Destinatii de vacanta cu copii mici – locatii spectaculoase pentru experiente de neuitat

Daca urmeaza sa iti planifici o escapada in familie, trebuie sa iei in considerare mai multe lucruri, precum perioada de calatorie, vremea sau ce facilitati pentru juniori ofera locul de cazare. Din fericire, destinatiile de vacanta cu copii mici sunt numeroase, asa ca ai la dispozitie o multime de optiuni pentru a gasi echilibrul perfect. Fie ca vrei sa mergi la mare sau la munte, in Romania sau in strainatate, exista destule locatii kid friendly care sa ofere experiente memorabile si amintiri frumoase celor mici, dar si celor mari. Iata cateva idei pentru putina inspiratie in viitoarea aventura in familie.

Destinatii de vacanta pentru familii cu copii mici in Romania

destinatii de vacanta cu copii mici - munte, lac, copii, mama

In Romania exista o multime de destinatii de vacanta pentru familiile cu copii mici. Distractiile sunt la tot pasul, iar locurile de cazare abunda in spatii prietenoase, cu numeroase atractii pentru prichindei. Pe timp de vara, vacantele la mare sunt in topul preferintelor, iar iarna toata lumea se indreapta catre munte, in cautare de zapada. Dar anotimpul este mai putin important, pentru ca toate locatiile le rezerva celor mici o multime de surprize.

Vacanta in familie cu copiii – top destinatii la munte

Vacantele in familie cu copiii se pot petrece in cel mai frumos mod la munte, atat in sezonul rece, cat si pe timp de vara, toamna sau primavara. Cazarile ofera facilitati child friendly si o multime de activitati interesante care sa le consume energia celor mici. Iata cateva sugestii!

  • Brasov, judetul Brasov

Daca alegi ca destinatie de vacanta cu copiii orasul Brasov, te vei bucura de o experienta minunata alaturi de familie. Pe langa faptul ca in Poiana Brasov se afla cel mai mare domeniu schiabil, locul este plin de atractii si activitati pentru cei mici. Se spune ca Gradina Zoologica din Brasov este cea mai frumoasa din tara, asa ca nu trebuie sa o ratezi. Include pe lista o plimbare la Turnul Alb si Turnul Negru si lasa-te purtat de aici spre centrul orasului. Urmatorul pas este sa faci o urcare pe Muntele Tampa cu telecabina sau pe jos, de unde vei putea admira Brasovul si te vei putea relaxa la o cafenea. Daca mergi in acest oras, nu poti rata Piata Sfatului, unde se afla si Muzeul de Istorie.

destinatii de vacanta pentru familii cu copii mici - Brasov

Alte obiective si atractii de vizitat in Brasov includ:

  • Parcul Aventura;
  • Paradisul Acvatic;
  • Opera din Brasov;
  • Biserica Neagra; 
  • Locuri de joaca outdoor sau indoor.
  • Rasnov, judetul Brasov

In imprejurimile Brasovului se afla si Rasnov, care are un farmec aparte si ii va bucura pe copiii de orice varsta cu atractiile sale. Locul ofera numeroase obiective turistice, restaurante, parcuri si muzee pe care le poti vizita pentru a te bucura de o vacanta reusita. Printre cele mai importante se numara:

  • Pestera Valea Cetatii; 
  • Dino Parc Rasnov; 
  • Cetatea Rasnov
  • Sinaia, judetul Prahova

Daca esti in cautarea unei destinatii de vacanta pentru familii in care copiii nu au cum sa se plictiseasca, Sinaia este locul ideal. Zona este plina de atractii turistice si de activitati interesante pentru micuti, astfel incat acestia vor avea tot timpul ceva de facut. Iata ce poti trece pe lista:

  • O vizita la obiective turistice precum Castelul Peles, Pelisor, Casa Memoriala George Enescu, Muzeul din Sinaia;
  • Plimbari in natura la Pestera Ialomita, Sfinxul si Babele sau la Stanca Sfanta Ana;
  • Plimbari si drumetii pe traseele de incepatori;
  • Plimbari cu telecabina;
  • O vizita la Muzeul Trenuletelor din gara Sinaia.
vacanta familie cu copii - Sinaia, Castelul Peles
  • Busteni, judetul Prahova

Situat tot pe Valea Prahovei, Busteni este o destinatie montana foarte populara. Acesta este locul perfect pentru o escapada, atat pentru cei care practica sporturile de iarna sau vor sa-i duca pe cei mici la sanius, cat si pentru cei care vor sa faca drumetii si sa se bucure de frumusetea peisajului. Descopera cateva locuri frumoase in care trebuie sa ajungi cu copiii si cateva activitati pe care le puteti face impreuna:

  • Castelul Cantacuzino; 
  • Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman;
  • Partia Kalinderu;
  • Cascada Urlatoarea; 
  • Manastirea Caraiman;
  • Parcul Dimitrie Ghica;
  • O plimbare cu trenuletul turistic;
  • O plimbare cu telecabina la Cota 1400;
  • Drumetii si excursii pe trasee usoare.
vacante familie cu copii - Varful Caraiman
  • Predeal, judetul Prahova

Inconjurata de muntii Postavaru, Bucegi si Piatra Mare, statiunea Predeal reprezinta o adevarata oaza de relaxare si o destinatie de vacanta minunata pentru familiile cu copii mici. Pentru a va bucura impreuna de clipe frumoase, include in calatoria voastra si o vizita la Pestera de Gheata si la Cascada Tamina. Copiii vor fi incantati sa descopere Canionul Sapte Scari, care dateaza din mezozoic si ofera privelisti spectaculoase, mai ales pe timp de iarna. De asemenea, in Predeal exista o multime de hoteluri si pensiuni cu locuri de joaca, pe placul celor mici, dar si trasee montane usoare pe care le puteti incerca.

cele mai bune destinatii de vacanta cu copii - DN1, Predeal, drum, padure
  • Runcu, judetul Dambovita

Comuna Runcu ofera o priveliste superba spre muntii Leaota si este o destinatie linistita, ideala pentru relaxare in familie. Locul este plin de paraie si paraiase, flora si fauna este bogata, toate aceste minunatii putand fi admirate in drumetiile pe care le poti organiza impreuna cu cei mici. Va puteti bucura impreuna de padurile superbe, livezile bogate si vaile pitoresti.

Pe langa peisajul mirific pe care il ofera, in Runcu vei descoperi obiective turstice care completeaza perfect o vacanta de familie cu copiii. Biserica cu Trei Hramuri si Casa Elena Ciurea sunt doar cateva dintre frumusetile locului. Daca alegi sa vii aici in luna septembrie, ai ocazia sa participi si la Festivalul Ravasitul Oilor, un spectacol folcloric de mare amploare. In ofertele de locuri de cazare vei gasi si pensiuni cu ferme unde cei mici pot participa la hranitul animalelor, la culesul fructelor si legumelor sau pot face plimbari calare si cu caruta.

vacanta familie cu copii - cal, copii, calarie
  • Bran, judetul Brasov

Zona Bran este intens explorata de familiile cu copii, existand o gama variata de activitati pe care le puteti face impreuna si de locuri pe care le puteti vedea. Bineinteles, cel mai renumit este Castelul Bran, pe care este indicat sa-l vizitezi in timpul saptamanii, atunci cand fluxul de oameni este mai mic. Zona este potrivita si pentru plimbari in natura, oferind privelisti minunate.

Vacante in familie cu copiii – top destinatii la mare

destinatii de vacanta cu copii - familie, mare, plaja

Vara este acel moment din an in care vrei sa te relaxezi si sa imbini distractia cu linistea. Pentru a fi sigur ca le vei obtine pe ambele, alege sa-ti faci vacanta in familie cu copiii intr-un loc prietenos, cu diverse facilitati pentru cei mici. Astfel, tu te poti bucura de vacanta, iar copiii de voie buna si joaca.

Mamaia este o atractie pentru familiile cu copii si ofera foarte multe avantaje. De obicei, hotelurile sunt aproape de plaja si sunt dotate cu piscine si spatii de joaca dedicate celor mici. Statiunea este foarte aproape de Constanta, de unde poti rezerva un bilet la Delfinariu sau poti vizita portul din Constanta. Alte activitati interesante sunt plimbarile cu vaporasul, cu telegondola sau cu autobuzul supraetajat care ofera turul statiunii si a unei mici parti din Constanta (faleza, portul, Cazinoul).

Eforie Nord este o statiune apreciata de catre cei care au copii, avand o plaja mare si curata, o multime de locuri child friendly si o varietate de posibilitati de joaca si relaxare.

Navodari se afla in apropiere de Mamaia si este o destinatie buna de vacanta pentru familiile cu copii, intrarea in apa este lina si plaja destul de mare.

Venus ofera plaje si ape curate, nisip fin, fiind preferata multor turisti. Locurile de cazare din aceasta statiune sunt ideale pentru copii si au numeroase facilitati pentru acestia, inclusiv programe de entertainment.

Cap Aurora este situata intre Jupiter si Venus si se distinge tot prin plajele linistite si apele curate, ceea ce o face sa fie in topul destinatiilor de vacanta pentru familiile cu copii mici.

Sfantul Gheorghe, Gura Portitei si Sulina sunt locatii excelente pentru cei care vor sa se bucure de farmecul marii si al Deltei intr-un singur loc. 

destinatii vacanta pentru familii cu copii mici - copil, mare

Alte destinatii de vacanta pentru familiile cu copii in Romania

Pe langa exemplele oferite mai sus, iata si alte locatii interesante, extrem de atractive pentru familiile cu copii:

Baile Felix, judetul Bihor –  daca ajungi in aceasta locatie, nu rata si o vizita in orasul Oradea, care se afla la doar sase kilometri. Ce poti face la Baile Felix:

  • Drumetii si excursii in natura;
  • Balaceala la stranduri si hoteluri cu piscine.

Calimanesti Caciulata,  judetul Valcea – este o statiune deschisa pe tot parcursul anului, iar modalitatile de petrecere a timpului cu copiii in acest loc frumos sunt extrem de variate.  Ce poti face la Calimanesti Caciulata:

  • Ii poti duce pe copii la un AquaPark; 
  • Poti vizita Manastirea Cozia;
  • Poti face o plimbare pe Olt cu vaporasul;
  • Poti face o plimbare pe Aleea pietonala care leaga Calimanesti de Caciulata.

Ocna Sugatag,  judetul Maramures –  este o statiune balneoclimaterica foarte frumoasa, unde te vei bucura de o vacanta inedita. Printre activitatile pe care le poti face aici se numara:

  • Distractie la piscinele cu apa sarata;
  • O vizita la Manastirea Barsana;
  • Iarna te poti bucura de partiile de schi de la Cavnic;
  • O vizita la Cimitirul Vesel de la Sapanta sau la Lacul Albastru de la Baia Sprie;
  • Plimbare cu Mocanita de la Viseu.

Vatra Dornei, judetul Suceava – este una dintre cele mai bune destinatii de vacanta cu copiii, oferind nenumarate posibilitati de petrecere a timpului. Ce poti face:

  • Drumetii si trasee montane;
  • Plimbari cu telescaunul pana la Dealul Negru; 
  • Cei aventurosi pot incerca partia de tubing artificiala; 
  • Vizite la manastirile Voronet, Moldovita, Sucevita sau Putna.

Cele mai bune destinatii de vacanta cu copiii in Europa

vacanta pentru familii cu copii mici - harta, masinuta

Daca vrei sa descoperi Europa impreuna cu familia, alege destinatia potrivita, cauta avion si cazare si bucura-te de o vacanta de neuitat. Fie ca vrei sa petreci o saptamana frumoasa intr-un loc deosebit, fie ca vrei sa-i surprinzi pe copii cu un city break intr-un oras european plin de farmec, iata cateva idei care sa inspire pentru urmatoarea calatorie.

Cum alegi destinatiile de vacanta cu copiii in strainatate – ponturi utile

Inainte de a te hotari la o anume destinatie, este important sa tii cont de cateva lucruri, mai ales atunci cand calatoresti cu copii de varsta mica. Iata o lista de sfaturi care sa te ajute sa te bucuri de zile de calatorie cat mai placute:

  • In functie de varsta copilului, dar si de cat de indepartata este locatia, alege cea mai buna varianta de transport. Gandeste-te care este solutia optima si confortabila pentru tine. De exemplu, atunci cand alegi o destinatie precum Grecia, este posibil sa ti se para mai usor sa calatoresti cu masina decat cu avionul. 
  • Arunca o privire asupra temperaturilor medii, asupra climei si a cantitatii de precipitatii din locul in care mergi. 
  • Atunci cand calatoresti cu avionul, incearca sa alegi o destinatie care sa aiba un timp de zbor cat mai scurt posibil. Zborurile foarte lungi vor fi mult mai greu de suportat de catre copii. De asemenea, este important sa tii cont si de durata transferului de la aeroport la hotel. 
  • Verifica conditiile de calatorie din tara respectiva si alege doar locatii sigure.

Top destinatii de vacanta pentru familii cu copii mici

Cu siguranta, in pachetele de vacante charter vei gasi o multime de oferte tentante catre diferite orase. Descopera in continuare doar o mica parte dintre ele:

Atena, Grecia

Grecia nu este cunoscuta doar pentru litoral si insulele sale fermecatoare, ci si pentru obiectivele turistice cu radacini adanci in istorie. La Atena, poti alterna excursiile relaxante cu croaziere sau vizite la Meteora, Acropole si Partenon.

vacanta familie cu 2 copii - Atena, Grecia

Barcelona, Spania

Barcelona este si ea in topul vacantelor de familie cu copii, datorita comorilor pe care le ofera. Acest oras exceptional din Spania atrage o multime de vizitatori prin obiective renumite precum Sagrada Familia, Parcul Güell sau Muzeul Ciocolatei. De asemenea, tot aici poti vizita Parcul tematic Port Aventura, plin de carusele si spectacole pentru copii.

destinatii de vacanta cu copii mici - Barcelona

Bretania (Brittany), Franta

Este una dintre cele mai frumoase regiuni din Franta, unde te poti bucura de aer curat si plimbari de-a lungul plajelor, cunoscute ca fiind printre cele mai frumoase din Europa. Aici poti vizita Portul Saint-Malo, orasul istoric Quimper sau Coasta de Granit Roz.

Corfu, Grecia

Insula Corfu este o bucata de paradis pentru familiile cu copiii, fiind locul perfect pentru un sejur minunat de care se vor bucura atat cei mici, cat si cei mari. Sidari este o plaja grozava pentru cei mici, cu o intrare lina in apa. Corfu Town, capitala insulei, este un loc cu numeroase obiective turistice fermecatoare. Alte atractii sunt Achillion, Palatul Reginei Sissi, muntele Pantokrator sau Biserica Sfantul Spiridon.

Costa Brava, Spania

Este destinatia preferata a familiilor cu copii, mai ales a celor care vor sa se relaxeze la soare si sa aiba la indemana o multime de facilitati accesibile si activitati inedite, cum ar fi un zbor cu balonul cu aer cald.

Londra, Marea Britanie

Londra este un oras care se adreseaza multor tipuri de vacante. Poate fi ideal pentru iubitorii de shopping, de cultura rock sau underground, dar este si una dintre cele mai bune destinatii pentru familiile cu copii. Aici poti descoperi frumusetea unor obiective precum Green Park si Hyde Park, Palatul Buckingham, Legoland sau poti face un tur al studiourilor Warner Bros pe urmele lui Harry Potter.

vacanta familie cu copii - Londra, roata

Malta

Malta este o destinatie prietenoasa pentru familii, cu hoteluri la preturi accesibile si soare pe tot parcursul anului. Copiii vor fi fascinati sa descopere comorile istorice din La Valletta sau natura salbatica a Insulei Gozo. De asemenea, puteti face o vizita a satului Popeye, construit pentru turneul muzical „Popeye” in anii ’70, in Mellieha.

Paris, Franta

Parisul este ca un adevarat muzeu in aer liber si este o destinatie de vacanta perfecta pentru familiile cu copii. Cei mici vor descoperi statuile lui Rodin, Muzeul Georges Pompidou, Notre-Dame de Paris sau Turnul Eiffel.

Viena, Austria

Palatele somptuoase, cum ar fi Palatul Schönbrunn, sunt locuri pe care trebuie neaparat sa le vizitezi in Viena. Rezerva biletele de avion catre acest oras si lasa-i pe copii sa experimenteze in Parcul de distractii Prater balciul sau roata Ferris, unul dintre simbolurile Vienei. 

Asadar, exista o multime de posibilitati de a petrece intr-un mod interesant o vacanta in familie cu copiii. Unitatile de cazare ofera numeroase facilitati, restaurantele sunt pline de oferte tentante pentru micuti, iar atractiile turistice sunt la tot pasul.

Sursa foto: pexels.com, unsplash.com.

No Comments :