Plaja exotica cu ape turcoaz

Cea mai mare sarbatoare din Barcelona pentru copii

Cea mai mare sarbatoare din Barcelona pentru copii (Sarbatoarea Sfintei Eulalia), are lor in luna februarie in fiecare an. “Les Festes de Santa Eulalia”, cum este denumita original, are loc anul acesta in perioada 6 – 12 Februarie si mai este cunoscuta si sub numele de «  Festivalul La Laia ».


Zecile de activitati programate in aceste zile includ multe obiceiuri si traditii catalane cum ar fi : paradele gigantilor si a altor personaje fantastice, constructii de castele umane cunoscute ca si « castellers », dansuri traditionale – « sardanes », artificii sau activitati pentru copii precum: povesti, teatru de papusi, workshop-uri pentru familii, concerte si multe altele.

In cadrul acestul festival muzica joaca un loc important si ca urmare foarte multe coruri scolare sau scoli de muzica isi aduc aportul prin performante stradale in tot orasul.

Festivalul include si un concurs de fotografile pentru cei mici, numit « Foto Laia »


Eulalia este unul din cei doi Sfinti protectori ai Barcelonei ce a fost martirizata in secolul IV.  Moastele sale se afla in Catedrala Barcelonei, cunoscuta ca si Catedrala Gotica. Construirea acesteia a inceput in anul 1298 pe locul unor vechi biserici datand din perioada stapanirii vizigote. Returul final al fatadei gotice ornamentate a fost facut abia spre sfarsitul secolului XIX, contrastand astfel cu turnurile simple octogonale.


Pentru cei care doresc ca sarbatoreasca alaturi de catalane Sarbatoarea Sfintei Eulalia, este bine de stiut ca daca bookuiti de acum un pachet avion + cazare in perioada 06.02 – 12.02 pentru Barcelona, acesta costa incepand de la 256 Eur/persoana/sejur.

No Comments :