Brugge, romantismul unei alte epoci

Bruges este unul dintre cele mai frumoase si mai romantice orase ale Belgiei, situat in partea de NV a tarii. Este un oras mic, cu doar 200.000 de locuitori, insa canalele sale si cladirile superbe il transforma intr-o adevarata bijuterie a nordului. Bruges este celebru pentru dantela creata aici si pentru castelele si bisericile sale in stil gotic. O plimbare cu barca in superbul orasul belgian va fi una dintre cele mai romantice experiente din viata ta!

Iata tot ce trebuie sa stii despre Bruges:

Bruges se afla la doar 100 de km de Bruxelle, iar din Romania exista numeroase curse low-cost spre Capitala Belgiei. Din Bruxelle poti lua trenul spre Bruges si vei avea parte de o calatorie eleganta si cu multe peisaje spectaculoase.

Clima in Bruges este continentala, insa influentata de curentii reci din Marea Nordului. Totusi, vremea este mai blanda decat in Amsterdam. Verile sunt clade si placute, iar iernile reci, fara prea multa zapada. Cea mai potrivita perioada pentru a vizita orasul Bruges este din mai si pana in septembrie.

Iata ce sa faci intr-o vacanta in Bruges:

– viziteaza Church of Our Lady, o biserica medievala celebra in lume, inalta de 122 metri si cu superba sculptura a lui Michelangelo Madonna and Child.

– admira turnul cu 48 de clopote din centrul orasului.

– fotografiaza cladirile faimoase din Bruges: Beguinage, Basilica of the Holy Blood, Old St-John’s Hospital, Saint Salvator’s Cathedral sau Primaria Bruges.

– desi un oras mic, Bruges are nu mai putin de 11 teatre si sali de concerte – mergi neaparat la un spectacol in timpul vacantei tale!

– orasul belgian este celebru si pentru festivalurile de muzica, gastronomice si culturale. Printre acestea amintim: Blues in Bruges, September Jazz, BurgRock, BAB-bierfestival, Choco-Laté, Cirque Plus, Ice Magic, Reiefeest, Summer End Festival.

– daca iti plac muzeele, nu vei fi dezamagit de Bruges. Aici gasesti: Belfry, Church of Our Lady, Arents House, Liberty of Bruges, Museum of Folklore, Choco-Story, Lace centre.

– nu rata o plimbare cu barca prin centrul vechi al orasului.

– mergi la o degustare de bere la Straffe Hendrick.

In Bruges incearca napolitanele traditionale, dar si pastele cu tot felul de legume proaspete. Comanda vinul casei sau o bere locala si cu siguranta nu iti vei da tot bugetul pe o singura iesire in oras. Iti recomandam cu drag Brasserie Medard, un restaurant de familie, in care te va servi chiar patronul si iti va recomanda cele mai bune preparate. Alte locuri in care sa mananci: Cafe Vlissinghe, Staminee de Garre, Den Dyver.

Orasul Bruges nu este renumit pentru o viata de noapte intensa, insa in centrul vechi vei gasi o multime de baruri si cluburi nonstop. Dintre acestea iti recomandam: ‘t Bruges Beertje, Café de Vuurmolen, Cactus Muziekcentrum sau Celtic Ireland.

Desi nu este un oras in care sa domine tinutele fashion, totusi vei gasi mall-uri si magazine cu ultimele creatii ale designerilor. Insa daca mergi in vacanta in Bruges, cel mai indicat ar fi sa cumperi suveniruri, dantela, bere si ciocolata, cat mai multa ciocolata.

Veltravel te invita intr-o super vacanta in Bruges!

No Comments :