Plaja exotica cu ape turcoaz

Destinatie exotica de iarna? Petrece un Revelion tropical!

Destinatie exotica de iarna? Cei mai multi dintre noi viseaza la o escapada de iarna undeva la caldura, la mare, pe o plaja superba, unde sa se relaxeze si sa bea un cocteil cu umbreluta. Acum este cea mai potrivita perioada pentru a ne interesa de ofertele de iarna ale specialistilor in turism, pentru ca avem cele mai mari sanse sa gasim preturi excelente pentru destinatii exotice. Si dupa un an de munca, de ce sa nu petrecem si noi un Revelion tropical in Mauritius sau in Dubai sau sa ne implinim un vis de o viata si sa facem un safari in Kenya?! Iata ce va propunem…

Destinatia exotica a iernii: Dubai! Revelion in Dubai.

Dubai este localizat in Golful Persic, in Peninsula Araba si este cel mai mare al doilea oras din UAE, dupa Abu Dhabi. Dubai este un important centru comercial si de afaceri, economia sa bazandu-se pe productia de petrol, pe turism, imobiliare si finante. El este renumit pentru dezvoltarile sale arhitecturale, pentru proiectele inovative si pentru luxul oferit turistilor.

Clima in Dubai este arida, cu veri extrem de fierbinti, cu vanturi puternice si temperaturi de peste 40 de grade. Cele mai multe zile din an sunt insorite. Iernile sunt placute, cu temperaturi cuprinse intre 19 si 24 de grade si 14 grade noaptea.

Dubai este un oras magic. Te vei indragosti la prima vedere de cladirile sale moderne, de desert si de traditiile pastrate in cartierele vechi. Shopping-ul este ridicat la rang de arta aici, iar tu vei gasi absolut tot ce iti doresti in mall-uri, piete si bazare.

 

Iata ce trebuie sa vizitezi neaparat in Dubai:

Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume
– celebrul Burj al Arab
– pietele traditionale (souk) din Deira
– Deira Clocktower, un obiectiv important al orasului
– mananca o shawarma in Deira sau Al Kamara
– distreaza-te in cluburile de noapte elegante din Dubai
– mergi la shopping intr-unul dintre mall-urile incredibile ale orasului
– mergi la un concert de Bedouin folk music
– cumpara suveniruri din Gold Souk
– ia un brunch cu sampanie din partea casei la unul din restaurantele orasului
– plimba-te pe stradutele Dubai-ului traditional in Bastakia Quarter
relaxeaza-te pe plaja Al Mamzar
– mergi in safari in desert
– joaca golf
– admira cladirile superbe din centrul business al Dubai-ului
– viziteaza moscheele din oras
petrece noaptea dintre ani pe plaja, admirand focurile de artficii depe Burj al Arab!

 

Iata unde sa mergi la shopping in Dubai:

Art Space – Arta contemporana cu expozitii lunare. Este gasit la etajul 9 al hotelului Fairmont.

Five Green – Galerie-concept store. Prezinta arta de ultima ora si spectacole. De asemenea vinde haine ale designerilor tineri.

Harvey Nichols- Complex de case din marmura, gazda a mai multor designeri si al restaurantului Almaz detinut de Mourad „Momo” Mazouz.

In Dubai poti petrece la fel de bine ca in orice alt oras mare din lume, in cluburi si restaurante de poveste. Iata cateva dintre acestea:

Kasbar este un club de noapte la moda cu un decor in stil arabesc, muzica live, dansuri traditionale si DJ de exceptie.

Un favorit al emigrantilor britanici, Irish Village recreaza intocmai atmosfera unui pub irlandez: bautura de calitate, spectacole si muzica live.

Rock Bottom Cafe este ziua restaurant in stil american cu un decor anii ’70, noaptea club cu DJ si muzica house, iar sambata si duminica fotbalul de pe plasme si proiectoare este tot ce conteaza.

Pe acoperisul hotelului Royal Ascot, se dezvaluie un club cu lampioane si mobila futurista. Admira Dubaiul de la inaltime, cu un cocktail, la o barfa cu clientela obisnuita – emigrantii.

Petrece un Revelion tropical in Mauritius!

Daca iti doresti o vacanta exotica si vrei sa petreci noaptea dintre ani intr-unul dintre cele mai frumoase decoruri din lume, iti recomandam sa mergi in decembrie in Mauritius.

Republica Mauritius este alcatuita din mai multe insule, aflate in apropierea coastei de sud-est a Africii, in estul Madagascarului, in oceanul Indian. Insulele sunt renimite pentru a fi unicul loc din lume unde traiesc celebrele pasari dodo, care arata ca niste pescarusi cu ciocul mare si care nu zboara.

Arhipelagul Mauritius este format prin eruptii vulcanice, in jurul unui platou central, cel mai inalt punct fiind Piton de la Petite Rivière Noire, de 800 m. Capitala insulei si cel mai mare oras este Port Louis, in NV. Alte orase mai mari: Rose-Hill, Beau-Bassin, Curepipe, Vacoas, Phoenix si Quatre Bornes.

Clima in Mauritius este tropicala. Din mai pana in noiembrie sunt ierni placute, uscate, iar din noiembrie pana in mai veri umede si fierbinti.

 

Pe insule se vorbeste engleza, franceza si un dialect local, iar ca religie localnicii sunt in cea mai mare parte hindusi, catolici si musulmani. Turismul este extrem de dezvoltat, aici sunt unele dintre cele mai romantice resorturi din lume, se pot face sporturi pe apa, plimbari cu vaporul si multe alte activitati de vacanta.

Bucataria din Mauritius imbina traditiile africane cu cele chineze si europene. Aici poti sa bei si un rom excelent, produs pe insula, dar si o bere buna. In serile cu apus dramatic, poti sa stai pe o terasa si sa asculti sega, muzica folk locala, sa dansezi si sa iti faci noi prieteni.

 

Iata ce poti vizita in Mauritius:

– unele dintre cele mai frumoase plaje virgine din lume
– Black River Gorges National Park
– Blue Bay – parcul maritim
– Casela Bird Park
– mergi in Piata Centrala pentru a cumpara suveniruri
– ia cina la restaurantul Domaine du Chasseur
– fa turul insulelor cu barca
– viziteaza incantatorul oras Mahébourg
– plimba-te prin Pamplemousses Gardens
– mergi in The Crocodile Park!

Safari Kenya. Sejur de vis in Africa!

Kenya este una dintre cele mai frumoase tari din Africa, aflata in estul continentului, la Oceanul Indian. Numele tarii este dat de Muntele Kenya, al doilea ca inaltime din Africa. Capitala Republicii este orasul Nairobi, situat langa un mare parc national, celebru pentru safari-urile organizate pentru turisti. Una dintre cele mai importante rezervatii este Maasai Mara, tribul africanilor razboinici, liberi si cu o bogata cultura. Victoria este cel mai mare lac tropical din lume si se intinde in SV. O vacanta in Kenya iti va oferi o experienta de neuitat: resorturi luxoase, plaje superbe, safari si multe aventuri incredibile!

 

Clima in Kenya este tropicala si arida, cu multe ploi in martie, aprilie si mai si cu o vreme perfecta iarna. Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in februarie si martie si cele mai joase in iulie si august.

In Kenya vei intalni unul dintre triburile celebre migratoare – Masai Mara, care a inspirat numeroase carti si filme. Tot aici vei gasi si cele mai frumoase animale salbatice din lume – „Big Five” – leul, leopardul, buffalo, rinocerul si elefantul. Kenya este una dintre minunile naturale ale lumii!

Turismul este foarte dezvoltat in aceasta zona, in anul 2007 incasandu-se nu mai putin de 700 milioane de dolari din activitatea turistica. Si trebuie sa tii cont si de faptul ca 73% din populatia Kenyei este sub 30 de ani, iar aici se vorbeste o engleza perfecta.

 

Iata ce poti face in Kenya:

1. Bineinteles, daca ai ajuns in Kenya, trebuie sa descoperi ce inseamna sa fii safarian. Sa te plimbi cu jeep-ul prin savana fierbinte, sa astepti cu emotie elefantii, sa simti panica atunci cand se apropie leii, sa fitigrafiezi pasarile si sa surprizni rinocerii.

2. Viziteaza Masai Mara, cea mai importanta atractie turistica din Kenya. Se afla la granita cu Tanzania si aici vei avea ocazia sa ii vezi pe celebrii maasai.

3. Dupa aerul uscat, prafos din savana, coboara spre plajele superbe ale Kenyei. Aici se afla si cele mai frumoase resorturi din Africa, iar zone ca Mombasa, Lamu sau Malindi te vor face sa te relaxezi complet.

 

4. Daca iubesti pasarile, atunci fa o excursie la Lacul Nakuru, unde vei avea parte de cea mai interesanta experienta: flamingo roz isi iau zborul intr-o ploaie de stropi stralucitori creand o magie greu de explicat in cuvinte.

5. Daca iubesti muntele, atunci o excursie pe Muntele Kenya sau pe Kilimanjaro este obligatorie! Insa nu uita de echipamentul adecvat!

6. Cei care iubesc shoppingul, in Kenya vor gasi oportunitati minunate. Strabate pietele din Nairobi si Mombasa in cautare de suveniruri, de cafea delicioasa, de bijuterii si haine, de instrumente muzicale unice in lume si de obiecte colorate si fascinante care iti vor impodobi casa si viata.

 

7. Mergi la plaja in Malindi si Watamu si petrece o seara romantica pe un vas in Portul Mombasa.

8. Fotografiaza peisajul spectaculos din zona Lake Turkana.

9. Nairobi este un paradis pentru gurmanzi, orasul fiind impanzit de numeroase restaurante. Bucataria kenyana este simpla, africana, cu multe preparate pe baza de orez, carne, peste si fructe de mare. Iata ce restaurante va recomandam: Carnivore, Ibis Grill, Mandhari, Haandi, Trattoria Restaurant, Tamambo Bar and Grill, Lamu Cafe.

10. Viata de noapte in Nairobi este intensa, colorata, stralucitoare. Te poti distra in baruri si cluburi ca Gipsy Bar, Black Diamond Bar, Blue Times sau Zanze Bar. La hotelurile si resorturile din Kenya vei gasi casinouri, baruri, cluburi si multe alte distractii pentru adulti.

 

Descopera si tu secretele Africii si viziteaza cele mai spectaculoase rezervatii naturale ale Kenyiei. Frumusetea unei vacante aici iti va ramane vesnic in amintiri!

Foto: cntraveler.com, 500px, panoramio.com, wikipedia.org

No Comments :