Plaja exotica cu ape turcoaz

City Break Budapesta: 1 decembrie, Craciun si Revelion!

Budapesta este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, atragand anual milioane de turisti. Centrul Captalei Ungariei este inclus in UNESCO World Heritage, aici veti gasi cele mai importante izvoare de apa termala din lume, biserici marete, palate, privelisti de vis si veti avea posibilitatea sa luati o cina romantica pe un vapor care pluteste gratios pe Dunare. Indiferent cand alegi sa vizitezi Budapesta, orasul te va impresiona. Noi ti-am pregatit cateva oferte speciale pentru 1 decembrie, pentru Craciun si pentru Revelion. Iata detalii.

City Break Budapesta: 1 decembrie, Craciun si Revelion!

Budapesta este un oras incredibil si este un important centru economic, politic, comercial, industrial si cultural al Europei. Multe cladiri si monumente din Budapesta sunt incluse in UNESCO World Heritage, iar frumusetea palatelor si podurilor sale este de nedescris. Imaginati-va o seara perfecta, cu o plimbare cu vaporasul pe Dunare si o cina romantica la un restaurant elegant!

Budapesta este celebra si pentru: una dintre cele mai vechi retele de metrouri din lume, apele sale termale, baile elegante, bisericile gotice si o cladire a Parlamentului superba care vegheaza orasul de pe malul Dunarii.

 

Iata ce sa faci intr-un city break in Budapesta:

– O plimbare cu funicularul din Piata Adam Clark pana in varful Dealului Gellert, situat la 140 metri deasupra fluviului.

– Un spectacol la Opera de Stat sau o croaziera pe Dunare.

– Hotelul Gellert, o minunata constructie Art Nouveau ridicata intre 1912-1918. Hotelul profita din plin de apele termale din zona, ape al caror efect a fost descoperit inca din secolul al XIII-lea de catre regele Andrei al II-lea.

 

– Bisericuta in stanca a calugarilor carmeliti, redeschisa la 27 august 1989.

– Memorialul Gellert, cel mai de admirat monument al acestei zone.

– Basilica Matei Corvin si Bastionul Pescarilor, situate pe Dealul Gellert.

– Impozantul Palat Regal, datand din sec. al XIII-lea.

– viziteaza Castelul Buda si Bastionul Pescarilor

 

– mergi la Basilica St. Stephen

– Piata Eroilor este una dintre cele mai frumoase din Ungaria

– podurile si monumentele orasului sunt locatii inedite si romantice

– mergi la baile termale din Budapesta

 

– fa un tur al orasului cu un vapor pe Dunare

– mergi in pietele orasului si gusta mancarurile traditionale

– ia pranzul si cina la unul dintre zecile de restaurante de pe malul Dunarii!

Mergi al Central Market Hall pentru fructe, legume, cadouri si un pranz pe cinste. Pe strada Vaci Vaci vei gasi o multime de magazine interesante!  Ia parte la viata de noapte vibranta a orasului: o multime de petreceri, puburi, baruri si cluburi. Oamenii sunt foarte prietenosi, strazile sunt sigure noaptea, iar tu te poti plimba din club in club pana dimineata.

 

De la mijlocul lunii noiembrie si pana in primele zile ale noului an, in toate marile orase ale Europei se deschid pietele cu produse specifice de sarbatori. Insa in anumite capitale, aceste piete sunt atat de frumoase, de colorate, de luminate – intr-un cuvant – de spectaculoase, incat fac parte din circuitul turistilor din lumea intreaga, sunt foarte iubite de copii, iar spectacolul oferit este magic!

 

In Vörösmarty tér (Piata de Craciun din Budapesta) te vei rasfata cu dansuri populare, concerte, mancare traditionala si o palinca gustoasa. Iar din cele 150 de casute din lemn sigur iti va placea un produs din arta sau cultura locala. Iti poti incanta si copilul cu un spectacol la teatrul de papusi sau cu dulciuri de poveste.

Vezi aici mai multe oferte pentru un city break in Budapesta!

Foto: panoramio.com

No Comments :