De ce sa alegi un city break in Cappadocia

Primul lucru care iti vine in minte cand te gandesti la Cappadocia este rasaritul vazut dintr-un balon cu aer cald. Insa oricat de minunata este aceasta experienta, in Cappadocia mai sunt multe lucruri de vazut si incercat.

Cappadocia este o regiune din Anatolia, aflata la 730 km de Istanbul. Orasul unde se cazeaza turistii este Göreme, insa exista si orasele superbe deloc turistice ca: Nevşehir, Uçhisar, Ürgüp.

Aceasta zona a Turciei ofera niste peisaje unice ca cele din Pegeon Valley sau White Valley, insa vei fi fascinat cu siguranta de hotelurile de aici, sapate in stanca, traditionale si foarte confortabile.

Iata ce poti face in Cappadocia:

1. Zboara cu balonul.

Este experienta pentru care toti turistii aleg Cappadocia. Insa nu fa rezervari dinainte, mergi la fata locului – observa cum se desfasoara procesul, alege o zi senina si pregateste-te sa te trezesti la 4 dimineata. O calatorie dureaza intre 60 si 90 de minute.

2. Hiking in Cappadocia.

Daca iti place sa faci miscare in vacanta, Cappadocia este foarte potrivita pentru tine. Incepe cu o plimbare din Pigeon Valley, apoi White Valley si Love Valley – care dureaza 3.5 ore. Se poate face individual si exista magazine si cafenele unde te poti opri pe drum.

3. Valea iubirii.

Stancile din aceasta vale sunt senzationale! Mergi acolo la apus si vei avea cele mai frumoase fotografii de pe Instagram. Daca stai mai mult de 3 zile in zona, ia-ti si un zbor peste Love Valley.

4. Plimbare cu ATV-ul.

ATV-urile sunt super ieftine aici, iar tururile recomandate includ Sword, Love & Rose Valley, timp de 2 ore, dar si off-road spre Cavusin Old Greek Village. Daca alegi aceste experiente, localnicii te vor lua de la hotel si te vor aduce inapoi.

5. Relaxare!

Dupa atata adrenalina si plimbare, meriti tot ce este mai bun. Cum ar fi sa incerci baile turcesti Katpatuka Camur Maharasi? Decorurile sunt superbe si vei avea parte de bai in noroi, sauna si un dus parfumat. Preturile incep de la 33 de euro/ persoana.

6. Göreme Open Air Museum.

Daca vrei sa afli mai multe despre aceasta zona a Turciei si esti pasionat de istorie, mergi la Göreme Open Air Museum, pentru a admira picturile din interiorul stancilor. Muzeul face parte din UNESCO World Heritage.

7. Kaymakli Cappadocia Underground City.

In subteran vei descoperi peste 100 de tuneluri si un oras fascinant. De la biserici si crame, pana la bucatarii traditionale – toate arata spectaculos si sunt perfecte pentru fotografii inedite.

8. Viziteaza sau cazeaza-te intr-un cave hotel.

Aceastea sunt hoteluri sapate in stanca, insa le vei gasi foarte confortabile si interesante. Cel mai frumos este Sultan Caves Suites. Aici poti bea o cafea turceasca si poti admira privelistile de pe terasa hotelului.

9. Bucataria traditionala.

In Cappadocia vei avea ocazia sa testezi dish-uri turcesti alcatuite in principal din branza, paine si tocanite gatite direct la masa, super delicioase. Iti recomandam Topdeck Cave Restaurant. Incearca aici inghetata locala si baclavaua.

10. Cand sa mergi!

Cappadocia este supra aglomerata la inceputul verii, deci iti recomandam sa mergi in martie-aprilie-mai, dar si in octombrie.

Veltravel ti-a pregatit cele mai bune oferte, iar tot ce ai de facut este o rezervare si sa-ti iei aparatul foto.

No Comments :