Plaja exotica cu ape turcoaz

Catedralele Europei. Frumusete si maretie.

Printre multele atractii turistice ale marilor orase se afla si catedralele Europei. Ele sunt adevarate monumente de arta, construite cu multe secole in urma, cu o arhitectura de exceptie si stiluri dintre cele mai fascinante: baroc, medieval, gotic sau romantic. Veltravel.ro iti recomanda sapte catedrale pe care sa vizitezi in vacanta ta prin Europa.

0

Catedralele Europei. Frumusete si maretie.

1. Duomo din Napoli

Este una dintre cele mai frumoase catedrale pe care le-am vizitat! Desi exteriorul nu spune multe lucruri despre maretia sa, cand intri in Duomo ramai fara cuvinte: picturile si detaliile arhitecturale sunt exclusiviste si elegante, iar atmosfera este de vis.

1

 

2. Duomo din Milano

Este uriasa, cu o bogatie inimaginabila de detalii, iar apusurile sunt perfecte aici, soarele agatandu-se de statuia aurita a Maicii Domnului din Varful Catedralei. In interior este mai putin spectaculoasa, insa merita vizitata. Urca pe acoperis si surprinde cele mai frumoase apusuri din oras!

2

 3. Sacre Coeur, Paris

Sacre Coeur nu are o istorie prea fericita, iar parizienii nu o iubesc foarte tare. Este insa o adevarata atractie turistica, aflandu-se pe dealul Montmartre, de unde poti admira peisajul spectaculos al Parisului. Interiorul este simplu, dar impresionant.

3

 4. St Stephen, Viena

Este o catedrala exotica, in stil gotic, care a supravietuit de-a lungul secolelor si este considerata un simbol al libertatii si frumusetii orasului.

4

 

5. Catedrala din Sevilla, Spania

Aceasta este o catedrala romano catolica, inclusa in UNESCO World Heritage Site, ridicata in secolul al 16-lea pentru a demonstra puterea si bogatia orasului. In plus, este si a treia biserica din lume ca marime! Daca te plimbi seara prin Sevilla, catedrala te va impresiona prin maretia si frumusetea sa!

5

 

6. Notre Dame de Paris

Este o catedrala catolica in stil gotic, a carei constructie a inceput in anul 1163. Este faimoasa in intreaga lume, datorita arhitecturii, sculpturilor si vitraliilor, dar si datorita sentimentelor pe care ti le trezeste.

6

 

7. Sagrada Familia, Barcelona, Spania

Este cea mai frumoasa biserica din lume si, din pacate, este neterminata. Genialul arhitect Gaudi a creat o opera nemuritoare. Arhitectura sa este incredibil de eleganta si este unica, putand fi admirata atat din exterior, cat si din interiorul neterminat.

7

Tie ce catedrala ti-a placut cel mai mult?

No Comments :