Top 10: Vacanta perfecta in Corfu!

Corfu este o insula greceasca aflata in Marea Ioniana, in partea de NV a Greciei si este inconjurata de mai multe insule-satelit ca Ereikoussa, Mathraki si Othonoi.

Principalul oras de pe insula este Corfu Town, un leagan al culturii si mitologiei grecesti. In 2007, centrul vechi al orasului a fost introdus pe lista UNESCO World Heritage si este o importanta destinatie turistica, vizitata atat de celebritati, cat si de calatori obisnuiti, fascinati de frumusetea acestei zone.

O vacanta in Corfu inseamna relaxare, plaje si peisaje incredibile, hoteluri elegante si distractie pe cinste!

Corfu are o linie de coasta de peste 200 de km, incluzand plaje ascunse in golfuri de poveste, dar si varfuri inalte – stanci de peste 900 de metri, scaldate de Marea Ioniana. Unele zone sunt domoale, cu plaje cu nisip fin, pensiuni si hoteluri chic, iar altele sunt salbatice si abrupte, alcatuind un peisaj impresionant.

Clima in Corfu este mediteraneana, cu temperaturi cuprinse intre 18 si 30 de grade vara. Din aprilie si pana in octombrie, ploile sunt rare si binefacatoare, iar vantul bate moderat.

De la plajele superbe la manastirile din varful muntilor, de la forturi medievale la castele de vis, Corfu iti va da ocazia sa petreci o vacanta asa cum iti doresti.

Top 10: Vacanta perfecta in Corfu!

1. viziteaza Castelul Gardiki, ascuns printre gradinile de maslini.

2. mergi in orasul Corfu – o imbinare eleganta intre vechi si nou, cu esplanade superbe, vile coloniale, fortarete si arhitectura unica.

3. viziteaza Palatul Achillion din satul Gastouri, construit in 1890 pentru Elizabeth, Imparateasa Austriei.

4. pentru o aventura de neuitat, mergi 45 de minute din satul Pelekas, printre livezi de maslini si lamai incarcati de fructe, printre tufe de mirt si cimbru si prin paduri de pini – vei ajunge la plaja Mirtiotissa, una dintre cele mai inaccesibile si frumoase plaje din lume. Este ascunsa intre stanci, din pesteri curge apa proaspata, iar zona este scaldata de soare aproape toata ziua.

5. una dintre cele mai faimoase locatii din Corfu este Paleokastritsa – o imbinare interesanta intre resort turistic si manastire. Plaja este fabuloasa!

6. daca pleci in vacanta cu cei mici, o oprire la Aqualand este obligatorie. Se afla la 7 km de Corfu Town si este un parc de distractii ideal pentru copii.

7. Palaio Frourio sau Fortul Vechi este un loc minunat pentru plimbari romantice la apus.

8. mergi in tavernele grecesti pentru a manca delicatese locale, dar si pentru a asculta muzica fascinanta a Greciei si a admira dansurile populare.

9. Pontikonisi sau Insula Soarecelui este o insula celebra, foarte mica, aflata la doar 2 metri deasupra marii, pe care se afla o manastire alba. Privelistea este fascinanta!

10. in Corfu exista o multime de muzee, de restaurante, cluburi moderne si magazine unde poti merge la shopping. Cu siguranta nu te vei plictisi aici si iti vei dori sa revii an dupa an.

Indiferent ce vei alege sa faci in Corfu, #Veltravel are cele mai bune preturi pentru vacanta ta de vis.

No Comments :