Antalya, dincolo de all inclusive

Antalya este un oras de pe coasta mediteraniana a Turciei si cel mai mare resort international al tarii de pe doua continente. Milioane de turisti iau cu asalt plajele si hotelurile din Antalya, datorita serviciilor de exceptie si cadrului natural deosebit, dar si a istoriei bogate, a traditiilor si a plajelor incredibile.

Dezvoltarea masiva a turismului din ultimii ani a propulsat aceasta zona la un nivel incredibil de lux si confort. Romanii (si nu numai) aleg in fiecare an Antalya pentru vacanta lor de vis si se bucura de peisajele superbe, muntii inalti care se oglindesc in mare, cascadele spectaculoase, plajele cu nisip fin si hotelurile luxoase ale celui mai popular resort din Turcia.

Orasul Antalya a fost fondat in anul 150 IC si a prosperat in perioada romana antica. Apoi a devenit unul dintre cele mai importante orase ale Imperiului Bizantin. Incepand cu anii ’70, turismul s-a dezvoltat enorm, transformand Antalya in cea mai mare statiune de pe litoralul Turciei.

Relieful zonei este deosebit: muntii Taurus se desfasoara paralel cu minunata coasta a Mediteranei, creand peisaje unice, de basm. In unele locuri, plajele micute si elegante sunt inconjurate de stanci inalte din trei parti, oferind turistilor intimitate si golfuri naturale, cu apa calda, cascade si peninsule pitoresti.

Temperaturile sunt perfecte din iunie si pana in octombrie, termometrele indica intre 25 si 32 de grade, iar precipitatiile sunt foarte scazute.

In Antalya, pe langa pesiajele deosebite si hotelurile elegante, vei intalni si plantatii de portocali, maslini si banani, ferme de animale si zone boeme unde traiesc localnicii, incarcate de istorie si traditii.

In timpul verii, au loc si numeroase festivaluri: Folk Music in august, Dance Festival, Festivalul de Opera si Balet in iulie, Festivalul de Film in septembrie. De asemenea, poti vizita numeroasele biserici, moschee si hamamas (baile turcesti), dar si casele istorice traditionale cu arhitectura greaca.

Este destul de dificil sa alegi o destinatie perfecta de vacanta pentru o familie cu copii. Drumul trebuie sa fie scurt, confortabil si accesibil ca pret, cazarea sa includa locuri speciale pentru copii, camerele sa fie mari si aerisite, plajele ingrijite si foarte aproape de hotel. Nu mai vorbim despre masa, care ar trebui sa se adapteze obiceiurilor tale alimentare, dar mai ales la ale micutilor.

Cei mici se pot bucura de soare si apa in golfurile calde si pitoresti, pot merge la piscinile speciale pentru ei, se pot distra la Aqualand, pot viziona filme de desene animate sau sa se joace in spatiile amenajate in acest scop. Cele mai multe hoteluri au Family Rooms, dotate cu paturi duble si un pat pentru copii. Bufetul all inclusive este extrem de bogat, cu meniuri dedicate copiilor, alegerile fiind mai simple ca niciodata. In plus, unele hoteluri din Antalya acorda gratuitate pentru copiii pana la 7-10 ani.

Antalya nu inseamna doar soare si apa. Zona are o istorie bogata, cultura si traditii, localnici primitori, biserici si moschee, muzee si festivaluri de film, muzica si dans. Intr-adevar, cadrul natural are si el o mare importanta in alegerile turistilor: in Antalya vei avea parte atat de munte, cat si de mare, de paduri, cascade si rauri, de piscine naturale sau create de om, de golfuri si peninsule pitoresti. Insa dezvoltarea masiva a turismului a creat o adevarata oaza pentru clientii pretentiosi, care isi doresc relaxare, confort si lux.

Antalya este o destinatie perfecta din toate punctele de vedere: este foarte aproape (la doua ore de zbor), este eleganta si luxoasa, are dotari speciale pentru toate gusturile si buzunarele si servicii de inalta clasa.

#Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte pentru Antalya si vacanta ta de vis!

No Comments :