Destinatii romantice in Romania: Descoperiti unde va puteti relaxa la munte si la mare

City break-urile si vacantele sunt printre cele mai relaxante momente pe care le puteti petrece in doi, indiferent de locul in care mergeti. Daca nu doriti sa plecati prea departe de casa, aveti la dispozitie destul de multe destinatii romantice si in Romania, mai ales cand doriti o escapada rapida in care sa va bucurati unul de celalalt.

Indiferent ca iubiti muntele sau marea, Romania este foarte ofertanta in materie de locuri romantice, de la orase mai mari, la unele mici in care intimitatea este la ea acasa. Dar care sunt aceste destinatii in care puteti merge sa va relaxati si exista si alte activitati pe care le puteti face odata ajunsi acolo? Lasand la o parte faptul ca sunteti impreuna pentru a va putea bucura unul de prezenta celuilalt, multe orase romanesti sunt pline de peisaje nemaipomenite, astfel ca veti putea sa va faceti amintiri de neuitat din fiecare.

Mai jos, puteti sa descoperiti cateva dintre cele mai frumoase destinatii pentru cupluri din Romania.

Destinatii romantice din Romania – Unde va puteti relaxa in tara

Destinatii romantice din Romania Unde va puteti relaxa in tara

Romania este plina de locuri minunate care pot fi vizitate in orice sezon. Mai mult, in functie de locul din care plecati, aveti destul de multe alternative chiar si in apropiere de orasul in care locuiti. Atunci cand vine vorba despre destinatii romantice, insa, cea aleasa ar trebui sa bifeze mai multe cerinte, printre care:

  • sa va ofere un cadru intim si relaxant pentru a va putea bucura unul de celalalt;
  • sa fie un loc care sa va permita sa faceti diverse activitati sau macar sa puteti vizita diverse obiective pentru a va face noi amintiri impreuna;
  • sa va bucurati si de localuri in care va puteti delecta cu diverse bunatati;
  • sa va ofere o cazare demna de momente frumoase pentru un cuplu.

Din fericire, exista destul de multe destinatii pentru cupluri in Romania, atat la munte cat si la mare, astfel incat daca aveti preferinte din acest punct de vedere sa puteti alege dupa bunul plac.

Destinatii romantice in Romania la munte

Destinatii romantice in Romania la munte

In topul destinatiilor romantice din Romania se afla multe orase din zone montane. Muntele ofera senzatia de adapost, de intimitate si de protectie, astfel ca atunci cand vreti sa plecati pentru un weekend sau chiar pentru un concediu, puteti alege cu incredere:

  • Sinaia, care este unul dintre cele mai frumoase orase romanesti si in care aveti si destul de multe obiective turistice de vazut, printre care Castelul Peles;
  • din Sinaia, puteti ajunge destul de usor in Brasov, una dintre cele mai romantice destinatii pentru cupluri din Romania;
  • Sibiul este un alt oras care are foarte multe atractii turistice, insa si zonele din jurul sau sunt la fel de pitoresti;
  • Cluj-Napoca, orasul din inima Transilvaniei, este un centru al distractiei, dar si al arhitecturii superbe, astfel ca aveti ce face daca alegeti o escapada romantica aici.

Unul dintre tipurile de turism care s-a dezvoltat in ultimii ani in Romania este cel de relaxare intr-un cadru intim si retras, astfel ca exista foarte multe cabane in zone mai greu accesibile si care sunt perfecte pentru cuplurile in cautare de intimitate.

Astfel, daca sunteti in cautarea unei vacante romantice in Romania, puteti gasi cateva cabane intime in care puteti petrece momente de neuitat, deconectandu-va in acelasi timp de la grijile cotidiene. Printre cele catre care va puteti orienta, multe dintre ele sunt in:

  • judetul Brasov, zona Bran-Moeciu fiind plina de astfel de cabane, dar si de partii de schi, daca va place acest sport;
  • in judetul Sibiu, Marginimea Sibiului si Porumbacu de Sus sunt destul de cunoscute pentru turismul rustic;
  • judetul Prahova este si el destul de ofertant, astfel ca in jurul orasului Sinaia si chiar al Ploiestiului sunt destul de multe zone retrase, ideale pentru o vacanta romantica in doi.

Acestea sunt doar cateva dintre judetele in care puteti gasi locuri romantice, insa sunt mult mai multe, astfel ca tot ce aveti de facut este sa cautati cazare in Romania dupa criteriile care va intereseaza pentru a gasi destinatia montana potrivita pentru voi.

Dar muntele nu este singurul loc in care puteti petrece clipe frumoase, in top 10 destinatii romantice din Romania, existand si cateva de pe litoral.

Destinatii pentru cupluri la mare

Destinatii pentru cupluri la mare

Constanta este unul dintre cele mai cunoscute judete cand vine vorba despre mersul la mare in Romania, vara fiind sezonul cel mai potrivit pentru concediu, iar orasul resedinta este una dintre destinatiile preferate pentru vacanta de vara.

Dar daca sunteti in cautarea unei destinatii romantice pentru un city break, aveti si alte variante in afara orasului. Printre ele se regasesc:

  • Olimp in sudul litoralului, statiunea fiind mai retrasa, asadar destul de linistita, fiind o destinatie ideala pentru cupluri in Romania;
  • in Mamaia Nord, o cazare pe malul lacului Siutghiol poate fi una dintre destinatiile romantice de weekend in Romania in perioada toamnei cat vremea este inca placuta;
  • Costinestiul este una dintre destinatiile preferate pentru cuplurile care pe langa romantism cauta sa isi petreasca timpul intr-un mod cat mai divers, aceasta fiind un pol al distractiei de pe litoralul romanesc;
  • Corbu este unul dintre cele mai retrase locuri in care va puteti bucura de o plaja salbatica, astfel ca daca vreti sa va reincarcati bateriile intr-un weekend, aceasta zona este perfecta.

Cand sunteti in cautarea unei destinatii romantice in Romania la malul apei, dar nu doar al marii, Delta Dunarii este unul dintre cele mai spectaculoase locuri in care puteti merge si unde va puteti bucura atat unul de celalalt, cat si de peisajele si fauna spectaculoase de aici. Sate precum Murighiol, Crisan, Periprava, Chilia Veche, Mahmudia si chiar orasul Tulcea sunt doar cateva dintre zonele in care va puteti relaxa.

Destinatii romantice in Romania in functie de durata vacantei

Destinatii romantice in Romania in functie de durata vacantei

Atunci cand planuiti o vacanta probabil ca va orientati si in functie de lucrurile pe care le puteti face sau obiectivele pe care le puteti vizita la destinatie. Chiar si atunci cand este vorba despre o escapada romantica, Romania este destul de ofertanta, atat pentru iubitorii de mare, cat si de munte.

Exista destul de multe destinatii in Romania pentru cupluri, iar alegerea depinde de preferintele voastre, dar si de tipul de vacanta pe care il doriti. Daca doriti sa mergeti la munte, puteti alege localitati rurale prin care sa va puteti plimba sau sate pitoresti din Transilvania unde va puteti delecta cu cele mai gustoase preparate culinare traditionale.

Dar iata de ce ar trebui sa tineti cont atunci cand alegeti o destinatie pentru o vacanta romantica in Romania:

  • anotimpul in care plecati in vacanta, mai ales atunci cand doriti sa va odihniti;
  • locul in care mergeti si daca alegeti sa va cazati la o pensiune, la un hotel sau o cabana pe care o puteti inchiria doar pentru voi;
  • cat de departe doriti sa plecati de casa;
  • cat vreti sa stati.

Plecand de la aceste criterii, puteti opta pentru un weekend romantic sau pentru un sejur de 5 sau 7 zile. De asemenea, un city break de 3 sau 4 zile poate fi o alternativa atunci cand vreti sa fiti plecati in timpul saptamanii, de exemplu.

Destinatii romantice de weekend in Romania

Destinatii romantice de weekend in Romania

Orasele sunt de cele mai multe ori in topul destinatiilor romantice din Romania cand vine vorba despre o plecare de weekend. In functie de momentul din an in care va planificati un weekend doar pentru voi, puteti alege statiuni de la mare in timpul verii sau de la munte, in perioada sarbatorilor de iarna si dupa. De asemenea, sunt si orase pe care le puteti vizita in orice anotimp.

Printre destinatiile pentru cupluri din Romania pe care le puteti vizita vara sunt statiunile de la malul marii si din Delta Dunarii, astfel ca va puteti bucura atat de plaja, cat si de plimbari. In acelasi timp daca sunteti in cautarea unor locuri mai racoroase, printre cele mai frumoase orase romanesti pe care le puteti vedea sunt:

  • Sighisoara, care este plin de romantismul secolelor trecute prin stradutele inguste si cladirile vechi pe care le puteti admira in orice anotimp;
  • Timisoara este un alt oras care a inflorit in ultimii ani, iar o plimbare cu vaporasul pe Bega poate fi una dintre cele mai romantice experiente;
  • Piatra Neamt este un alt oras romanesc potrivit pentru un weekend romantic, telegondola care traverseaza orasul fiind unul dintre principalele puncte de atractie;
  • Bucurestiul nu poate lipsi nici el din topul destinatiilor romantice din Romania, capitala tarii fiind denumita si Micul Paris;
  • Iasi este un alt oras romantic romanesc, o plimbare prin parcul Copou fiind foarte potrivita pentru un weekend in doi;
  • Oradea este un alt oras in care puteti petrece un weekend romantic, centrul orasului fiind nemaipomenit.

Orasele sunt mai potrivite ca destinatii romantice de weekend in Romania, multe dintre ele oferind destul de multe obiective turistice de vazut, fiind ofertante si din punct de vedere al cazarilor. Daca vreti o vacanta fara probleme, cel mai simplu este sa folositi serviciile unei agentii de turism unde puteti gasi informatii despre locul in care ati ales sa plecati cat si optiuni de rezervari pentru cazare si chiar transport.

Romania este o tara frumoasa care merita vazuta si in concediu, nu doar fugitiv intr-un weekend sau in cateva zile. Delta Dunarii, Transilvania, Maramures, iata doar cateva zone care merita vizitate in mai mult de doua zile, in multe dintre ele avand posibilitatea sa va cazati in cabanute ascunse de lume.

Vacante romantice in Romania – Destinatii pentru un concediu in doi

Vacante romantice in Romania Destinatii pentru un concediu in doi

Atunci cand sunteti in cautarea unor destinatii romantice pentru o vacanta in Romania, nu trebuie sa va straduiti prea mult, deoarece, aveti destul de multe optiuni la indemana.

Astfel:

  • Valea Prahovei este plina de sate in care veti gasi numeroase cazari fie in hoteluri, fie in pensiuni, de aici putand face diverse excursii pe parcursul concediului;
  • in Transilvania, judetul Covansa are foarte multe de oferit din punct de vedere turistic, astfel ca aici va puteti relaxa la Balvanyos sau la castelul Kalnoky de la Miclosoara;
  • judetul Harghita merita si el pus pe lista cu destinatii romantice din Romania, principala atractie turistica de aici fiind Lacul Sfanta Ana;
  • o alta fata a Dunarii poate fi vazuta in judetul Mehedinti, unde puteti vedea Chipul lui Decebal sculptat in piatra, precum si cheile Tasnei.

Romania este o destinatie de vacanta excelenta atat pentru persoanele romantice, cat si pentru cele care au spirit aventurier si vor sa imbine relaxarea cu activitatile in aer liber. Cu atat de multe locuri de vazut, insa, poate fi mai dificil de ales doar unul.

De-a lungul timpului s-au facut destul de multe topuri cu diverse destinatii de vacanta din Romania, insa unde puteti merge pentru o escapada romantica? Exista mai multe propuneri din care puteti alege.

Top 10 destinatii romantice din Romania

Top 10 destinatii romantice din Romania

Iata si un top al unora dintre cele mai frumoase destinatii din Romania pentru cupluri:

1.  Constanta, un oras care poate fi vizitat atat vara, cat si iarna, de Valentine’s Day, de exemplu, aici putand sa va relaxati la hoteluri mari cu facilitati precum SPA-uri;

2.  Sinaia nu o sa lipseasca aproape niciodata din top 10 destinatii romantice din Romania, intimitatea fiind principalul sau atu;

3.  Brasovul, care este situat la poalele Tampei este un etalon in ceea ce priveste activitatile si obiectivele turistice;

4.  Sibiul este o alta destinatie romantica din Romania, Podul Minciunilor fiind primul la care va poate duce gandul atunci cand mergeti in vizita in cuplu;

5.  Oradea poate fi catalogat drept unul dintre cele mai romantice orase romanesti, cu ale sale palate cu arhitectura Art Nouveau;

6.  Targu Jiu, unde puteti vedea Poarta Sarutului, Colana Infinitului si Masa Tacerii ale lui Brancusi si unde multe cupluri aleg sa se casatoreasca, nu poate lipsi din acest top;

7.  Aradul este un alt oras care poate fi pus pe lista destinatiilor romantice din Romania datorita centrului sau superb;

8.  Sighisoara este una dintre cele mai mari cetati medievale din Europa, meritand asadar un loc in topul destinatiilor romantice din Romania si nu numai;

9.  Targu Mures este un oras mic care poate fi explorat pe indelete intr-un weekend romantic in doi;

10. Cluj-Napoca nu poate lipsi nici el din topul destinatiilor romantice din Romania, acesta remarcandu-se prin evenimentele culturale si gastronomia deosebite.

Exista foarte multe destinatii in Romania potrivite pentru cupluri care vor sa se bucure de iubirea lor intr-un cadru linistit si relaxat. Intreaga tara este plina atat de orase, cat si de sate pitoresti in care sa va puteti retrage fie pentru un weekend, fie pentru un veritabil concediu. Asadar, daca vreuna dintre destinatiile de mai sus vi se pare potrivita, alegeti data si pentru urmatoarea vacanta si rezervati-o!

 Sursa foto: Pixabay.com

No Comments :