Plaja exotica cu ape turcoaz

Aventura unei zile de vara!

Cand ne gandim la o plaja de oriunde din lume ne imaginam nisip auriu, ape turcoaz, palmieri sau umbrelute colorate si baruri cu muzica si cocteiluri. Insa unele plaje nu sunt ceea ce par… Exista pe pamant zone cu adevarat uimitoare: plaje cu dune uriase, cu piscine naturale cu apa fierbinte, plaje cu nisip roz sau rosu si plaje vulcanice de exceptie. Cum ar fi daca ti-ai transforma vacanta intr-o aventura de neuitat?

Aventura unei zile de vara!

1. Pink Sands Beach, Harbour Island, Bahamas

Plaja micuta din Bahamas este una dintre cele mai frumoase din Caraibe: cativa kilometri de nisip roz si ape de un albastru pal, straveziu.

 

2. Genipabu Beach, Natal, Brazilia

Daca vei ajunge in Natal, te vei simti ca in mijlocul desertului. Cu o mica exceptie: Atlanticul este la o aruncatura de bat, iar dunele uriase de nisip auriu te vor purta pana la ocean.

 

3. Thunder Cove, Prince Edward Island

Micuta insula din Canada este de fapt o plaja imensa, rosie. Datorita continutului ridicat de oxid de fier, plaja este cunoscuta ca Red Sands Shore si este spectaculoasa.

 

4. Boulders Beach, Cape Town

Boulders Beach face parte din Table Mountain National Park din Africa de Sud si este una dintre cele mai frumoase zone din lume: pietre si stanci uriase, nisip fin si peste 3.000 de pinguini africani care traiesc, inoata si sunt stapani aici.

 

5. Chandipur Beach, Odisha, India

Aceasta plaja din India dispare de doua ori pe zi! Nu este un miracol. Apele Golfului Bengal o acopera, iar sezlongurile sunt luate de valuri. Nimic de nesuportat!

 

6. Pfeiffer Beach, California

Multi o considera cea mai grozava zona din lume: stanci inalte, pasuni verzi, paduri stravechi si o plaja mov inchis, scaldata de apele oceanului. In plus, nu este o destinatie turistica, de ea bucurandu-se doar localnicii care stiu sa o gaseasca.

 

7. Gulpiyuri Beach, Llanes, Spania

Este o plaja atat de mica, incat nimeni nu ar vorbi vreodata despre ea. Insa, aceasta plaja este singura din lume –  inland. Este inconjurata de stanci uriase si impadurite, iar apa a patruns prin tuneluri secrete.

 

8. Punalu’u Beach, Hawaii

Daca vei ajunge aici ti se va parea ca te afli intr-un peisaj postapocaliptic. Nisip negru cat vezi cu ochii si ape intr-o nuanta de albastru ireala. In plus, testoase uriase traiesc pe aceasta plaja nestingherite.

 

9. Xi Beach, Grecia

Aflata pe Insula Kefalonia din Marea Ionica, plaja Xi are un colorit aparte: stanci albe uriase, nisip care isi schimba nuanta din portocaliu intens in rosu, umbrele albastre si o mare stravezie.

 

10. Hyams Beach, Jervis Bay, Australia

Australia este renumita pentru tarmurile sale de vis, insa doar Hyams Beach a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai alb nisip din lume, care alaturi de oceanul turcoaz alcatuieste un peisaj greu de uitat.

Foto: panoramio.com

No Comments :