Plaja exotica cu ape turcoaz

Croatia – visul unei nopti de vara!

Croatia este o tara micuta, situata intre statele din Europa de Est si Italia, despartita de aceasta din urma de Marea Adriatica. Miile de insule ale Croatiei ii confera peisaje care iti taie respiratia si pe care va fi greu sa le uiti. Insa nu doar acestea reprezinta atractiile importante din zona. Iata mai jos unde sa mergi intr-o vacanta in Croatia si cateva oferte early booking!

Croatia – visul unei nopti de vara!

1. Cine nu a auzit de Dubrovnik si cine nu ar vrea acolo intr-o vacanta? Este, bineinteles, o intrebare retorica. Orasul medieval din Adriatica este de o frumusete desavarsita, inconjurat de ziduri marete si cu alei care coboara pana la mare. Trebuie neaparat sa-l vizitezi…

 

2. Din Dubrovnik poti ajunge cu usurinta pe insula Mljet, unde vei gasi National Park Mljet – o zona linistita, o oaza de relaxare si frumusete naturala, unde localnicii te vor astepta cu fructe de mare, suveniruri si cantece de dragoste.

 

3. Daca mergi spre nord, opreste-te neaparat in Split. Este un oras modern, elegant, cosmopolit, cu magazine superbe, restaurante de lux si o multime de turisti indragostiti de Croatia. Aici hotelurile sunt atat de frumoase, incat nu vei mai vrea sa pleci niciodata.

 

4. Din Split exista o multime de ferry-uri care se indreapta spre insulele mai mari sau mai mici ale Croatiei. Viziteaza insulele Vis, Brac, Hvar sau Otok Korcula. Peisajele sunt uluitoare!

 

5. Daca iubesti linistea si intimitatea, atunci mergi in orasele Sibenik (asezat pe o delta) sau Vodice (exact pe malul marii). In jurul acestora se tese o plasa impresionanta de insule si insulite imbracate in paduri si in valuri inspumate.

 

6. Zadar este un oras medieval, cu o multime de monumente istorice si arhitecturale, dar si un bun punct de plecare spre alte insule si parcuri nationale ale Croatiei.

 

7. Insula Rab este de fapt un castel medieval inconjurat de paduri de stejari, cu doar cateva hoteluri romantice pentru cuplurile vesnic indragostite. Merita sa mergeti acolo in luna de miere sau doar intr-o escapada seducatoare.

 

8. Insula Krk este cea mai mare din Adriatica si are tot ce ai visat vreodata: sate romantice, orase de poveste, paduri, cascade, plaje intime, golfuri, cultura si istorie, hoteluri cochete si restaurante fantastice. Trebuie neaparat sa ajungeti acolo!

 

9. In nordul Croatiei se afla oraselul Opatija, asezat in Golful Kvarner si la poalele Muntilor Ucka. Este cunoscut in intreaga lume pentru bisericile medievale, pentru statuia Maiden with the seagull, dar si pentru promenada lunga de 12 km si pentru plajele sale cu nisip fin.

 

10. Iar la sfarsit am lasat cel mai frumos parc national pe care l-am vazut vreodata: Plitvice Lakes National Park. Este atat de impresionant, incat nu exista cuvinte pentru a-l descrie. Va las doar cu fotografiile…

Foto: landscape-photo.net, park-plitvice.com, commons.wikimedia.org, panoramio.com

Orice zona ati alege in Croatia veti fi surprinsi de atata frumusete naturala, de o eleganta vintage si atemporala. Va recomand cu drag o vacanta in aceasta tara!

No Comments :