Descopera paradisul! Hai cu Veltravel in Seychelles.

Seychelles este un arhipelag din apropierea coastei de est a Africii, in Oceanul Indian. Are 115 insule paradisiace, plaje unice in lume si ape turcoaz, insa daca esti iubitor de aventuri, nu te vei plictisi aici, stand doar la plaja.

Principalele insule ale arhipelagului sunt Mahe, Praslin si La Digue. Mahe este cea mai mare si principalul port. Praslin este un punct excelent de plecare daca vrei sa explorezi cele mai frumoase plaje din lume si sa stai in hoteluri senzationale.

Insulele nu sunt la distante foarte mari unele de celelalte, poti folosi Island Ferry Services pentru deplasare sau zborurile interne. De exemplu, din Praslin pe insula La Digue faci doar 15 minute cu barca.

Iata ce poti face in Seychelles:

1. La Digue

Insula La Digue este desprinsa din alte vremuri. Aici nu vei gasi masini si nici drumuri pavate, ci doar biciclete si cele mai frumoase plaje virgine din zona. Viziteaza plajele Anse Source D’Argent si Anse Coco, apoi mergi la Veuve Nature Reserve, pentru a descoperi pasarile unice din acest paradis: Seychelles Black Paradise Flycatcher.

2. Descopera cascada secreta din Praslin.

Nu este mentionata in ghiduri, iar pe Google Maps vei gasi doar detalii vagi. Nici pe strada nu sunt indicatoare. Noi presupunem ca lumea incearca sa o tina secreta, din cauza frumusetii uluitoare. 🙂

O gasesti la mai putin de 500 metri de site-ul UNESCO Vallée De Mai. Din parcul national, conduci pe Grand Anse si o gasesti la 100 de metru pe deal.

3. Viziteaza Grand Fond.

In partea de NE a insulei Praslin, vei gasi un punct la inaltime care ofera privelisti spectaculoase asupra Anse Possession si Curieuse Island. Cum ajungi aici? Cu o masina inchiriata sau cu un taxi, te indrepti spre cel mai inalt punct din Praslin.

4. Gastronomie locala.

Vrei sa incerci bucataria locala? Nimic mai simplu. Peste tot pe insula sunt numeroase puncte creole unde vei gasi mancare proaspata si delicioase la preturi excelente. Curry de peste, tocanite de miel, orez divin si toate la mai putin de 5 euro/ persoana.

Iti recomandam: Gala La Digue, Breeze in Grand Anse si Coco Rouge in Baie St Anne.

5. Experimenteaza o lume diferita!

Una dintre cele mai interesante experiente din Seychelles este snorkeling. Apele Oceanului Indian ofera comori fascinante ca animale marine stralucitoare si extrem de colorate. Cele mai frumoase locuri de snorkeling, mai ales daca nu esti experimentat, sunt Praslin Island si St. Pierre Island.

6. Dincolo de imaginatie!

VallĂ©e De Mai este un site UNESCO care ocupa aproape toata insula Praslin. Aici vei gasi papagalul negru si faimosul palmier Coco de Mer, care a fost numit de localnici „coconut from the sea”. Semintele acestuia arata… foarte umane! Iar insula a primit – pe buna dreptate – numele de „Garden of Eden”.

7. Pranz cu vedere.

Fa o rezervare la La Buse, este un restaurant din Iles Des Palmes Eco Resort. Nu trebuie sa ai cazare la acest hotel ca sa poti testa bucatele delicioase! Ce vei gasi aici: mancare de pe alta planeta si privelisti asupra Baie Ste Anne numai bune de pus pe desktop.

8. Fa o excursie pe Cousin Island.

Hotelurile din Praslin oferta aceste tururi la preturi modice. Pe Cousin Island vei gasi pasari superbe, vegetatie bogata si plaje ca in vederi.

9. Relaxare!

Daca ai ajuns in Seychelles, presupunem ca ti-ai dorit sa te relaxezi si sa stai la plaja cateva zile. Nici nu este prea greu aici 🙂 Vrei o plaja doar pentru tine? Incearca plajele Anse Lazio, Anse Georgette si Anse Volbert.

10. Cel mai frumos selfie!

Seychelles este singurul loc din lume (in afara de Galapagos) unde vei gasi testoase uriase plimbandu-se nestingherite. Daca vrei sa le vezi in mediul natural, ia-ti o croaziera pe Curieuse Island – aici le vei gasi pe cele mai dornice de poze 🙂 Insa vei vedea si padurile de mangrove, plaje divine si pasari ale paradisului.

Seychelles nu mai este de mult o destinatie inaccesibila. Zborurile sunt scurte si la preturi bune, iar cazari gasesti pe orice buget. Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte.

No Comments :