In cautarea soarelui. Costa del Sol.

Costa del Sol este o regiune din sudul Spaniei, in Andalusia, si este alcatuita din orasele superbe de pe coasta Marii Mediterane. Initial aceasta zona era formata doar din orasele de pescari si targuri de mestesugari, insa Costa del Sol s-a transformat complet in ultima parte a secolului 20, devenind o destinatie turistica celebra in lume. Motivele sunt simple: peisaje de vis, hoteluri de lux, o societate interesanta, servicii exceptionale, preturi bune.

Principalul aeroport al zonei este in Malaga, iar anual peste 7 milioane de turisti viziteaza Costa del Sol.

Costa del Sol cuprinde orasele: Malaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcántara, Estepona, Manilva, Casares, Rincon de la Victoria, Vélez-Málaga, Nerja, Frigiliana si Torrox. Ca intindere, Costa del Sol se afla in Costa de la Luz si Costa Tropical, intre stancile Maro si Punto Chullera. Incepand cu anii ’50, zona s-a dezvoltat enorm deschizandu-si portile pentru turistii straini, care veneau aici nu doar pentru plajele superbe, ci si pentru cultura locala.

Costa del Sol este celebra in lume pentru oraselul Marbella, „locul de joaca” al celor bogati si celebri.

Pe langa plajele private si publice, cu nisip auriu si palmieri, Costa del Sol beneficiaza de o multime de piscine cu apa de mare, dar si parcuri acvatice, unde te poti distra cu intreaga familie.

Printre cele mai cunoscute atractii turistice acvatice se numara: Benalmadena Sea Life Aquarium, Aqualand Torremolinos, Selwo Adventure Park, Aquapark Mijas sau Natura Aventura.

In orasul Fuengirola vei gasi si o gradina zoologica interesanta, care ii va bucura pe micuti. In Torremolinos, langa parcul acvatic, se afla si Parcul Crocodililor, o alta atractie turistica a zonei. Langa Malaga, in Churriana, vei gasi o gradina botanica superba, numita Senda Retiro.

Clima in Costa del Sol este subtropicala-mediteraniana, cu ierni blande si veri fierbinti.

Malaga este capitala si cel mai mare oras, cu peste 1 milion de locuitori. Iata ce sa vezi in Malaga:

– centrul vechi al orasului
– Castle of Gibralfaro
– Biserica Santiago
– Catedrala si Palatul Episcopal
– zidurile romane, bizantine, arabe si spaniole ale orasului
– Gradina Botanica
– Biserica Sacred Heart
– Atarazanas Market
– Portul Malaga
– Plaza de Toros
– Muzeul Picasso si Muzeul Vinului.

Marbella este o statiune superba situata intre Malaga si Gibraltar, la poalele muntilor Sierra Blanca. Populatia este de 140.000 de locuitori, iar temperatura medie anuala este de 18 grade Celsius. Ce sa vezi in Marbella:

– Casco Antiguo – centrul vechi al orasului
– Ermita del Santo Cristo de la Vera Cruz
– Constitution Park
– Biserica San Pedro de Alcántara
– plaja Marbella, celebra in intreaga lume
– fa o plimbare cu vaporul pe mare si admira vilele celebritatilor din zona!

Iata ce poti face intr-o super vacanta in Costa del Sol:

– petrece o zi in Marbella! oricat de aglomerata ar fi, plaja este superba. De fapt exista kilometri si kilometri de intinderi de nisip auriu, scaldate de ape albastre si limpezi. Cea mai frumoasa plaja este la 10 minute de Marbella, in Elviria, in zona Hotelului Don Carlos.

– descopera centrul vechi din Marbella – un labirint de stradute pitoresti, cu buticuri si galerii de arta, cu baruri si taverne, frumos si tipic andaluz.

– ia un pranz relaxat in Marbella la restaurante ca: La Farola, Casa Fernando, Casa de la Era, Casa Diego sau Casa Manolo.

– parcul Crocodililor – este una dintre principalele atractii ale orasului Torremolinos. Este un parc african, casa a peste 300 de corcodili, cu un lac unde te poti apropia la mai putin de 2 metri de reptile.

– Mijas Water Park este unul dintre cele mai frumoase parcuri acvatice de distractie din Europa, un loc special unde sa-ti petreci o zi insorita alaturi de famila ta. Ai tot ce-ti doresti: piscine, tobogane, golf, cascade, restaurante si baruri si multe alte surprize.

Bucataria spaniola din zona Costa del Sol este foarte dezvoltata. Aici poti incerca orice preparat cu fructe de mare si peste proaspat, dar si Gazpacho, supa de usturoi, gogosi cu vin, borrachuelos, torrijas si churros.

Alege restaurantele localnicilor, nu cele din zonele turistice, pentru o masa autentica spaniola. Daca iti doresti o cina romantica in Marbella, iata unde sa mergi: The Beach House Marbella, Palacio de Babilonia, Citron, Villa Tiberio, Restaurante Altamirano sau Cafe de Paris.

In Marbella cluburile de noapte, restaurantele si barurile se aliniaza pe malul marii si te asteapta cu programe inedite pana in zori. Noi iti recomandam: Bambina, Clave Latina, Nikki Beach, Vanity, Rock Club.

Serile spaniole incep foarte tarziu: cina se ia dupa ora 21, iar in club se merge chiar dupa miezul noptii. Daca vrei sa te distrezi pana in zori in Costa del Sol, exista numeroase festivaluri, baruri cu muzica live, cluburi si baruri pe plaja care au program nonstop.

Orasele cele mai cunoscute pentru viata de noapte vibranta sunt Marbella (Nikki Beach), Fuengirola, Puerto Banus, Estepona si Malaga.

Hai si tu cu #Veltravel in cautarea soarelui!

No Comments :