Plaja exotica cu ape turcoaz

De ce sa pleci intr-o vacanta prelungita…

Te-ai saturat de vacante scurte, de city-break-uri si de iesiri rare din tara? Iti doresti o calatorie interesanta, lunga si din care sa inveti multe lucruri? Atunci probabil este timpul sa iti iei o vacanta prelungita, fie ca este vorba de cateva saptamani sau chiar de un an de zile. Iar daca mai ai nevoie de motive pentru a face acest lucru, iata mai jos ce iti recomandam.

0

De ce sa pleci intr-o vacanta prelungita…

1. Anul sabatic

Acesta poate fi „tradus” printr-un an de pauza, atunci cand se termina scoala sau cand vrei sa faci o pauza in cariera pentru a te reinventa. Daca ai ceva bani pusi deoparte este simplu de organizat, alegandu-ti destinatia preferata din lume. Daca nu dispui de fonduri, cauta sa te angajezi in diverse locuri de pe glob si sa traiesti o perioada in alta tara sau sa calatoresti ieftin prin lume. Incearca destinatii ca Australia, Noua Zeelanda, Asia de SE, America Centrala sau de Sud.

1

 

2. Incercari tulburatoare

Daca treci printr-o perioada mai grea din punct de vedere pishic – o despartire, pierderea cuiva drag sau probleme de orice natura – atunci ai putea sa te redescoperi si sa afli mai multe despre tine si despre viata, calatorind prin lume. Alege destinatii ca America de Sud (Brazilia, Peru, Bolivia, Chile) sau Asia de SE (Thailanda, Malaysia, Indonesia, Vietnam). Aici oamenii sunt veseli si pozitivi, iar posibilitatea de „recuperare” este foarte mare.

2

 3. Crize personale, retragere sau lipsa unui loc de munca

Oricare dintre acestea te pot „convinge” sa o iei din loc. O criza personala se poate trata in locuri ca India, Thailanda sau gonind pe Route 66 si incercand sa afli cine esti si ce vrei de la viata. Daca te-ai retras din afaceri dupa o perioada nefasta, atunci te poti muta in Bali sau in Bahamas, pentru o lunga perioada de relaxare. Daca nu iti gasesti de munca sau ai fost concediat, incearca sa iti schimbi cariera sau interesele, alegand un loc de munca/voluntariat intr-o tara ca Africa de Sud, Haiti sau Cambodia.

3

4. Munca in birou

Daca te-ai saturat de jobul de la 9 la 5 intr-un birou cu aer conditionat, atunci poti lua in cosiderare sa te muti pe o plaja si sa devii ghid turistic, consultant in vanzari de yachturi sau, pur si simplu, locuitor al unui trib din New Guinea.

4

 5. Vise implinite

Daca intotdeauna ai visat sa calatoresti in jurul lumii, niciun moment nu este mai potrivit ca… acum. Exista multe site-uri care iti ofera locuri de munca, volutariat, cazare la localnici sau diverse solutii pentru un an sabatic. Tinerii din occident recurg din ce in ce mai des la o astfel de calatorie initiatica. Tu ce n-ai face-o?

5

Orice decizie ai lua si orice destinatie ai alege, Veltravel.ro te sustine si iti gaseste cele mai bune bilete de avion, cazari si variante de a calatori timp indelungat.

No Comments :