Destinatii romantice in Europa – ce locatii nu trebuie sa ratezi pentru experiente de neuitat cu persoana iubita?

Europa este un continent minunat pentru cupluri datorita diversitatii sale culturale, istorice si naturale – acestea le ofera prilejul indragostitilor de a se bucura de o escapada deosebit de romantica. De la celebrele strazi ale Parisului si canalele Venetiei si pana la insulele grecesti cu apusuri de soare de neuitat, fiecare destinatie are ceva unic de oferit. Indiferent daca esti in cautarea unei aventuri romantice de o saptamana sau doua ori a unui refugiu linistit pe timp de weekend, Europa te asteapta pe tine si persoana iubita pentru a va crea amintiri impreuna. In acest articol vei putea explora cateva destinatii romantice in Europa care au fermecat de-a lungul timpului turistii. Dintre acestea, vei putea sa alegi locul perfect pentru voi doi astfel incat sa va consolidati si mai bine legatura speciala.

Top destinatii romantice in Europa – unde poti experimenta romantismul clasic?

Fiecare tara europeana abunda de bogatie la capitolele istorie, cultura si peisaje pitoresti, oferind o varietate de locuri magice celor care doresc sa planuiasca o escapada romantica de neuitat. Asadar, indiferent daca te afli in clipa de fata in cautarea unui oras plin de farmec sau a unei experiente culturale imbietoare in Europa, cu ocazia Zilei Indragostitilor sau a unui alt eveniment important din viata ta si a sufletului tau pereche, cu siguranta, vei gasi destinatia ideala in aceasta parte a Pamantului. 

Inainte de a vorbi despre destinatiile din Europa pentru cupluri si ceea ce se poate face aici, este esential sa stii cum sa alegi varianta perfecta pentru tine, dar si pentru partenerul sau partenera ta. Asadar, cand va doriti sa organizati, de exemplu, un city break reusit pe acest continent, este important sa luati in considerare preferintele si interesele amandurora. Daca sunteti mari iubitori de arta si cultura, Parisul, Roma sau Barcelona sunt cateva din destinatiile care va vor impresiona profund cu muzeele lor de renume mondial si arhitectura unica. In schimb, daca preferati relaxarea si plimbarile lungi pe malul marii, atunci Santorini sau orasele pitoresti situate pe coasta Italiei sau Frantei va asteapta cu plajele lor idilice. Indiferent de categoria in care va incadrati, am pregatit sugestii de destinatii si sfaturi de calatorie care pot satisface diferite preferinte si interese.

Top destinatii romantice in Europa - cuplu, cladiri

Top 5 destinatii romantice in Europa

  1. Paris

Orasul luminilor sau Orasul iubirii, asa cum mai este cunoscut Parisul, cu strazile sale sarmante si atmosfera boema, este locul ideal de vacanta pentru tinerii indragostiti, pentru cei care sarbatoresc aniversarile de casatorie si nu numai. Admirarea privelistii din varful Turnului Eiffel, plimbarile lungi in proximitatea Catedralei Notre-Dame, vizitarea muzeelor de talie mondiala, cum ar fi Luvru sau Musée d’Orsay, precum si calatoriile cu barca pe raul Sena sunt doar cateva dintre activitatile care pot fi realizate intr-un city break la Paris de cuplurile care sunt in cautare de experiente romantice inegalabile. 

De asemenea, desi poate parea un cliseu, o cina romantica la un bistro elegant este o idee minunata daca te afli aici cu sufletul tau pereche. De ce nu, aflati aici, puteti incerca inclusiv macarons sau alte delicii de la patiseriile locale.

  1. Venetia

Plimbarea intr-o gondola pe canalele sale fermecatoare este una dintre cele mai romantice experiente pe care le poti avea impreuna cu persoana iubita in Europa. Piazza San Marco si Palatul Dogilor sunt cateva dintre locurile de vizitat din acest oras magic pe care nimeni nu ar trebuie sa le rateze daca este in vizita aici – arhitectura spectaculoasa va cuceri inimile tuturor privitorilor. In plus, ce mai puteti face intr-un city break in Venetia este sa va sarutati sub Podul Suspinelor – un obiectiv turistic iconic, construit in anul 1600. Conform povestilor populare, cei care se vor saruta sub acesta se vor bucura de iubire si fericire vesnica. Totodata, stiai ca Venetia este inconjurata de numeroase insule frumoase? Ei bine, puteti lua un vaporas pana la Murano, unde veti avea posibilitatea de a descoperi atelierele de sticla, sau pana la Burano, pentru a admira casele colorate. 

Mare atentie, insa, daca vreti sa calatoriti in Venetia la inceput de an (in perioada ianuarie – februarie), deoarece aici are loc Carnavalul de la Venetia – un eveniment renumit care atrage anual un numar impresionant de oameni din toate colturile lumii.

  1. Roma

Cu strazile sale pitoresti si monumentele istorice impresionante, Roma este fara indoiala unul dintre cele mai romantice orase din Europa. In prezent, city break-urile la Roma sunt la mare cautare in randul indragostitilor, atat primavara si vara, cat si in perioadele friguroase ale anului, datorita obiectivelor turistice deosebite – acestea trebuie vazute macar o data in viata de orice pasionat de calatorii. De exemplu, aveti posibilitatea de a vizita Colosseumul, Forumul Roman, Panteonul si alte situri istorice pentru a va bucura de bogata mostenire culturala a Romei. 

In zilele petrecute aici, trebuie neaparat sa incercati specialitatile locale, precum paste, pizza si inghetata, intr-un restaurant traditional italian, dar si sa explorati stradutele pitoresti intr-un mod distractiv, inchiriind biciclete sau un scuter.

  1. Barcelona

Cu plajele sale frumoase, arhitectura impresionanta si atmosfera vibranta, Barcelona este un oras destinat romanticilor incurabili. Pentru a te bucura de un city break in Barcelona de neuitat, incepe aventura in Parcul Güell, proiectat de celebrul Antoni Gaudí. Acest loc magnific ofera o priveliste panoramica splendida asupra orasului. Aici, puteti admira arhitectura unica si va puteti relaxa in mijlocul naturii. Mai mult decat atat, puteti descoperi si alte opere celebre ale lui Gaudí, cum ar fi Sagrada Familia sau Casa Batlló – aceste constructii reprezinta o combinatie fascinanta de arta, arhitectura si simboluri religioase. 

In Barcelona exista cate ceva de facut pentru oricine – puteti petrece timp impreuna relaxandu-va pe nisip, inotand in Marea Mediterana sau savurand o bautura racoritoare la unul dintre barurile de pe plaja, dar si degusta delicioasele preparate traditionale catalane, precum paella.

  1. Amsterdam

Capitala Olandei, Amsterdam, se afla si ea in topul oraselor romantice din Europa, datorita varietatii de activitati pentru cupluri. Avand in vedere faptul ca aceasta destinatie este renumita pentru muzeele sale, poti vizita cu persoana speciala din viata ta atat Muzeul Van Gogh si Muzeul Rijksmuseum, cat si Casa Anne Frank pentru a va bucura de arta si istorie impreuna. Pe de alta parte, un city break in Amsterdam reusit nu ar fi complet fara a incerca branzeturi delicioase si ciocolata de calitate. Cuplurile pot explora magazinele specializate si pot participa la degustari pentru a-si rasfata papilele gustative. In plus, daca amandoi sunteti gurmanzi si doriti sa va bucurati de momente romantice impreuna, atunci trebuie sa rezervati o cina romantica intr-un restaurant cu vedere la canal care ofera preparate din bucataria internationala si locala.

Totusi, daca visati la un concediu romantic in doi aproape de casa, atunci cel mai bine ar fi sa va inspirati din ideile de destinatii romantice in Romania pe care le-am pregatit. Aceasta tara din Europa este inzestrata cu o multime de locuri splendide, atat la munte, ca si la mare, pentru a-ti petrece timpul alaturi de persoana iubita exact asa cum visezi. Astfel, indiferent de alegerea facuta, veti trai momente de neuitat intr-un cadru natural deosebit de frumos si veti degusta din preparate traditionate delicioase asa cum nicaieri nu mai gasiti.

Orase romantice in Europa pe care nu trebuie sa le ratezi – ce poti vizita?

Orase romantice in Europa - biciclete, cuplu, harta

Cu apele sale cristaline, nisipurile fine si peisajele idilice, Europa este o destinatie perfecta inclusiv pentru o vacanta romantica la mare. Aceasta regiune a lumii cuprinde o multitudine de orase, sate pitoresti si statiuni de lux fabuloase care sunt considerate adevarate comori de catre indragostitii din toate colturile lumii. In continuare se vor prezenta cateva idei de vacante romantice din Europa de pe litoral, unde cuplurile pot petrece clipe de vis impreuna.

  • Cinque Terre, Italia

Cinque Terre este un grup format din cinci sate pitoresti de coasta din Liguria, in nord-vestul Italiei – mai precis Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore.  Casele viu colorate, stradutele inguste si peisajele de vis cu vederea la Marea Mediterana transforma fiecare colt din aceste orase intr-o destinatie romantica uimitoare. Puteti face o plimbare impreuna pe celebra „La Via dell’Amore”, in limba romana Calea Iubirii, o poteca pietonala de aproximativ un kilometru cu vedere la mare, sau puteti explora imprejurimile pe jos ori cu un scuter, surprinzand impreuna frumusetile naturii din imprejurimi. De altfel, o idee foarte buna este si organizarea unui city break la Genova, un oras-port superb care se afla la o distanta de aproximativ o ora si jumatate de Cinque Terre de mers cu masina.

  • Dubrovnik, Croatia

In prezent, Dubrovnik este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. De altfel, zidurile sale medievale si strazile pietruite il fac extrem de romantic in ochii partenerilor de cuplu. Aici, acestia pot savura o cina romantica pe terasele ascunse din vechiul oras sau pot explora insula Lokrum, care pare ca este desprinsa de realitate datorita frumusetii sale. Aceasta se afla la o distanta fata de Dubrovnik de aproximativ 15 minute de mers cu barca si este faimoasa pentru padurile de pini si plajele izolate – ideale pentru cei care vor sa evite agitatia. Daca doresti sa descoperi mai mult din viata locala vibranta, atunci nu vei regreta daca vei rezerva si un city break in Zagreb, capitala Croatiei.

  • Nisa, Franta

Situata pe Riviera Franceza, Nisa, al 5-lea oras ca marime din Franta, este cunoscuta pentru plajele sale spectaculoase si atmosfera eleganta, datorata statiunilor de lux si a opulentei din aceasta zona turistica. Cu promenadele sale incantatoare, terasele amenajate impecabil si cladirile Belle Epoque, Nisa invita indragostitii si nu numai sa o descopere in orice anotimp doresc, datorita temperaturilor placute pe tot parcursul anului. Optand pentru un city break in Nisa aveti sansa de a admira impreuna apusurile romantice de pe plaja sau va puteti plimba pe celebrele bulevarde, respirand aerul maritim si admirand peisajele pitoresti.

Orase romantice in Europa - balon in forma de inima, cuplu, mare

Asa cum probabil te asteptai, nu puteam omite de pe lista noastra insula Santorini, cu casele sale albe, strajuite de ruinele unui castel medieval. Privelistea panoramica a Marii Egee, cu apusurile sale spectaculoase, va aduce o doza extra de romantism in viata cuplurilor. Va puteti relaxa pe plajele cu nisip si va puteti bucura impreuna de cele mai aspectuoase si delicioase preparate culinare din bucataria greceasca. De exemplu, ce-ai zice de o portie de vinete pane cu salata greceasca sau de crema greceasca de iaurt? Insa, daca doriti o destinatie care sa combine atmosfera cosmopolita si cea pitoreasca, atunci indreptati-va atentia spre un city break in Salonic. Odata ajunsi aici, puteti incepe aventura cu o plimbare relaxanta prin centrul vechi al orasului, unde exista piete aglomerate, stradute inguste si cladiri vechi cu arhitectura de inspiratie bizantina. 

Indiferent ca doresti sa organizezi o vacanta romantica in Europa perfecta din toate punctele de vedere pentru a sarbatori impreuna cu iubita ta aniversarea de cuplu, sa-i ceri mana sau, pur si simplu, sa petreci timp de calitate impreuna cu aceasta, pe acest continent vei gasi cu siguranta destinatia care poate sa-ti satisfaca asteptarile si chiar sa le depaseasca. Insa, daca vrei sa-i pregatesti o surpriza iubitei, logodnicei sau sotiei tale in luna iubirii, cu ocazia Zilei Indragostitilor, atunci analizeaza cele 7 idei de destinatii pentru Valentine’s Day pe care le-am pregatit special pentru un astfel de moment.

In concluzie, Europa este plina de destinatii magice, bogate in activitati si atractii turistice, care pot transforma o calatorie de cateva zile intr-o experienta romantica pe care cuplurile nu o vor uita niciodata. Indiferent daca tu si persoana iubita preferati un oras care nu doarme niciodata sau o insula linistita unde sa va traiti povestea de iubire, aici exista intotdeauna o locatie potrivita pentru indragostiti. Asadar, rezervati biletele de avion si cazarea la hotelul dorit, faceti-va bagajele si explorati una dintre destinatiile pentru cupluri din Europa mentionate pentru a crea amintiri impreuna!

Sursa foto: Freepik.com

No Comments :