Plaja exotica cu ape turcoaz

Destinatii de vacanta in Spania

Cand spui destinatii de vacanta in Spania, te gandesti deja la una dintre tarile care atrage cei mai multi turisti din lume. Si cam are cu ce, nu? Orase incredibile, traditii, gastronomie, plaje de vis, insule ale distractiilor, localnici pasionali, trasee ale pelerinilor si multa experienta in ceea ce priveste turismul. In Spania traiesc multi romani, dar si mai multi merg an dupa an in vacante in aceasta minunata tara. Astazi mi-am propus sa va descriu cateva dintre cele mai atractive zone, pe care le puteti alege pentru un concediu sau o vacanta prelungita. Iata care sunt acestea…

Spania. Destinatii de vacanta in Spania.

1. Spania continentala are multe de oferit. De la orase elegante si moderne, pana la targuri boeme de provincie, de la munti si paduri pana la plaje de poveste. Cati dintre noi nu am fost intr-un city break in Barcelona sau Madrid, in Valencia sau Malaga? Va recomand sa descoperiti orasele Spaniei pe indelete si sa va programati minim 3 zile in fiecare. Topul acestora ar fi: Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga, Sevilla, Bilbao.

 

2. Daca vreti ceva cu totul si cu totul special, urmati celebrul drum al pelerinilor – Camino – spre Santiago de Compostela. Este o calatorie pe care trebuie sa o faceti macar o data in viata!

 

3. Costa Brava este o zona superba din NE-ul Spaniei, aflata la doar 60 de km de Barcelona, insa total diferita ca si peisaj. In momentul in care ajungi in oraselele de pe coasta Mediteranei, te surprind relieful maret – stanci uriase care se revarsa in mare – plajele cu nisip auriu, natura salbatica, dar si detaliile turistice perfect integrate in peisaj: hoteluri cochete, servicii de lux, rafinament si eleganta. Costa Brava este un resort in care isi petrec vacantele atat artistii boemi, cat si cuplurile romantice sau familiile cu copii. Exista doua zone distincte in Costa Brava – cea turistica, glamour, unde vei gasi hoteluri elegante si dotate cu tot confortul necesar unui concediu de vis – si cea traditionala, cu orasele de pescari, unde au trait mari artisti boemi ai lumii, ca Dali si Picasso.

 

4. Costa del Sol este probabil cea mai interesanta zona din Spania, din Provincia Andalusia. In afara de orasele superbe Malaga, Marbella, San Pedro de Alcántara, Estepona, Manilva, Casares sau Rincón de la Victoria, Costa del Sol se mandreste si cu unele dintre cele mai luxoase resorturi de vacanta, alese chiar si de prima doamna a Americii, pentru o escapada impreuna cu cei mici. Pentru o vacanta de vis, va recomand Marbella si Estepona, dar si oraselele mai mici de pe circuit.

 

5. Mallorca face parte din Insulele Baleare si se afla in Marea Mediterana, in estul Spaniei. Capitala este la Palma, un oras exclusivist, elegant si care ofera numeroase atractii turistice. Daca Ibiza este cunoscuta ca insula distractiilor, Mallorca este mai linistita, boema si sofisticata, punand la dispozitie turistilor hoteluri luxoase, plaje cu nisip fin si terase de la care poti admira apusurile dramatice. Insula Mallorca atrage foarte multi turisti nu doar prin plajele sale spectaculoase, ci si prin calitatea si serviciile oferite de hoteluri. Acestea sunt in numar foarte mare pe insula si te asteapta cu portile deschise. Gastronomia de pe insula este incredibila: fructe de mare proaspete, peste gatit in cele mai neasteptate moduri, legume si fructe proaspete, masline, vinuri delicioase si deserturi traditionale. Iti recomand sa incerci arros brut (orez cu sofran, pui, porc si legume) si ensaïmada (un produs de patiserie foarte dulce).

 

6. Ibiza se afla tot in arhipelagul Baleare, la doar 79 de km de Valencia. Insula face parte din UNESCO World Heritage pentru biodiversitate si cultura, insa este celebra pentru turismul de calitate, viata de noapte vibranta si petrecerile pe plaja unice in lume. Peisajele si plajele de vis te indeamna la leneveala, insa serile sunt desprinse parca din filme. Apusuri dramatice, ritmuri diverse si cocteiluri cu umbrelute. Pentru cei care vor sa se distreze pe cinste, este fara indoiala destinatia perfecta!

7. Tenerife este cea mai mare insula din Arhipelagul Canare si se afla mai aproape de Africa decat de Europa. De aici – si clima perfecta tot timpul anului! Atlanticul scalda plajele insorite ale insulei, iar peisajul vulcanic este impresionant. Daca alegi Tenerife pentru o vacanta, iti recomand sa o faci pentru cel putin 2 saptamani. Sunt foarte multe de vazut: orase superbe de coasta sau de pe munte, paduri, varfuri inalte, trasee montane, plimbari cu submarinul, parcuri acvatice, o jungla tropicala unica in Europa, baruri, restaurante si hoteluri pe toate gusturile. Daca ar fi sa fac un top, as spune fara sa ma gandesc prea mult: Playa las Americas, Teide, Puerto de la Cruz, Loro parque, Jungle Park, Santa Cruz, Candelaria, Los Cristianos & Las Vistas, Icod de los Vinos, Masca.

 

8. Din Tenerife se poate ajunge cu usurinta si pe celelalte insule din Canare: Lanzarote (peisaje vulcanice fabuloase si celebrul Puerto del Carmen), Gran Canaria (eleganta si rafinament), Fuerteventura (insula surferilor), La Gomera (traditii), La Palma (cea mai verde insula) sau Hierro (liniste si peisaje de vis). Temperaturile sunt perfecte, iar hotelurile pe gustul si bugetul oricui!

Foto: panoramio.com

Oricare dintre aceste locatii vei alege pentru o vacanta, cu siguranta nu vei regreta. Spania a fost si ramane una dintre cele mai frumoase tari din lume!

No Comments :