Plaja exotica cu ape turcoaz

Cel mai frumos city break de primavara!

Care ar putea fi cel mai frumos city break de primavara? Timp de doua luni, de la mijlocul lui martie si pana la sfarsitul lui mai, o capitala din Europa se pregateste de sarbatoare. Festivaluri de film si de gastronomie, concerte in aer liber si indoor, care alegorice pe apa, copaci infloriti spectaculos si campuri intregi de lalele, narcise si garoafe. Asta veti gasi intr-unul dintre cele mai frumoase orase din lume: Amsterdam! Te invitam si pe tine sa te bucuri de primavara, pe strazile unei capitale care stie sa o sarbatoareasca magic…

0

Cel mai frumos city break de primavara!

Alege sa vizitezi Amsterdamul in perioada 20 martie – 18 mai si iata ce vei putea admira:

1. Keukenhof

Este cea mai mare si mai frumoasa gradina cu flori de primavara din lume. Peste 7 milioane de lalele, intinse pe 32 de hectare, culoare si parfum, lacuri, expozitii, opere de arta, plimbari cu barca sau cu bicicleta. Keukenhof se afla la doar 35 de km de Amsterdam si exista numeroase mijloace de transport pana la celebrul parc. Biletul de intrare costa 15 euro, insa exista si bilete-combo, de 23 de euro, care includ intrarea si transportul pentru o zi.

1

 

Pe 3 mai are loc Parada Florilo – „Energy” – de-a lungul faimosului ‘Keukenhof Corso Boulevard’ si este alcatuita din barci incarcate cu flori si peste 30 de care luxuriante cu muzica, flori si oameni fericiti. Totul este un spectacol desavarsit!

Cea mai buna perioada pentru a vedea lalelele inflorite este la mijlocul lui aprilie.

2

 

2. Ziua Regelui

Pe 26 aprilie, Amsterdam-ul sarbatoreste cea mai importanta zi din istorie. Oamenii se imbraca in portocaliu, zi si noapte se petrece pe strazi, au loc targuri si piete cu produse autentice, petreceri si concerte de neratat.

3

 

3. Fa o croaziera pe canalele Amsterdam-ului

Este o experienta inedita si vei descoperi pitorescul oras de pe apa! Cumpara de pe internet un bilet valabil 24 de ore (18-20 euro) si te poti plimba in tot orasul cu barca. Poti cobori in orice statie, apoi poti pleca mai departe cu alt vaporas. Este o escapada extraordinara, mai ales primavara, cand toti copacii de pe canale sunt infloriti!

4

 

4. Vondelpark si Bloemenmarkt

Vondelpark este cel mai mare parc din oras, iar primavara este spectaculos. Tinerii se aduna pe aleile sale si petrec, copacii miros divin, totul este inflorit si plin de energie si voie-buna. Bloemenmarkt este cea mai mare piata de flori plutitoare din lume si se afla pe canalul Singel, relativ aproape de Vondelpark. Nu trebuie sa o ratezi! De aici iti poti cumpara cele mai frumoase lalele din lume.

5

6

 

5. Museum Weekend

Pe 5 si 6 aprilie are loc Museum Weekend in Amsterdam, un eveniment asteptat de foarte multi turisti. Biletele de intrare la peste 400 de muzee din Olanda (peste 20 din Amsterdam) costa in jur de 1 euro, iar activitatile si expozitiile speciale se tin lant. Fa-ti rezervari din timp!

7

 

6. Springsnow Festival

Este o adevarata celebrare a primaverii si are loc de pe 21 aprilie pe 21 mai. In afara de concerte, expozitii culturale si piete traditionale, vei putea participa si la celebra The Elm Route, un traseu pentru biciclisti de 8 km, din Amsterdam Noord si pana la Hortus Botanicus, una dintre cele mai vechi gradini botanice din lume.

8

 

7. Pastele in Amsterdam

Fii pregatit pentru cea mai colorata, parfumata si energizanta sarbatoare din lume. Anul acesta Pastele coincide cu momentul de glorie al lalelelor, iar localnicii organizeaza expozitii de flori peste tot in oras. Vei avea parte de concerte, piete decorate fabulos, atractii pentru cei mici si multe alte surprize care te vor uimi!

9

 

8. Meibock Festival

Este un Spring beer festival, foarte indragit de localnici si turisti, care are loc pe 13 aprilie. Se tine la Posthoornkerk (in apropierea Garii Centrale), de la ora 13 la 20. Intrarea costa 7 euro, insa berea la halba este doar 2 euro. O experienta care te va surprinde placut, mai ales ca berea olandeza este una dintre cele mai bune din lume!

10

 

9. SOTU Festival

Timp de 5 zile (16-20 aprilie), Amsterdam-ul rasuna de acorduri interesante. Sound of the Underground Festival presupune petreceri pana in zori, muzica rock, pop and dance, children’s treasure hunt, seri de lectura si poezie si bere buna. Biletele sunt 25 de euro – all access pass si 12 euro – one-day pass.

11

 10. Imagine Film Festival

Pentru cinefili, perioada cuprinsa intre 9 si 18 aprilie este magica. In Amsterdam vei vedea tot ce iti doresti: de la productii SF la cult movies, de la fantasy la horror, de la romance si comedy la drama. In plus, la acest festival participa numeroase vedete, au loc petreceri, premiere si multe ocazii sa te afli chiar tu pe covorul rosu.

12

Foto: panoramio.com

 

Alege sa vizitezi Amsterdam-ul primavara si vei fi uimit de atata frumusete si energie! Singurul sfat: fa o rezervare din timp!

No Comments :