am admirat “frumusetile” din vitrinele Amsterdamului fara insa a face poze sau filma (nu este permis). Poti intra in Moulin Rouge sau Casa Rosso pentru o portie de distractie pentru adulti “ca la Amsterdam”. Daca vrei ceva mai linistit, cuminte si mai putin zgomotos, daca e vineri incearca un concert la Biserica Westerkerk. Nu costa niciun ban intrarea aici si e superb! Daca vrei sa vezi Amsterdamul de sus, in centru este si Kalvertoren Shoppingcenter la Blue Coffee, care are o panorama superba 360. Mall-ul este deschis pana la 18:30 in fiecare zi, cu exceptia zilei de joi cand este deschis pana la 21:00.

Daca ceva autentic este pe gustul tau, mergi cu autobuzul la 15 minute de centru la Theatre Amsterdam sa vezi piesa “Anne” despre viata lui Anne Frank. Biletele trebuie sa le iei din timp online.

In a treia zi am luat tramvaiul care era la 5 minute de hotel si am mers aprox 30 minute pana la Centraal Station. Daca vrei sa faci mai multe calatorii cu tramvaiul in excursia ta la Amsterdam ia-ti mai bine din gara/de la magazinele de tabac un “strippenkart” cu 6.5 Eur pentru 15 calatorii valabile cu orice mijloc de transport in comun din oras. Aproape de Centraal Station trebuie sa stii ca sambata dimineata este o alta piata de mancaruri si antichitati, Lindenmarket.  Noi de la Centraal Station trebuia sa luam ferry pentru ca ne hotarasem sa facem croaziera cu barca pe numeroasele canale ale Amsterdamului care fac din el orasul intitulat adesea “Venetia Nordului”.

4

IMG_5375

Sa te hotarasti dinainte care iti este traseul daca vrei sa faci unul anume pentru ca sunt trasee diferite, insa sa stii ca fiecare plimbare dureaza aproximativ 1 ora. Noi am fost pe zi, insa am inteles de la alti turisti ca ar fi foarte frumos sa mergi la apus, astfel va fi mai romantic si vei avea niste poze de senzatie. Daca ai timp si bugetul iti permite, poti incerca chiar o croaziera pe canale si cina. Orice perioada din zi ai alege, turul este un must. Trebuie sa stii ca aceste tururi costa intre 9 si 16 euro de persoana, in functie de compania care face turul.

Dupa ce am terminat plimbarea cu barca, poti merge apoi pe podul Magere Brug, cel mai renumit din Amsterdam de unde poti admira cladirea Teatrului si a Operei aflate de o parte si de cealalta a raului.  Aproape de Magere Brug daca esti pasionat(a) de moda si in special de genti, poti intra la Muzeul Gentilor (Museum of Bags and Purses) unde vei gasi o colectie de genti realizate de-a lungul timpului de renumiti designeri.

Magere_Brug

Daca esti fan bere poti merge la Heineken Experience unde intrarea este 15 Eur, ai 3 beri incluse in bilet si poti afla mai multe despre istoria acestei beri. Noi nu am intrat si am mers la Albert Cuyp market, cea mai populara piata in strada din oras si locul de unde localnicii isi fac cumparaturile, cu precadere pentru mancare si haine mai ieftine. Piata este deschisa de luni pana sambata pana la ora 17:00.

5657_Albert-Cuyp-Market

Mergi apoi si relaxeaza-te in Vondelpark. Este cel mai mare parc din Amsterdam si unul dintre cele mai frumoase (de altfel foarte aproape de hotelul la care stateam, la 10 minute de mers pe jos). Daca vrei mai mult sport decat sa vizitezi muzee, inchiriaza role de aici sau mergi cu bicicleta. Este un obicei in zona si daca esti incepator, poti lua si lectii. Iar daca vrei sa mananci rapid, hot dogi si inghetate gasesti la tot pasul. Daca vrei sa te relaxezi, poti sa iei o paturica cu tine si sa stai la picnic in parc. Noi am lasat picnicul pentru ultima zi astfel incat sa putem vizita muzeele.

Cum spuneam, de jur imprejurul parcului sunt multe muzee, aici fiind “hub-ul cultural” al orasului, Museumplein, zis si Cartierul Muzeelor.  Museumplein este locul unde istoria, cultura si arta se impletesc si este foarte aglomerat, asa ca inarmeaza-te cu rabdare. In Museumplein sunt 3 muzee principale: Rijksmuseum, Van Gogh si Stedelijsk, dar si Concert Hall-ul (Concertgebouw) care la orele de pranz in unele zile ofera concerte gratuite inauntru. Daca iti iei din timp, poti incerca o seara aici, fiind cunoscut in top 3 ca una dintre cele mai apreciate orchestre la nivel mondial.

 

museumplein

Concertgebouw

Muzeul Van Gogh se lauda cu peste 200 de picturi ale lui celebrului pictor olandez, costa 17 euro intrarea si nu ai voie sa faci fotografii, programul este de la 9 la 18 si fa vine si stabileste-ti vinerea vizita la muzeu caci va fi deschis pana la 22:00.

Van_Gogh_Museum_Amsterdam

Rijksmuseum este cel mai mare muzeu din tara si gazduieste opere de arta olandeza si de aici vei afla mai multe despre istoria Olandei. Intrarea la Rijksmuseum este 17.50 Eur (15 Eur pentru cei care au cardul I Amsterdam) iar gradinile muzeului (gratuit de vizitat) atat baroce, cat si renascentiste sunt superbe. Tine minte insa ca este un muzeu foarte aglomerat, de recomandat sa mergi dupa-amiaza cand e mai putina lume (in jurul orei 15:00 deoarece casieria inchide la 16:30), programul lui fiind de la 9 la 17. Cel mai bine daca nu ai card IAmsterdam sa iti cumperi biletele online pentru a evita statul la coada pentru bilete.

Rijksmuseum

Muzeul Stedelijk are o colectie impresionanta de arta moderna (Picasso, Matisse, Van Gogh) si o gradina superba, e inchis lunea si costa 20 euro intrarea aici (sau nimic daca ai card I Amsterdam). Sa stii ca in lunile de vara se tin piese de teatru si concerte in aer liber. Este deschis joia pana la ora 22:00 si in rest pana la ora 18:00.

stejelisk

In zona mai este Muzeul Filmului, cu o colectie impresionanta de filme olandeze si international si inclus pe lista muzeelor de vizitat cu cardul I Amsterdam. Vrei sa vezi ceva deosebit si iti plac caii? Aproape de Muzeul Filmului se afla Hollandsche, cea mai veche scoala de calarie din tara si una dintre cele mai vechi din Europa. Diamond Museum este si el aici daca esti interesat sa vezi cele mai pretioase pietre si sa afli mai multe despre procesul de fabricare, si el inclus in lista muzeelor de pe cardul I Amsterdam si are si un magazin de bijuterii aici. Este deschis in fiecare zi de la 9 la 17:00.

Ai terminat cu muzeele? Hoofstraat este un loc in care trebuie sa mergi si de unde poti face cumparaturi de la magazinele de designer. In fond, intregul cartier se numeste Cartierul Modei si al Muzeelor, asa ca pentru iubitorii de arta, moda si frumos va fi raiul pe pamant. De obicei ca regula pentru programul de shopping in Amsterdam, acesta este pana la ora 18:00, cu exceptia zilei de joi cand este deschis pana la ora 21:00.

Daca tot ai ajuns aici, seara poti merge la Paradiso, clubul cu muzica live transformat dintr-o biserica. Jimmy Woo este un club luxos tot in zona, insa noi am mers sa mancam la restaurantul lui Jamie Oliver (Fifteen) care e putin mai departe de centru si aproape de NEMO (iti trebuie rezervare inainte!) si apoi am mers pe terasa hotelului de la etajul 10, la barul SKYY unde cocktailurile sunt foarte bune si ai panorama deasupra Amsterdamului. Vinerea si sambata sunt DJ aici si muzica este foarte buna.

In a patra zi si ultima mai aveam mai mult de jumatate de zi, zborul nostru fiind la ora 18:00 si plecarea din oras la ora 16:00. Am mers pe jos pana la Vondelpark unde am luat pranzul la un picnic. Ne-am plimbat in parc, am mers la Diamond Museum pe care nu-l vizitasem si apoi inapoi catre hotel pentru a ne lua bagajele si parasi Amsterdamul.

Daca vrei sa faci cumparaturi in Amsterdam, poti incerca si mall-ul din centru: Kalvertoren Shoppingcenter sau in cartierul Kalver care este superb, plin de magazine in cladiri vechi. Daca vrei sa gusti si sa cumperi branza, exista Amsterdam Cheese Museum care este mai mult un loc de unde poti cumpara branzeturi de toate felurile decat un muzeu. Daca vrei sa cumperi lalele souvenir pentru cei dragi, trebuie sa stii dinainte ca Tulip Museum care aproape de Cheese Museum nu este nici de departe muzeu, ci o alta capcana inteligenta a olandezilor de a face bani de pe urma turistilor.

In ceea ce priveste mancarea, in capitala Olandei se remarcă prin diversitate. Pe o singură stradă din orașul vechi vei găsi restaurante grecești, thailandeze, arăbești, indiene, chinezești, marocane, frantuzești și multe altele. Mancarea olandeza nu prea o gasesti aici, insa daca ai ocazia incearca placintele specifice. Alege cu sufletul pentru că bucătăriile orașului sunt excelente, vei fi servit impecabil și vei pleca mulțumit. Si nu iti face griji in privinta bacsisului: este inclus in pret si trebuie sa platesti exact cat scrie pe nota.

Sunt multe obiective importante pentru o noua vizita in Amsterdam. Daca vii cu copiii sau chiar daca nu esti cu ei dar iubesti animalele, poti merge in Artis Royal Zoo, care nu este departe de centru, costa 16 euro biletul si este cea mai veche gradina zoologica din tara. In plus, daca ai cardul I Amsterdam nu platesti nimic. La fel se intampla si cu Hortus Botanicus, o gradina botanica imensa si una dintre cele mai vechi din lume care este si ea in zona. Amsterdam are numeroase parcuri unde te poti relaxa in afara de Vondelpark: Beatrixpark, Westerpark sau chiar rezervatia artificiala Amsterdam Bos care e foarte interesanta. Daca vii vara si vrei sa faci plaja la Marea Nordului, la 20 minute cu trenul de la Centraal Station este plaja la care merg si localnicii: Zandvoort an Zee.

Vrei sa vizitezi un muzeu inedit? Aproape de Centraal Station este Muzeul Sexului. Castelul Muiderslot este la aproximativ 15 km de centrul orasului, insa este o alegere buna daca ai explorat tot ce te interesa in centru si mai ales daca ai inca valabil cardul I Amsterdam deoarece acest castel e inclus pe lista. Mai ai timp? La 75 km de Amsterdam este Haga si aproape de ea, la 80 km este orasul Rotterdam, mai modern si mai futurist decat capitala Olandei. Aalsmeer este la 30 km de centrul orasului si aici poti vedea cea mai mare licitatie de flori din lume daca te trezesti devreme. Daca esti iubitor de branza, poti merge intr-un oras apropiat, Alkmaar unde poti cumpara o gramada de tipuri de branza si poti merge chiar si la fabricile de branza (Gouda sau Henri Willig sunt dintre cele mai cunoascute si apreciate).

Viata de noapte

Amsterdamul inseamna pentru multi baruri, restaurante, cafenele si viata de noapte intensa. Insa acest oras are mult mai multe de oferit: libertate, cultura si arta, arhitectura de top, muzica si festivaluri, bere si mancare si peisaje de poveste.

Cele mai romantice restaurante din Amsterdam sunt: Bridges (în cadrul Hotelului Sofitel, aproape de De Nieuwe Kerk), De Belhamel (pe Canal Rings, cu meniu italian și francez), La Vallade (cu meniu mediteranian) și La Rive (aflat la parterul Hotelului InterContinental Amstel). In centru vei gasi Bo Cinq, un restaurant ce combina bucataria franceza cu cea araba si in care te vei simti ca acasa, iar putin mai departe de centru Café Noorderlicht este o cafenea-restaurant unde te poti distra cum vrei tu, iar noaptea poti admira aurora boreala.

Cele mai multe cluburi si baruri le gasesti in zona Leiden, Paradiso si Melkweg fiind de departe cele mai cunoscute. Studio 80 este clubul perfect din Rembrandtplein unde poti asculta muzica electronica si unde vezi unii dintre cei mai buni DJ, si la 10 minute de aici vei gasi Bimhuis, unul dintre cele mai bune cluburi de jazz. Aproape de Centraal Station vei gasi un bar apreciat de multi turisti si localnici, Pollux Café. Panama club este un club foarte apreciat in Amsterdam (la 10 minute de centru) si Jimmy Woo din centru este un club luxos. Boom Chicago este un comedy club tot in centru care noaptea devine discoteca.

Pentru o seara deosebita si autentica iti recomand sa iti iei dinainte bilete la Dutch National Opera & Ballet din Amstedam sau la Concert Hall (Concertgebouw).

18. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

Asteptarile au fost satisfacute, hotelul a fost o alegere buna: pozitionare buna aproape de centru, dar intr-o zona mai linistita, pret decent pentru un hotel de 4 stele in cea mai aglomerata perioada din punct de vedere turistic in Amsterdam.

19 .Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

20. Transfer la aeroport

L-am facut de la hotel cu tramvaiul si trenul, la fel ca la dus. De la hotel am plecat spre aeroport la 15:30 deoarece plecarea a fost la ora 18:15.

21. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea, totul a decurs normal.

22. Zbor

La intoarcere ni s-au oferit mancare tot sandwich cu un desert si o bautura. Personalul a fost amabil si zborul a durat aproximativ 3 ore.

23. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi si in cateva minute a si venit masina. In 20 minute am ajuns apoi acasa.

 

No Comments :