Cele mai frumoase statiuni din Austria. Vacanta ta la ski!

Austria este o federatie din Europa Centrala, alcatuita din 9 landuri dispuse gratios pe culmile Alpilor, oferind calatorilor unele dintre cele mai romantice si elegante destinatii de iarna. Cel mai inalt munte din Austria, Grossglockner, are nu mai putin de 3.798 m, climatul este temperat, cu ierni superbe incarcate de zapada, iar principalele orase sunt Viena, celebra si eleganta capitala a Austriei asezata pe Dunare, Salzburg, Innsbruck, Graz si Linz. O vacanta la ski in aceasta superba tara te vor incanta si fascina!

Austria este una dintre cele mai populare destinatii din lume pentru sporturile de iarna. Aici vei putea sa-ti petreci Craciunul la un hotel elegant, langa un semineu si un superb brad impodobit, diminetile insorite la ski, inconjurat de peisaje care iti taie respiratia si zilele noului an privind coamele inzapezite ale Alpilor. Exista peste 800 de statiuni de vacanta, ski si snowboard in Austria, raspandite pe versantii Alpilor, care te asteapta sa te distrezi impreuna cu familia si prietenii. Preturile sunt prietenoase si hotelurile primitoare si elegante.

Iata cateva resorturi elegante, unde sa mergi la ski in aceasta iarna:

1. Zell am See – este poate cea mai importanta destinatie pentru iubitorii sporturilor de iarna, un resort elegant, cu privelisti fascinante si cu partii incredibile.

2. Carinthia – este o statiune din sudul Austriei, renumita pentru muntii sai semeti si pentru lacurile superbe. Aici turismul este foarte dezvoltat, iar hotelurile elegante si primitoare.

3. Styria – este un land localizat in SE-ul Austriei, avand capitala la Graz, al doilea oras ca marime din tara, dupa Viena. Acesta este inclus in UNESCO World Heritage, a fost Capitala Culturala Europeana in 2003 si a fost numit City of Culinary Delights in 2008.

4. Lower Austria – este cel mai nordic land din Austria, avand capitala la Sankt Pölten. Aceasta zona este superba, cu o multime de lacuri inconjurate de munti foarte inalti, cu rauri repezi si o arhitectura unica in lume. Oamenii sunt foarte primitori, iar hotelurile sunt elegante si seducatoare.

5. Tirol – este un land din vestul Austriei, avand capitala la Innsbruck. Istoria si cultura acestei zone sunt fascinante, iar partiile sunt printre cele mai bune din lume. Cu siguranta nu te vei plictisi intr-o vacanta aici!

6. Otztal – este o vale alpina lunga de 65 de km, in Tirol. Raurile, muntii inalti, partiile de poveste, casutele ascunse dupa versanti si hotelurile extrem de frumoase te vor incanta!

7. Upper Austria – se invecineaza cu Germania si Cehia si are capitala la Linz, un oras infloritor, in care turismul este o adevarata religie. Hotelurile, restaurantele si partiile din zona sunt celebre in intreaga lume.

Tu unde mergi la ski in Austria?

No Comments :