Despre Punta Cana: unde se situeaza si care sunt obiectivele si atractiile pe care nu le poti rata din comoara Caraibelor

Daca visezi sa iti petreci concediul intr-o destinatie exotica si insorita, pe nisipurile fine ale Caraibelor, atunci Punta Cana trebuie sa se regaseasca cu siguranta in topul prioritatilor tale de vacanta. Apartinand de Republica Dominicana si fiind recunoscuta la nivel mondial pentru diversitatea de plaje si resorturi de lux pe care le pune la dispozitie calatorilor, aceasta perla a odihnei si relaxarii merita sa fie vizitata cel putin o data in viata. 

Daca te numeri printre turistii care sunt adeptii vacantelor de relaxare, dar totusi nu ai spune nu nici unei sesiuni de shopping sau unei seri incendiare de petrecere, te vei bucura sa afli ca Punta Cana iti ofera absolut tot ceea ce ai nevoie – de la resorturi all inclusive, restaurante de lux, piscine naturale si bai termale, pana la cazinouri grandioase parca desprinse din filme si cluburi exclusiviste. Daca si tu planuiesti sa vizitezi anul acesta comoara Caraibelor, dar nu stii inca in ce fel iti poti organiza vacanta si ce poti face acolo, am pregatit pentru tine acest articol, din care vei afla atat unde este localizata statiunea, la ce fel de vreme te poti astepta si ce atractii poti vizita, dar si cateva curiozitati interesante pe care probabil nu le stiai despre Punta Cana. 

Despre Punta Cana: detaliile esentiale pe care trebuie sa le cunosti despre Punta Cana inainte de a-ti planifica viitorul concediu

Fie ca esti o persoana indragostita iremediabil de calatorii, fie ca nu ai parasit inca de prea multe ori orasul natal, dar visezi sa vezi intreaga lume intr-o zi, cu siguranta ai auzit si tu pana acum de Punta Cana. Este o destinatie exotica celebra in fiecare colt al lumii, in principal datorita apelor si plajelor de o frumusete rapitoare pe care le poti vedea acolo. Daca planuiesti sa iti petreci urmatorul concediu in Punta Cana, este recomandat sa te documentezi putin despre localizare, vreme sau traditii, pentru a sti, macar in linii mari, la ce poti sa te astepti.

Unde este Punta Cana

Apartinand partial de Republica Dominicana, mai exact de municipalitatea Higüey (provincia La Altagracia), Punta Cana face parte din districtul Punta Cana – Bávaro – Veron – Macao. Are o suprafata totala de aproximativ 44.442 de kilometri patrati si, impreuna cu Haiti, formeaza insula Hispaniola, a doua cea mai mare insula din Arhipelagul Antilelor. Din intreaga suprafata, Republica Dominicana revendica aproximativ 1300 de kilometri de tarm, dar si cel mai inalt varf muntos din Caraibe, Pico Duarte, cu o inaltime impresionanta de 3000 de metri peste nivelul marii.

Unde este Punta Cana

Din punct de vedere geografic, Punta Cana se situeaza pe tarmul estic al Republicii Dominicane, fiind, de altfel, si cea mai estica provincie a acestei tari insulare. La nord si est, este marginita de Oceanul Atlantic, iar la sud de Marea Caraibelor. 

Cand este recomandat sa mergi si cum este vremea in Punta Cana

Te intrebi cand sa mergi in Punta Cana? Atunci, este bine sa cunosti urmatorul lucru: clima in Punta Cana este, la fel ca in cazul tuturor insulelor din Caraibe, temperat-oceanica, vremea fiind relativ constanta pe tot parcursul anului. In general, este o regiune calduroasa si insorita, temperatura anuala medie situandu-se undeva la 19 grade Celsius noaptea si 32  grade Celsius ziua. Cu toate acestea, Punta Cana se situeaza exact in `epicentrul` zonei afectate de uragane, ceea ce determina o divizare a climei in doua sezoane – cel uscat si cel umed.

Cand este recomandat sa mergi si cum este vremea in Punta Cana

Astfel, sezonul umed este cuprins intre lunile mai si noiembrie, in timp ce sezonul uscat este caracteristic lunilor decembrie-aprilie. Cu toate acestea, o zi ploioasa in Caraibe arata complet diferit fata de zilele ploioase cu care ne-am obisnuit in Europa. In general, ploile sunt intense si scurte (cu o durata de 10-20 de minute) si au loc dimineata si seara. Intre episoadele ploioase, te vei putea bucura in continuare de caldura specifica climei tropicale si de razele soarelui. Prin urmare, Punta Cana este o destinatie care poate fi vizitata pe tot parcursul anului, inclusiv in sezonul umed, daca nu te deranjeaza cateva ore pe zi de ploaie. Daca, in schimb, nu esti fanul ploilor si vrei sa te bucuri de plaja si soare pe tot parcursul zilei, cel mai recomandat este sa iti planifici concediul aici intre lunile decembrie si aprilie.

Atractii si obiective turistice de vizitat in Punta Cana: locuri din Punta Cana pe care nu trebuie sa le ratezi

Desi Punta Cana este cunoscuta, in principal, pentru plajele impresionante si pentru resorturile de lux la care te poti caza, ea nu se limiteaza doar la atat. Desigur, nu iti poti considera experienta caraibiana completa fara sa te delectezi cel putin o zi din vacanta pe faimoasele tarmuri ale Punta Canei, sub razele soarelui tropical. Cu toate acestea, daca te intrebi ce poti face in Punta Cana, celebra destinatie iti ofera mult mai multe posibile activitati, de la lectii de golf si snorkeling, la parcuri de distractii si cluburi incendiare. Iata care sunt principalele atractii si obiective pe care noi ti le recomandam daca iti vei petrece aici urmatorul concediu:

  • Plajele Bávaro si Macao
Atractii si obiective turistice de vizitat in Punta Cana locuri din Punta Cana pe care nu trebuie sa le ratezi - altos de chavon (2)

Bineinteles, nu puteam incepe acest top fara sa mentionam motivul pentru care mai mult de 5 milioane de turisti vin in vacante exotice in Punta Cana in fiecare an: plajele Bavaro si Macao. Fiind dezvoltata ca o zona de cazare pentru lucratorii din Punta Cana si familiile lor, Bavaro s-a extins rapid si a devenit, in prezent, cea mai mare si mai indragita plaja din intreaga regiune. Este nevoie sa pasesti o singura data in acest paradis al soarelui pentru a descoperi si motivele: nisipul moale si alb, apa calma, curata si albastra si multitudinea de hoteluri si restaurante de pe plaja pe care le poti gasi aici nu se compara cu nicio alta zona. De asemenea, atat Bavaro, cat si Macao sunt situate in apropierea unora dintre cele mai spectaculoase recifuri de corali, ceea ce le transforma in locul perfect de petrecere a timpului liber pentru iubitorii de scuba diving si snorkeling.

  • Choco Museo sau Muzeul Ciocolatei

Ti-ai dorit vreodata sa afli toate secretele ascunse din spatele productiei celor mai delicioase ciocolate din lume? In acest caz, nu trebuie sub nicio forma sa ratezi Muzeul Ciocolatei. Fiind localizat in complexul Mundo Auténtico, Choco Museo se numara printre cele mai populare atractii ale Punta Canei. Intrarea este gratuita si vei putea sa iei parte aici la un tur ghidat, din care vei putea afla intreaga istorie a faimoasei cacao dominicane, dar si care este procesul de fabricare a ciocolatei, de la copac la baton. Dar stai, caci distractia nu se opreste aici, pe tot parcursul vizitei vei fi servit cu diverse sortimente de ciocolata neagra, alba sau arome, realizate din cea mai fina cacao a Republicii Dominicane. De asemenea, daca vrei sa iti explorezi si talentul de patiser, te poti inscrie contra cost si la un workshop detaliat din care vei putea afla toate secretele din spatele fabricarii bomboanelor, dulciurilor si batoanelor de ciocolata.

  • Flintstones Buggy Adventure

Daca Fred, Wilma, Barney si Betty au fost eroii copilariei tale, atunci cu siguranta nu vei vrea sa ratezi Flintstones Buggy Adventure. Porneste intr-o calatorie prin salbaticia dominicana pornind chiar din Bavaro. Vei putea vedea, cu ajutorul ghizilor specializati, pesteri cu stalactite si stalagmite uimitoare, vegetatia salbatica, fauna specifica, toate din confortul vehiculului Familiei Flintstone! Asta nu este insa totul, la finalul turului, vei putea face o oprire intr-o mica pestera pentru a face personal cunostinta cu celebrii membri ai acestei familii, Fred si Wilma. Putand sa optezi intre un vehicul mic, de 2 persoane, daca vrei sa pleci in aventura alaturi de jumatatea ta sau unul mare, de 5 persoane, daca va vor insoti si prietenii sau copiii. Flintstones Buggy Adventure iti garanteaza o experienta de neuitat, de la mic la mare!

  • Reserva Ecológica Ojos Indígenas

Pentru iubitorii de natura, Rezervatia Naturala Ojos Indígenas trebuie, fara semne de intrebare,  sa se regaseasca in topul listei de obiective de vizitat in Punta Cana. Intins pe o suprafata de peste 600 de hectare, acest parc privat este detinut si administrat de Fundatia Grupo Puntacana. Vei putea vedea aici 13 lagune naturale formate de apa raului Yauya, dar si o diversitate impresionanta de pasari, reptile, insecte si plante.

Atractii si obiective turistice de vizitat in Punta Cana locuri din Punta Cana pe care nu trebuie sa le ratezi - reserva ecologica

De asemenea, rezervatia le pune la dispozitie turistilor si o vizita ghidata prin habitatul natural al iguanelor, o expozitie a trestiei de zahar, dar si o gradina zoologice cu animale domesticite, pe care le poti hrani, mangaia si cu care poti face poze.

  • Parcul de aventura Scape Park

Daca te numeri printre iubitorii de adrenalina, o vizita in parcul de aventura Scape Park te va ajuta cu siguranta sa iti creezi cele mai frumoase amintiri in Punta Cana. Plimba-te pe podurile special amenajate pentru turisti pentru privelisti de exceptie, daca planuiesti o zi mai relaxanta sau da-te cu tiroliana de-a lungul celor mai inalte varfuri daca esti insetat de experiente tari. De asemenea, tot aici vei putea sa explorezi caverne antice, sa te plimbi cu barca pe rau sau chiar sa inoti in pesteri subacvatice! 

Daca te-am convins sa vizitezi acest faimos parc de aventura in urmatorul tau concediu in Punta Cana, asigura-te ca nu ratezi laguna Hoyo Azul, una dintre cele mai indragite piscine naturale din intreaga regiune a Caraibelor. Fiind localizata la baza unei stanci cu o inaltime de 75 de metri, te vei putea bucura aici de razele calde ale soarelui caraibian inotand in apa limpede a lagunei.

  • Seaquarium Punta Cana si Marinarium
Atractii si obiective turistice de vizitat in Punta Cana locuri din Punta Cana pe care nu trebuie sa le ratezi - seaquarium

Nimic nu se poate compara cu experientele pe care le poti trai la Seaquarium. In cazul in care vrei sa experimentezi indeaproape flora si fauna acvatica a Punta Canei, nu trebuie sub nicio forma sa omiti aceasta activitate de pe lista. Daca alegi sa te inscrii pe lista de participanti, vei fi asteptat in fata hotelului de un autobuz, care te va duce pana la dig, de unde te vei putea imbarca intr-un yacht catamaran. La bord vei putea sa te rasfeti cu muzica live, mancare si cocktailuri si, odata intors la dig, ti se va da ocazia de a te bucura de experienta unei aventuri subacvatice ghidate absolut impresionante. Pentru ca apa nu este foarte adanca, vei putea face snorkeling, dar vei putea si sa te plimbi pe fundul apei, de unde vei putea admira diferitele specii de pesti tropicali sau chiar rechini, diavoli si lei de mare.

  • Altos de Chavón
Atractii si obiective turistice de vizitat in Punta Cana locuri din Punta Cana pe care nu trebuie sa le ratezi - altos de chavon (4)

Atractii si obiective turistice de vizitat in Punta Cana locuri din Punta Cana pe care nu trebuie sa le ratezi - altos de chavon (1)

Atractii si obiective turistice de vizitat in Punta Cana locuri din Punta Cana pe care nu trebuie sa le ratezi - altos de chavon (3)

Localizat la doar o ora de mers cu masina de Punta Cana, Altos de Chavón este o atractie turistica ce te va impresiona cu siguranta, mai ales daca esti pasionat de cultura si istorie. Fiind situat in orasul La Romana, pe malul raului Chavon, de unde isi trage si numele, obiectivul este o recreere a satelor mediteraneene ale secolului al XVI-lea, gazduind si un amfiteatru in aer liber, un centru cultural si un muzeu arheologic.

  • Coco Bongo

Bineinteles, nu puteam sa incheiem acest top fara sa iti dam si cateva idei de nightlife si distractie in Punta Cana. Una dintre ele este Coco Bongo, unul dintre cele mai mari si mai faimoase cluburi de pe Insulele Caraibe. Bombe de confetti, baloane, spectacole cu acrobati si DJ cunoscuti in intreaga lume – Coco Bongo iti ofera tot ceea ce ai nevoie pentru a petrece o noapte cu adevarat incendiara. De asemenea, tot aici te vei putea bucura si de show-uri si concerte, pretul biletului variind in functie de pozitionarea fata de scena.

  • Hard Rock Resort & Casino
Atractii si obiective turistice de vizitat in Punta Cana locuri din Punta Cana pe care nu trebuie sa le ratezi - hard rock cafe (2)

Atractii si obiective turistice de vizitat in Punta Cana locuri din Punta Cana pe care nu trebuie sa le ratezi - hard rock cafe (1)

Daca iti surade ideea de a-ti incheia concediul printr-o vizita la unul dintre cele mai spectaculoase cazinouri din Caraibe, Hard Rock Resort & Casino este alegerea perfecta. Fiind situat chiar pe tarm si oferindu-ti vedere la plaja Macao, cazinoul face parte din complexul Hard Rock Resort, care iti poate completa experienta vietii de lux caraibiene prin unitati de cazare in Caraibe de 5 stele, teren de golf, piscine si restaurante gourmet. De asemenea, tot in incinta cazinoului poti gasi si clubul de noapte Oro, unul dintre cele mai exlusiviste locatii de petrecere din Republica Dominicana.

Asadar, Punta Cana, perla Insulelor Caraibe, este cu siguranta locatia de vis pentru iubitorii de soare, inot, snorkeling si plaja. Cu toate acestea, spectaculoasa comoara din Republica Dominicana iti ofera mult mai mult decat atat, putand sa te bucuri aici de tot ceea ce inseamna lifestyle de lux, de la cluburi exclusiviste de noapte, la experiente pline de adrenalina in pesteri subacvatice si yachturi.

Sursa foto: Unsplash.com, Pixabay.com.

No Comments :