Destinatii pentru luna de miere: cum sa alegi locul perfect + 10 locuri incredibile de pus pe lista voastra

Cautarea unei destinatii pentru luna de miere poate parea o misiune imposibila. Este unul dintre cele mai importante momente din viata voastra impreuna si este firesc sa vreti sa gasiti combinatia ideala de relaxare, romantism si aventura. Alaturi de toate celelalte decizii pe care le aveti de facut pentru nunta voastra este cel mai bun moment sa alegeti destinatia pentru luna de miere. 

Vei afla din acest articol care sunt cele mai populare destinatii pentru luna de miere in functie de pasiunile voastre si de felul in care vreti sa va petreceti aceasta perioada fantastica. In plus, veti gasi cateva recomandari de care sa tineti cont atunci cand cautati vacanta perfecta si inspiratie pentru a alege acel loc de vis in care sa va sarbatoriti iubirea.

Destinatii pentru luna de miere: cum sa alegi locul perfect?

Destinatii pentru luna de miere cum sa alegi locul perfect

Se poate sa resimti ceva presiune in jurul acestei decizii, mai ales ca tot mai multi oameni in jurul tau par sa fi ales vacanta perfecta pentru acest moment din viata lor. Asta nu inseamna, insa, ca trebuie sa fie si locul ideal in care voi doi vreti sa va petreceti luna de miere. Tot mai multe cupluri planuiesc luna de miere astfel incat sa le reflecte personalitatile si stilul lor de viata. 

Tocmai de aceea, atunci cand incepeti sa cautati destinatiile preferate, ganditi-va impreuna la urmatoarele intrebari:

  • Ce timp aveti dedicat pentru aceasta vacanta? Fie ca vorbim de un city-break sau poate chiar de o intreaga luna calendaristica este important sa stabiliti datele exacte in care sunteti disponibili pentru a lipsi de la birou sau de la alte activitati in care sunteti implicati.
  • Cand plecati in luna de miere? Aceasta este o intrebare subiectiva pentru care nu exista un raspuns general. Vrei sa pleci in luna de miere imediat dupa nunta sau preferi sa astepti putin pentru a te bucura mai tarziu de o vacanta de lux? In functie de raspuns, poti examina vremea si care este sezonul de varf al destinatiei alese. Alegand in afara acestei perioade, vei beneficia de tarife mai avantajoase dar si de o mai mare liniste, pentru ca locul va fi mai putin aglomerat de turisti.
  • Ce buget aveti pentru luna de miere?  In functie de perioada pe care o dedicati acestei calatorii, veti putea stabili si un buget. Tineti cont de faptul ca cel mai comod este sa va asigurati, mai intai, cele mai importante cheltuieli precum biletele de avion si cazarea. Mai multe decat atat, veti gasi tot felul de oferte avantajoase pentru sejurul vostru. De asemenea, poti cauta pentru variante de plecari care includ zboruri charter, mult mai avantajoase pentru orice turist.
  • Cum vreti sa va petreceti luna de miere? Vreti sa petreceti fiecare zi pe plaja si sa va bucurati de soare, cocktailuri si timpul impreuna sau sunteti mai degraba genul de cuplu caruia ii place sa exploreze? In functie de felul in care vreti sa va petreceti aceasta vacanta, veti putea elimina din lista voastra de preferinte si sa le lasati pentru alte excursii.

Daca v-ati facut deja o idee mai clara despre felul in care vreti sa va petreceti prima vacanta oficiala impreuna este momentul sa alegeti locul perfect.

Locatii pentru luna de miere: unde fugiti de acasa?

Destinatii pentru luna de miere unde fugiti de acasa

Dintre toate destinatiile posibile si tot ce este de descoperit in lumea intreaga este normal sa aveti cateva preferinte dintre care va trebui sa alegeti. Daca va ajuta in procesul de selectie, puteti imparti destinatiile in functie de locul propriu-zis.

  • La mare. Probabil cea mai intalnita destinatie pentru luna de miere, marea este asociata acestei calatorii. Printre cele mai populare destinatii pentru o vacanta exotica se numara: Bali, Maldive, Caraibe, Namibia sau Zanzibar. Multe cupluri opteaza si pentru o luna de miere in Cancun, Phuket sau Mauritius pentru un decor superb in care apa turcoaz, pestii multicolori, cocktailurile si palmierii va vor oferi o atmosfera idilica. Si daca sunteti fanii filmelor de la Hollywood, atunci o luna de miere in Hawaii poate suna mai mult decat un vis implinit!
  • La munte. Daca sunteti pasionati de sporturile de iarna si pentru voi o partie de ski este locul ideal pentru o vacanta, atunci s-ar putea ca decizia sa fie simplu de luat. Puteti opta pentru o partie de ski din Romania sau pentru una din Bansko (Bulgaria), Chamonix Mont Blanc (Franta) sau celebrul St. Moritz (Elvetia).
  • In oras. Daca sunteti genul de cuplu dornic, mai degraba, de descoperiri culturale si arhitecturale decat de statul la plaja, atunci alegeti un city break (sau poate chiar mai multe) in orasele incredibile pe care nu le-ati vizitat inca impreuna. Fie ca este vorba de Roma, Paris sau Istanbul, o luna de miere urbana poate fi optiunea perfecta pentru voi doi.

Indiferent de specificul locului sau de continent, atunci cand faceti rezervarile acordati o atentie deosebita cazarii. Va veti bucura mai mult de aceasta calatorie daca veti alege unul dintre cele mai romantice hoteluri pentru luna de miere. Pana la urma este timpul pe care vi-l acordati relatiei voastre si aveti nevoie de un spatiu elegant si luxos in care sa va simtiti rasfatati. 

TOP 10 destinatii pentru luna de miere: inspiratie pentru voi doi

Top 10 destinatii pentru luna de miere (1)

Daca sunteti genul de cuplu care vrea sa experimenteze si sa se lase inspirati de o decizie de moment, am pregatit pentru voi o lista cu cele mai populare destinatii pentru luna de miere.

  • Maldive
Top 10 destinatii pentru luna de miere (2)

Cu marea turcoaz, plajele aurii si natura uimitoare, Maldive reprezinta un adevarat paradis in care te poti bucura de lux si liniste impreuna cu partenerul tau. Una dintre cele mai frumoase si mai bune destinatii pentru luna de miere, aceasta tara insulara este formata din 26 de atoli si aproape 1200 de insule. Locul este renumit si pentru scufundari, asa ca nu ezitati sa va intrebati despre pachetele oferite pentru luna de miere.

  • Zanzibar
Top 10 destinatii pentru luna de miere (3)

Arhipelag din largul coastei Tanzaniei, Zanzibar ofera tot ceea ce puteti visa pentru o escapada romantica: plaje paradisiace, ape limpezi, peisaje incredibile si un ritm de viata relaxat. Aceste insule cu un trecut comercial ofera, de asemenea, o mare mostenire istorica. Plimbati-va pe strazile pietruite si admirati cladirile vechi cu influente arabe si indiene.

  • Dubai
Top 10 destinatii pentru luna de miere (4)

Cu arhitectura sa ultramoderna si mall-urile sale luxoase, Dubai ofera tuturor vizitatorilor o schimbare de peisaj, lux si exotism, totul pe fundalul autenticitatii orientale. Daca tu si partenerul tau vreti sa traiti o experienta extraordinara pentru luna de miere, incepeti prin a vizita magnifica Moschee din Dubai si cu acoperisul lumii, turnul Burj Khalifa.

  • Santorini
Top 10 destinatii pentru luna de miere (5)

Una dintre cele mai recomandate destinatii pentru luna de miere, arhipelagul grecesc are o latura salbatica in mijlocul frumusetii sale arhitecturale. Cu marea sa albastra si cristalina, stancile pitoresti si constructiile rustice, in Santorini veti gasi un peisaj fantastic, potrivit pentru o calatorie ca in povesti.

  • Paris
Top 10 destinatii pentru luna de miere (6)

Recunoscut pentru romantismul sau, Paris este orasul iubirii si una dintre cele mai populare destinatii pentru petrecerea lunii de miere. Capitala Frantei poate fi alegerea potrivita pentru a sarbatori luna de miere alaturi de persoana iubita. Cu atat de multe posibilitati atat pentru relaxare si romantism, cat si pentru explorari culturale, Parisul trebuie sa fie pe lista voastra de optiuni.

  • Bora-Bora
Top 10 destinatii pentru luna de miere (7)

Acest mic atol din Polinezia Franceza face parte dintr-un grup cu numele frumos de Insulele Leeward. Bora-Bora este o destinatie ideala pentru luna de miere, poti opta pentru unul dintre numeroasele hoteluri de lux de langa mare unde va veti putea bucura de servicii de calitate si confort absolut.

  • Venetia
Top 10 destinatii pentru luna de miere (8)

Supranumit orasul indragostitilor, Venetia ramane un must-see in lista celor mai romantice destinatii de pe glob. Construit in intregime pe apa, totul devine magic si va puteti rasfata cu o plimbare cu gondola pentru a va bucura de farmecul orasului.

  • Bali
Top 10 destinatii pentru luna de miere (9)

Cu clima tropicala si padurile incredibile, nu este de mirare ca Bali este o destinatie populara pentru luna de miere. Dincolo de bucuria si relaxarea plajei, puteti vizita temple, campuri de orez, cascade si alte comori ascunse ale insulei. Exista o multime de statiuni de lux in care te poti bucura de confort si intimitate.

  • Istanbul
Top 10 destinatii pentru luna de miere (10)

Bogat in istorie, cultura si arhitectura, veti regasi in Istanbul modernitatea unei metropole occidentale si specificul lumii arabe. Fie ca veti alege sa vizitati locurile sale pline de peisaje incredibile sau o excursie mai urbana dedicata cumparaturilor, Istanbul poate fi o optiune spectaculoasa si destul de accesibila.

  • Seychelles
Top 10 destinatii pentru luna de miere (11)

Daca atunci cand visati la luna de miere va ganditi la o destinatie care sa includa plaja, luxul si relaxarea, s-ar putea ca Seychelles sa fie solutia perfecta! Situat in Oceanul Indian, arhipelagul Seychelles are 115 insule si nenumarate hoteluri si statiuni de lux, scenariul ideal pentru o luna de miere memorabila. Cu clima tropicala, insulele sale private si croazierele sale cu catamaranul, Seychelles poate fi o adevarata escapada intr-o varianta de lux, numai buna dupa pregatirile stresante pentru nunta.

Top 10 destinatii pentru luna de miere (12)

Oricare ar fi stilul cuplului vostru, bugetul alocat, dar mai ales asteptarile pe care le aveti fiecare despre aceasta calatorie, veti gasi destinatia perfecta. Tot ce trebuie sa faci este sa discutati impreuna despre dorinte si sa va planificati minunata excursie. Pentru a va asigura ca gasiti cele mai bune oferte, apelati cu incredere la o agentie de turism profesionista care sa va fie alaturi in acest proces de planificare. Apoi, nu va ramane decat sa va bucurati de luna de miere! 

Surse foto: Pexels.com.

No Comments :