De ce sa alegi o vacanta in Bahamas!

Bahamas este un arhipelag cu peste 700 de insule exotice, aflat la sud de Miami si in apropiere de Cuba. In afara de faptul ca apartine Commonwealth-ului si se afla sub conducerea Reginei Elizabeth, Bahamas este a treia cea mai bogata tara din Americi (dupa USA si Canada), cu o economie bazata pe turism si finante.

In insulele din Bahamas, vremea este perfecta tot timpul anului, iar singurele luni mai ploioase sunt iunie si august. In rest, vei gasi temperaturi cuprinse intre 25 si 32 de grade, numai bune de inotat si stat la plaja.

Iata de ce sa alegi o vacanta in Bahamas!

1. Gasesti locuri perfecte pentru diving.

In Bahamas se afla cea mai adanca Blue Hole din lume (o groapa de 202 metri) numita Dean’s Blue Hole – pe Long Island, iar in anumite zile apa este atat de clara incat poti vedea pana la 35 de metri adancime. Este un loc perfect pentru scufundari si inotat.

2. Poti inota cu… porcii.

Si nu este o gluma. Pe micuta insula Big Major Cay, traiesc porci care adora sa inoate si sunt foarte prietenosi. Vor veni la barca ta si se vor bucura daca imparti pranzul cu ei sau le faci fotografii. Este poate una dintre cele mai amuzante si fascinante atractii din Bahamas, iar copiii vor adora aceasta interactiune.

3. Pentru ca aici vei gasi plaje cu nisip roz.

Mai exact pe Harbor Island, Pink Sands Beach iti va oferi privelisti de desktop. Este formata din mici fragmente de corali si i se schimba culoarea la apus, iar apele turcoaz intregesc un peisaj din alta lume.

4. Atlantis Resort.

Atlantis nu este doar un hotel, ci si water park & marine habitat. Vei gasi aici lagune, delfini, un SPA perfect, si cele doua poduri celebre care leaga Paradise Island de Capitala. Atmosfera aici este unica in lume, iar locurile de joaca pentru cei mici sunt fabuloase!

5. Experiente unice.

Cum ar fi sa ai propriul submarin? In Bahamas se poate! Aici se afla peste 2400 de coral reefs, iar submarinul este o modalitate senzationala de a explora zona. Vei avea nevoie de o lectie rapida, iar apoi te poti bucura in voie de maretia naturii. Din submarin poti face poze si filma 🙂

6. Parcuri nationale superbe!

Desi nu sunt munti in Bahamas, o duc foarte bine la capitolul parcuri, vegetatie si pasari exotice. Mergi in Lucayan National Park, sa te bucuri de jungla, sa observi papagalii, mangrovele si padurile de pini care miros divin. De asemenea, aici vei gasi si cel mai lung sistem subacvatic de pesteri din lume.

7. Peste proaspat pe saturate!

Iubesti pestele si fructele de mare? In Bahamas au retete recunoscute international. Poti manca fie la taverne, fie la hoteluri si restaurante celebre, insa noi iti recomandam sa incerci Fish Fry la Arawak Cay, langa Nassau, pentru o experienta autentica.

8. Plajele perfecte!

Oriunde ai merge in Bahamas, vei gasi plaje divine, desprinse din povesti. Nisip alb, palmieri, apa turcoaz. Poti chiar sa numeri cate plaje spectaculoase reusesti sa vizitezi in vacanta.

Diving, snorkeling, hoteluri de lux, mancare proaspata si delicioase, cluburi si baruri, plaje superbe, oameni primitori si o natie care stie sa faca turism si sa isi trateze oaspetii cu respect si bucurie. Asta vei gasi in Bahama! Iar Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte de bilete de avion + cazare, ca tu sa te bucuri de o vacanta spectaculoasa.

No Comments :