Ce poti face 7 zile in Bodrum, Turcia

Indiferent daca esti un iubitor de plaje, gastronomie, istorie sau cultura, Bodrum le are pe toate. Aflat pe coasta Turciei la Marea Egee, cu ape turcoaz si plaje superbe, Bodrum este locul perfect pentru vacanta ta de vis. Veltravel iti garanteaza ca nu te vei plictisi daca vei alege o vacanta aici – mai mult, te vei intoarce cu amintiri magice.

Iata ce poti face intr-o vacanta in Bodrum, Turcia:

Ziua 1

Dupa ce te cazezi la unul dintre hotelurile elegante din Bodrum, iei un pranz lejer la hotel si descoperi imprejurimile, iti recomandam sa mergi la Mausoleul Halicarnassus. Este una dintre cele 7 minuni ale lumii. Desi monumentul nu mai arata ca in vremurile sale de glorie, iti poti face o idee despre maretia timpurilor in care a fost construit. Chiar si pentru cei prea putin interesati de istorie, mausoleul merita o vizita, fiind una dintre cele mai mari atractii ale Turciei. Seara o poti incheia cu o cina la piscina hotelului si un cocktail pe plaja.

Ziua 2

Esti pregatit de aventura? Inchiriaza o barca sau cumpara o execursie pe coasta Turciei, pentru a vedea cele mai frumoase pesteri, golfuri cu apa turcoaz si plaje pe care le ofera. Pe durata turului, vei opri sa faci snorkeling, sa vizitezi izvoarele termale de pe Black Island si sa tragi cele mai bune cadre pentru Instagram. Poti lua pranzul si cina pe barca si sa incerci pestele si fructele de mare oferite de gazde.

Ziua 3

Astazi mergem la plaja. Yahsi Beach are nisip fin, ape turcoaz si o multime de baruri, restaurante, magazine si cluburi de-a lungul sau. Indiferent de buget si de preferinte, aici vei gasi ce sa faci. Citeste o carte pe sezlong, inoata, ia pranzul la o taverna locala, bea un vin rece pe plaja la apus. O zi perfecta!

Ziua 4

Viziteaza morile de vant din Bodrum. Se afla in varful unui deal, sunt vechi si pitoresti, numai bune de fotografii artistice. La apus, stralucesc ireal in lumina soarelui, dar daca nu esti pasionat de constructii in sine, locul este exatraordinar de frumos, cu privelisti ametitoare.

Pe seara mergi la un restaurant de pe plaja cu muzica live si organizeaza o petrece ad-hoc alaturi de prieteni si localnici.

Ziua 5

Bardakci Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din Bodrum, este aproape de centrul orasului si are o pozitionare perfecta, intr-un mic golf cu palmieri si ape turcoaz. Aici poti sa practici sporturile de apa preferate sau sa te relaxezi la SPA.

Ziua 6

Bodrum Amphitheater dateaza din secoul al 4-lea BC si te va surprinde cat de bine a fost intretinut. De la nivelele superioare privelistea este de vis. Aici poti prinde concerte si festivaluri interesante, intreaba la receptie, te vor indruma.

Cea mai populara atractie din Bodrum este castelul. Construit in anii 1400, Bodrum Castle se pastreaza extrem de bine si este casa Muzeului de arheologie subacvatica. Tot in aceasta zona vei gasi si suveniruri, vederi, magneti si o multime de cadouri pentru cei dragi.

Pentru cina alege o taverna locala, cu preparate super fresh, din Marea Egee.

Ziua 7

Bitez Beach este la 6 kilometri de Bodrum si este superba! O cursa scurta cu un taxi te va lasa intr-un loc cu ape turcoaz, nisip alb si livezi de maslini si portocali. Aici se practica windsurfing, dar poti sa stai la o terasa si sa admiri peisajul. Sau, de ce nu, intr-un hamac – sunt peste tot de-a lungul plajei.

Indiferent ce vei alege sa faci in Bodrum, acest oras minunat al Turciei te va impresiona. Sunt mai putini turisti ca in Antalya, iar zona este mult mai relaxata si mai autentica. Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte!

No Comments :