Alpbach – vacanta la ski in Tirol

Alpbach -vacanta la ski in Tirol! Statiunea este localizata in centrul vaii cu acelasi nume, la 1000 m altitudine si este cunoscuta ca find un paradis pentru iubitorii de natura, zapada si sporturi de iarna. Datorita stilului arhitectural omogen si al ornamentelor florale, Alpbach a fost votat ca cel mai frumos sat austriac si satul european cu cele mai numeroase flori.

Cea mai apropiata gara este in statiunea Brixlegg, la 10 km distanta de aceasta, iar aeroportul cel mai apropiat este cel din Innsbruck (aproxomativ 40 km). Calatoria cu trenul de la aeroport pana in Brixlegg dureaza un pic peste o ora si costa dus-intors aproximativ 18 Euro/persoana.

Alpbach va ofera tot ce doriti pentru a avea o vacanta de neuitat in Alpii Austrieci. Domeniul schiabil este alcatuit din 54 km de partii (15 km grad redus de dificultate, 34 km grad mediu si 5 km grad maxim de dificultate) si 20 km de partii pentru schi fond. Partiile sunt deservite de 6 gondole, 5 telescaune si 12 teleschiuri. Ascensiunea catre Reitherkogel este facilitata de catre goldola de 8 persoane care se ia din Reith im Alpbachtal, iar ascensiunea catre Wiedersbergerhorn se face cu gondolele din Inneralpbach sau Alpbach. Alte activitati care pot fi facute in aceasta zona sunt: sanius, patinaj, curling, zbor cu parapanta.

Familiile cu copii pot sta linistiti pentru ca si pentru cei mici sunt foarte multe facilitati pentru a-i tine ocupati. Exista 3 scoli de schi cu program prelungit, iar instructorii ii vor invata de la manevrele de baza pana la cele mai complicate. Daca parintii doresc sa aiba o dupa-amiaza doar pentru ei, atunci Kid`s Club-ul din Reith (la 8 km de Alpbachtal), ultramodern si cu personal calificat este solutia. Fiecare zi are un alt motto iar programul este expus la vedere. Locatia in care este amenajat acest Kid`s Club are camere spatioase si luminoase in care cei mici pot desena si se pot juca in voie.

Pentru a beneficia de reduceri, exista cardul Alpbachtal Seenland Card (se primeste la receptie). Cu ajutorul acestuia copiii au gratuitate tot anul la ski lifturile Kramasch si Brandenberg, puteti beneficia de reduceri la termele WAVE sau la activitati de tipul drumetii cu papuci pentru zapada, drumetii la lumina facliilor, patinaj.

O perioada foarte buna pentru a va bucura de o vacanta la ski este sfarsitul lunii februarie – inceput de martie, cand zapada este inca in toi, preturile sunt mai prietenoase, iar gradul de ocupare al unitatilor de cazare depaseste 50 %. Preturile pornesc de la la 456 Eur/persoana/sejur de 7 nopti la hotel de 4*.

No Comments :