Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Nessebar si Sunny Beach, Bulgaria

INFOTRIP Nessebar si Sunny Beach, Bulgaria

1. Motivul alegerii destinatiei

 Nessebar: mini-vacanta la plaja in Bulgaria si vizita unui oras istoric usor de ajuns cu masina din Romania

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

Rezervarea hotelului (Sol Nessebar Palace) l-a realizat tot veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea lui si pretul lui pentru un hotel de 5 stele

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-Talon masina

-asigurare de sanatate

-vigneta la intrare in vama

4. Alte informatii despre calatorie primite

Dupa ce ai trecut vama, ia-ti vigneta pentru o saptamana. Daca nu ai leva, primesc si in euro.

5. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Plecarea a fost cu masina din Bucuresti si a durat aproximativ 5 ore.

6. Impresii despre hotel

Hotel Sol Nessebar Palace este un hotel de 5 stele la 5km de statiunea Sunny Beach si la 2km de orasul istoric Nessebar, un hotel cu iesire la mare. Plecand de la Bucuresti, am ajuns la hotel in aprox. 5 ore. Am avut regim All Inclusive, asa ca toate mesele le-am servit in hotel. Am ales hotelul si pentru ca exista un Club al copiilor unde ei se pot distra. De la hotel poti inchiria biciclete si hotelul are si program de divertisment. Trebuie sa stii ca parcarea hotelului este contracost (dar ai varianta de a parca pe strada din fata hotelului fara niciun cost suplimentar), la fel si seiful din camera.

sol nessebar

7. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce i-am inmanat voucherul celui de la receptie.

8. Prima impresie despre camera

Camera spatioasa si curata, patul confortabil si baia curata.

9. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au sfatuit ce putem face interesant in cele 3 zile acolo.

10. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Daca vii vara in Nessebar, poti face plaja si la Sunny Beach care este la 5km si poti sa te plimbi si in centrul istoric al orasului Nessebar. Centrul orasului il poti bate la picior, nefiind foarte mare si plajele sunt foarte bune in statiunea Sunny Beach.

Viata de zi

In functie de ce-ti place sa faci, hotelul din Nessebar la care am stat iti ofera multiple posibilitati de a te distra. In principal daca vii in Nessebar ai venit pentru relaxare la plaja, plimbare scurta in centrul istoric si poate plimbari in afara orasului in imprejurimi. Daca esti cu copiii, cu siguranta va trebui sa mergi la Aqua Park, una din marile atractii: www.aquapark.bg/en/ (din Sunny Beach) sau aquaparadise-bg.com din Nessebar. Exista si un mini-aqua parc nou construit de asemenea in resortul in care am stat.

Sveti Vlas este la 10 km de Nessebar, Varna la o ora si jumatate cu masina si Burgas (cel mai important port din Bulgaria) este la 30 minute. Burgas are 2 mall-uri: Sun City Centre si Galleria Mall, ia in Varna vei gasi tot 2 centre comerciale importante pentru iubitorii de shopping: Pfohe Mall si Mall Varna. Sozobol este la o ora de Nessebar si este un oras modern foarte interesant de vazut si tot spre sudul Nesserbar-ului poti face o excursie la Muntele Strandja.

In prima zi dupa-amiaza eram deja la hotelul la care am fost cazati. Portul Nessebar si centrul vechi sunt la 2 km de hotel, asa ca am plecat spre Nessebar. Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase europene inscris in patrimoniul UNESCO. Orasul arata ca o mica cetate cu case medievale, monumente vechi in care te poti caza, iar ruinele bisericii Sf Sofia, Muzeul de Arheologie, Muzeul Etnografic si Biserica Sfantul Stefan (cu frescele sale) sau Biserica Sf Spas sunt interesante de vazut mai ales pentru cei pasionati de istorie. Istoria spune ca patronul orasului a fost zeul Apolo. Noaptea orasul este frumos pentru ca are multe stradute pline de suveniruri si restaurante cochete cu vedere la mare, cu un aer boem si romantic.

nessebar

In a doua zi am stat la plaja de la hotel. Plaja din Nessebar este curata (se spune ca ar fi cel mai fin nisip de la Marea Neagra), apa cristalina, bine organizata si intretinuta, cu sezlonguri si umbrele, dar destul de ingusta. Statiunea ofera multe variante de activitati daca esti pasionat de sporturi acvatice: ski jet, banane, surf, etc.

hotel-nessebar-beach

Seara am facut plimbare pe promenada statiunii Sunny Beach, foarte activa zi si noapte, lunga de 8 km. De obicei in timpul verii vei gasi anumite zone foarte aglomerate, magazine si pub-uri deschise pana tarziu si te vei simti probabil de parca ai ajuns in zona de sud a statiunii Mamaia.

In a treia zi am mers in Sunny Beach in timpul zilei, care la nord ofera o priveliste superba de munte si mare, numita Stara Planina. Statiunea in sine si plajele arata precum plajele tropicale cu nisipuri fine pe care le gasesti poate la mii de km distanta. Plaja se extinde cu un golf superb, intre Sveti Vlas si Nessebar. Pe acest drum veti gasi sute de baruri cu muziva live, puburi, cluburi de noapte, restaurante elegante cu diverse bucatarii specifice sau internationale, discoteci si cafenele.

In centrul orasului sunt multe buticuri de la care poti cumpara suveniruri.

sunny beach

Daca doresti sa faci si shopping, in centrul orasului Sunny Beach dar si in Nessebar vei gasi magazinase preponderent pentru souveniruri. Exista un shopping center in complexul Royal Barcelo, Royal Beach Mall din centrul Sunny Beach-ului. Este cel mai mare si mai modern mall din zona.

 

bulgaria_sunny_beach2

Daca doresti sa mananci traditional, fructele de mare si pestele e meniul de baza in zona. Tavernele grecesti si ele se gasesc foarte des. Iar daca vrei sa cumperi peste, este foarte ieftin.

bulgraria 1-3 mai 2009 009

Daca mai ai timp de stat in Nessebar, poti face excursii cu vaporul si sa navighezi pe Marea Neagra. In Sunny Beach ai mai multe activitati la dispozitie: minigolf, plimbare cu caleasca, tras cu pusca, plimbare cu ATV. In functie de cand ajungi in zona, se intampla festivaluri de muzica si arta, parade de moda.

La 40 km nord de Nessebar poti merge intr-o alta statiune cunoscuta, Obzor. Cand vii dinspre Bucuresti spre Nessebar sau la intoarcere te poti opri in Balcic, la Castelul Reginei Maria, numit si Balchik Castle cu a sa gradina botanica. Daca ti se va face foame in Balcic, trebuie sa te opresti la ferma de scoici Dalboka sau pe terasa hotelului Regina Maria Spa Design Hotel. Tot langa Balcic daca mai ai timp, este cap Kaliakra si, la 15 km de granite, Krapets, un sat pescaresc romantic si izolat.

Viata de noapte

Pentru o seara linistita si mai romantica, restaurantul Bolero (din Sunny Beach) poate fi o varianta minunata. Restaurante considerate dintre cele mai bune sunt: Kapitanska sreshta si Emona. Beach bar-urile cele mai apreciate sunt Coyote Ugly, dar mai ales Bubbles Beach, Bikini beach si Viking sunt cele mai apreciate in Sunny Beach. In ceea ce priveste noaptea, unii spun ca din punctul de vedere al distractiei de noapte Sunny Beach e aproape de nivelul Ibizei. Disco Orange, Multiplace, Orange, Cacao Beach si Disco Mania sunt cele mai in voga.

11. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

 Asteptarile au fost satisfacute, hotelul s-a dovedit a fi o buna alegere mai ales din punctul de vedere al costului si al localizarii.

12. Check out hotel

Check out-ul s-a realizat rapid si este foarte posibil sa gasesti vorbitori de limba romana in stuff-ul hotelului.

 

 

 

No Comments :