Cum sa petreci 4 zile de poveste in Nisa

Toata lumea iti va spune ca o vacanta in Nisa poate fi extrem de costisitoare. Ca te vei izbi de valuri de turisti, de canicula si de tot felul de „scheme” de imbogatire de pe urma calatorilor. Insa sudul Frantei si, in special Nisa, au un farmec deosebit si au fost ridicate in slavi de toti marii artisti ai lumii. Cum faci sa te bucuri si tu de o vacanta aici? Iata ce iti propune Veltravel.

In primul rand, nu pleca in vacanta in super sezon. Lasa-i pe altii sa mearga in august, tu alege octombrie sau chiar inceputul lui noiembrie. Vremea este inca buna, plajele pustii si preturile „domoale”.

In al doilea rand, alege un hotel care nu se afla pe prima linie a plajei. Mananca la carciumi cu bucate traditionale si mergi la plimbare (in loc de taxuri sau cluburi).

Iata ce poti face timp de 4 zile in Nisa:

1. Promenade des Anglais.

Inchiriaza o bicicleta si bucura-te de promenada lunga de 7 km, dimineata si seara. Asa te vei mentine si in forma, pentru ca francezii din Nisa au niste preparate delicioase. Locul este perfect si pentru privit marea sau ascultat muzica.

2. Mergi la plaja.

Chiar daca este extra-sezon, plaja ramane un loc perfect pentru un picnic, mai ales daca esti incaltat de drumetie. Viziteaza Farmers Market in apropiere, ia-ti branzeturi, struguri si un vin bun si petrece o ora pe malul marii.

3. Vieux Nice.

Centrul vechi al orasului dateaza din secolul al 16-lea si este perfect pentru plimbari lungi si opriri la cafea sau prosecco. Nici gelato nu este de ocolit aici. Cauta barurile mai retrase, unde se aduna localnicii.

4. Castle Hill.

Fa o excursie pe dealul din estul orasului, vei avea parte de o priveliste de vis. Sus vei gasi si un parc superb, cu o cascada. Poti sa urci cu un lift gratis sau sa faci o plimbare mai lunga pe scari. La apus, locul este fascinant, asa vei vedea despre ce povesteau marii artisti ai lumii – lumina unica, aurie a orasului.

5. Aprovizioneaza-te din piete.

Piata fermierilor si piata de flori sunt deschise zilnic (exceptie- luni). Vei gasi carne delicioasa, branza, fructe, legume, dulciuri gatite in casa. Gusta neaparat Socca (o clatita cu naut delicioasa).

6. Avenue Jean Medecin.

Daca vrei sa vezi unde isi fac cumparaturile localnicii, mergi pe celebrul bulevard Medecin. Sunt multe magazine de brand si cateva restaurante de top. Iti recomandam sa te opresti la Cesar Milano si sa incerci gelato – cel mai bun din oras.

7. Muzee.

Daca esti pasionat de arta si cultura, iti recomandam Chagall Museum, Matisse si Muzeul de arta moderna si contemporana. Daca iti cumperi French Riviera Pass, intrarile vor costa rezonabil.

8. Fort Mount Alban.

Fortul dateaza din secolul al 16-lea si se intinde pe dealurile din apropierea orasului. Poti sa faci o plimbare lejera de o ora sau sa iei autobuzul 14. Ai asigurate o priveliste de vis si fotografii impecabile (locul nu este deloc turistic).

9. Croaziera.

Daca prinzi o vreme foarte buna, inchiriaza o barca si bucura-te de Coasta de Azur de pe Mediterana. Cursele de o ora costa in jur de 18 euro, insa aici poti face o exceptie – sa-ti iei o plimbare mai lunga – efortul iti va fi rasplatit.

10. La inaltime.

Daca esti pasionat de privelistile de la inaltime, mergi pe acoperisul Muzeului de arta moderna sau la Nice Observatory. Poti sa faci si turul orasului cu bicicleta sau sa iti cumperi un tur gastronomic – specialitati provencale.

11. Restaurante.

Locurile in care poti manca preparate delicioase la preturi excelente sunt: Illia Pasta, Chez Palmyre, Creperie Le Trimaran, L’Atelier de Julien, Made in Sud Pizzeria si Chez Pipo.

La finalul vacantei, opreste-te pentru un ceai la celebrul Hotel Negresco, pe Promenade des Anglais.

Pentru un city break de neuitat la Nisa, urmareste promotiile Veltravel, avem mereu cele mai bune preturi.

No Comments :