De ce sa alegi Skiathos pentru vacanta ta de vara!

Insula Skiathos a devenit celebra datorita filmului „Mamma Mia!” care s-a „intamplat” aici, cu ceva ani in urma. Insa insula nu este doar potrivita pentru o scena de film, ci este cu adevarat frumoasa, intima, boema si eleganta. Plajele sunt fascinante, privelistile magice si oricat de aglomerata ar fi, cu siguranta vei gasi un loc doar pentru tine.

Iata de ce sa alegi Skiathos pentru cea mai frumoasa vacanta a ta:

1. Skiathos este o insula mica, aflata in NV-estul Greciei, in Marea Egee. Face parte din Arhipelgul Sporades si se invecineaza cu o insula la fel de frumoasa – Skopelos. Skiathos nu are mai mult de 12 km in lungime si 6 km latime, insa are nu mai putin de 65 de plaje, golfuri si peninsule. Poti oricand sa te plimbi cu barca si sa descoperi atractii nebanuite.

2. Desi dimensiunile mici ale insulei te-ar putea trimite cu gandul la… plictiseala, cele 60 de plaje (44 km de coasta), peisajele fabuloase, padurile nesfarsite de pini, lagunele cu pasari exotice si oamenii primitori iti vor schimba definitiv parerea.

3. Cele mai frumoase plaje de pe insula Skiathos sunt: Trulos, Vromolimnos, Koukounaries, Asselinos, Megali Ammos si Mandraki.

4. Transportul pe insula este asigurat atat de barci care pleaca regulat din Salonic, Volos si Agios Konstantinos, dar si chartere sau avioane de linie. Strazile sunt moderne, iar in timpul sezonului exista si autobuze care leaga principalele orase de pe insula de plajele din SV.

5. Hotelurile din Skiathos sunt elegante, moderne, confortabile si luxoase. Exista si posibilitatea cazarii la pensiuni, exact ca cea din filmul Mamma Mia!, cu Meryl Strip.

6. Frumusetea unei astfel de insule consta in linistea sa, in traditii, in mancarea fabuloasa pe care o vei gasi la orice restaurant, in vinurile nobile, in peisajele superbe si la plajele vintage, cu nisip fin, auriu.

7. Pentru Castelul Medieval si Bizantin. Must See!

8. Peninsula Bourtzi, de o frumusete atemporala, te asteapta.

9. Plaja incredibila Koukounaries, pe care vei dori sa locuiesti pentru totdeauna.

 

10. Pentru apele albastre, padurile de pini si magia acestei insule. Imi vei da dreptate!

 

Daca nu ai descoperit pana acum Skiathos, iti recomand cu drag sa o faci. Este una dintre cele mai linistite si mai spectaculoase insule ale Greciei.

No Comments :