De ce sa alegi Napoli…

Napoli este un oras al contrastelor. Pe de o parte este boem, elegant, civilizat si incarcat de istorie, pe de alta parte este inghesuit si aglomerat. Insa din orice latura ai privi acest oras al Italiei, trebuie sa recunosti ca este minunat! Ai atat de multe de facut in Napoli – te poti plimba prin centrul vechi, sa te ratacesti pe stradutele superbe, poti vizita bisericile orasului, poti bea un espresso la o terasa, poti degusta cea mai buna pizza din lume, poti lua barca spre insule, poti vizita Coasta Amalfitana si multe, multe altele. Daca alegi o vacanta in Napoli, nu vei fi dezamagit. Iata de ce…

0

 

De ce sa alegi Napoli…

 

1. Mananca pizza

Este absolut obligatoriu sa mananci pizza in Napoli, pentru ca se spune ca este cea mai buna din lume. Si trebuie sa iti dai si tu cu parerea. Incearca localurile celebre ca Da Michele (unde a poposit si Julia Roberts in Eat, Pray, Love) sau Di Matteo. Daca nu ai timp de restaurant, cumpara de pe strada o pizza fritta.

 

2. Mergi prin centrul istoric

Nu te rezuma doar la traseele incluse in ghidurile turistice, ci rataceste-te pe stradute. Nu este foarte complicat! Aleile sunt inguste, pietruite si pline de culoare. Astfel vei gasi si cele mai bune magazine din lume cu paste si limoncello.

1

 

3. Fa o excursie de o zi la Pompei

Daca esti un iubitor al istoriei, pe langa muzeele din Napoli, poti merge la un muzeu in aer liber – Pompei.

2

 

4. Fa o excursie de o zi pe Coasta Amalfitana

Drumul nu dureaza foarte mult (cam 1 ora cu trenul), insa vei avea parte de trasee spectaculoase, de vederi care iti taie rasuflarea si de niste orase desprinse din povesti: Sorrento, Positano, Amalfi, Salerno.

 

5. Rasfata-te!

Opreste-te la o terasa si comanda un espresso sau un cappuccino, iar alaturi neaparat niste Sfogliatelle. Acestea sunt niste foi fine si crocante de aluat cu diverse umpluturi dulci. Sunt divine!

3

 

6. Viziteaza adancurile orasului!

Da, si Napoli, ca si Roma, beneficiaza de un adevarat oras subteran extins. Cele mai interesante catacombe sunt cele de sub Biserica San Lorenzo Maggiore.

4

 

7. O excursie interesanta!

Petrece o dimineata intr-o piata de fructe de mare (langa gara), apoi viziteaza Castelul Sant’ Elmo si apoi urca pana la Capo di Posillipo, unde peisajul este fabulos.

 

Veltravel.ro iti recomansa un city break in Napoli!

No Comments :