City break magic: Viena!

Viena este un oraș extrem de frumos și de elegant, centrul său fiind inclus în UNESCO World Heritage, iar deseori este numit și „The City of Dreams”. Viena este un oraș medieval, baroc, este centrul european al muzicii și al culturii, are peisaje superbe, castele și parcuri, monumente și clădiri impresionante. În perioada 17 noiembrie – 26 decembrie 2017, Viena găzduiește unele dintre cele mai interesante, colorate și vibrante târguri de Crăciun din lume (mai multe detalii aici). Iată mai jos ce poți face într-un city break magic la Viena!

Viena magică

Orașul datează din anul 500 BC, când Viena a fost stabilită pe Dunăre de către celți. În secolul al 13-lea, Viena a fost amenințată de cucerirea mongolă, iar în anul 1440 a devenit orașul de rezidență a dinastiei habsburgice. Încă de atunci era un important centru al artelor, științei, muzicii și gastronomiei. Abia în anul 1804, Viena devine capitala Imperiului Austriac, jucând un important rol în politica Europei și a lumii. Viena nu are mai mult de 1.7 milioane de locuitori, însă este considerată una dintre capitalele lumii în care se trăiește cel mai bine.

Viena este, fără îndoială, o destinație romantică, elegantă și exclusivistă pentru toți turiștii din lume. Spre Viena există multe zboruri din România și deci, destul de multe oferte extrem de bune. Pentru un city break memorabil, îți recomand să găsești pe Veltravel.ro zborurile și hotelurile preferate!

Clima în Viena este continentală umedă, cu veri răcoroase și ierni reci, bogate în zăpadă, care se așterne din decembrie și până în martie. Temperaturile în această perioadă sunt cuprinse între 5 si 10 grade Celsius.

Cum ajungi de la aeroport

Capitala (și cel mai mare oraș din Austria) este un adevărat muzeu în aer liber. Viena este deservită de un aeroport – Vienna International Airport – aflat la 18 km SE de centrul orașului. Iată cum ajungi de la aeroport în oraș:

– cu trenul – City Airport Train/CAT – face 16 minute de la aeroport până în centrul orașului și operează între 5.38 am și 23.35 pm. Prețul unui bilet este de 12 euro.

– cu autobuzul – Viena Airport Lines (postbus) – te va duce de la aeroport la principalele obiective din oraș. Autobuzele ciculă nonstop, din 20 în 20 de minute. Prețul este de 8 euro.

– cu metroul – Schnellbahn (S-Bahn) – este cea mai bună metodă să ajungi de la aeroport în oraș. Circulă însă doar până la miezul nopții! Prețul unui bilet este de 4 euro.

– cu taxiul sau o limuzină – prețurile sunt la cerere și sunt relativ mari.

Iată ce să faci în Viena într-o vacanță magică:

– fă o plimbare la Palatul Schonbrunn, cea mai importantă atracție turistică, incă din anul 1860.

– vizitează Muzeul Evreiesc. Vei avea multe de învățat despre istoria țării și a poporului său. Nu rata nici cafeneaua muzeului, Teitelbaum, unde poți bea o cafea și mânca un covrig.

– petrece câteva ore în Prater, un uriaș parc tematic și de distracții, care te va bine-dispune. Prețurile sunt excelente și parcul este deschis tot anul!

– după-amiaza plimbă-te prin celebrele parcuri ale orașului, vei avea parte de momente unice.

– oprește-te la o cafea vieneză clasică, capitala Austriei este celebra pentru cafeaua și prăjiturile sale cu ciocolată. Dacă vrei să încerci unul dintre cele mai gustoase torturi din lume, mergi la Hotel Sacher, faimos pentru Sacher Torte.

– duminica dimineața plimbă-te prin Stadtpark, locul unde se află celebra statuie a lui Johann Strauss.

– mergi la shopping și alege suveniruri din buticurile de pe străzile Kartnerstrasse și Graben.

– nu ocoli atracțiile clasice, dacă ai timp: Belvedere Palace, Stephansdom sau Catedrala St Stephen, Opera de Stat din Viena, Apartamentele Imperiale, cea mai veche grădină zoologică din lume sau roata din Viena – un adevărat simbol al orașului.

– oprește-te la Biserica St. Peter și pune-ți o dorință – ai mari șanse să se împlinească!

– vizitează Judenplatz și alte atracții din cartier.

– mergi la cât mai multe dintre bisericile orașului. Sunt mărețe, fascinante și încărcate de istorie.

– sub clar de lună, centrul istoric al Vienei ți se va părea magic. Și chiar este!

– Opera de Stat din Viena te așteaptă în decembrie cu unele dintre cele mai frumoase spectacole din lume.

– fă o plimbare romantică pe Dunăre.

în perioada 17 noiembrie – 26 decembrie 2017 se deschid în Viena târgurile de Crăciun – nostalgice, romantice, pline de muzică și voie bună. Peste tot în oraș se aprind lumini colorate, se servesc fructe confiate, punch, vată de zahăr și alte delicatese, iar Crăciunul își împrăștie magia peste oraș. Copiii se pot plimba pe ponei, iar tu vei avea parte de un spectacol al brazilor de Crăciun unic în lume.

Austriecii au o bogată tradiție gastronomică, fiind mari gurmanzi. Fie că mănânci într-un restaurant de lux, fie că vei gusta bucatele într-o piață sau la un târg de Crăciun, iată ce nu ar trebui să ratezi: Rindsuppe (supă de vită gustoasă), Gulasch, Liptauer (sandvișuri cu brânză condimentată), Apfelstrudel (faimosul strudel vienez), Germknödel (produs de patiserie cu cremă de fructe), o caffe latte sau un cappuccino, un vin roșu excelent și, nu în ultimul rând, un Schnitzel.

În Viena vei găsi tot ce vrei: galerii de artă, buticuri de modă, decorațiuni interioare, librării, restaurante sau magazine de cadouri. Și-au construit reputația prin produse de calitate și prin angajați amabili. Nu ocoli nici mall-urile din Viena, unde cu siguranță vei găsi suvenirul sau cadoul perfect!

Iată unde să faci shopping în Viena:

Donauzentrum – Centrul comercial din cartierul 22 îți oferă 160 de magazine și 20 de restaurante și cafenele. După o zi de shopping, poți traversa până în Donauplex, unde te poți relaxa la cinema sau la discotecă.

Zum Schwarzen Kameel – Vei găsi restaurante excelente, baruri și cluburi. Tot aici este și un magazin popular ce vinde sandvisuri cu șuncă, brânză și ouă, friptură de vită sau inimi de anghinare.

Naschmarkt – Cea mai mare food-market din Viena îți oferă nenumărate standuri cu mâncare, iar vizavi restaurante și cafenele.

Ringstrassen Galerien – Cele două clădiri legate de un pod de sticlă îți oferă 59 de magazine și 8 restaurante. Vei găsi produse de la Prada, Hugo Boss, Gaultier sau Rolex. Mâncarea este diversă, poți gusta chiar și sushi sau tapas.

Orice ai alege să faci în Viena, vei avea cu siguranță un #Veltravel citybreak memorabil!

No Comments :