Plaja exotica cu ape turcoaz

Carnavalul de la Venetia

Carnavalul de la Venetia este si va fi intotdeauna unul din cele mai mari evenimente din zona si din lume.

Aceasta sarbatoare dateaza din anul 1268 insa evenimentul a luat o mai mare amploare in secolul XVIII cand a scazut influenta puterii politice si a crescut decadenta. Pelerina neagra, palaria in trei colturi, masca alba si alte accesorii s-au identificat cu Carnavalul de la Venetia. In ultimul secol al decadentei si ezitaniei republicii, carnavalul se intindea pe durata a sase luni si venetienii purtau aceste costume din decembrie si pana in iunie.

Sub aceasta masca a anonimatului, plebea si aristocratia se confundau, sotii si sotiile aveau aventuri nestingheriti si puteau fi comise tot felul de nelegiuiri. Lucrurile au scapat de sub control, astfel ca in cele din urma, carnavalul a fost interzis.

Carnavalul de azi, reintrodus abia in 1979 si organizat in lunile februarie-martie, este mai decent, dar si acum este una din perioadele in care orasul revine la viata, cu petreceri de strada, baluri mascate, concursuri de frumusete, evenimente speciale si vizitatori din toata Europa.

Carnavalul atrage in fiecare an zeci de mii de turisti din toata lumea, fapt ce face ca aceasta insula sa semene cu o mare scena de teatru. Poti intalni la tot pasul printi, printese, soldati medievali, bufoni, trubaduri, artisti de circ si nu in ultimul rand oameni normali costumati cu celebra masca alba cu nas incovoiat si perlerina neagra.

La originile sale Carnavalul celebra trecerea de la iarna la primavara si se tinea intotdeauna inaintea postului Pastelui.

Cele mai apreciate momente de turisti sunt festivitatile de deschidere si de inchidere ale Carnavalului. Majoritatea spectacolelor din oras sunt gratuite, insa balurile mascate sunt private si contra cost. In ultima saptamana de Carnaval au loc parade ale unor care alegorice pe apa in  orase din apropierea Venetiei cum ar fi Mestre si Treviso.

In anul 2020 Carnavalul este tinut intre 8 si 25 Februarie.

Cei care vor sa viziteze Venetia chiar in perioada de Carnaval, este bine sa stie ca trebuie sa isi achizitioneze biletele de avion si mai ales cazarea cu multe luni inainte. Daca totusi sunteti interesat sa faceti parte din acest mare eveniment, trebuie sa stiti ca pentru Venetia un pachet avion + cazare pentru perioada 8-25 Februarie costa incepand de la 293 eur/persoana/sejur.

No Comments :