Diana Nistor: „prin calatorii investesti in tine”

Diana este tanara, superba, inteleapta si pasionata de calatorii. Ea este spiritul creativ din spatele blogului The Hat Wanderer, unde isi spune povestile de pe drum si ne inspira cu fotografiile sale spectaculoase. Echipa #Veltravel si-a dorit sa o cunoasca mai bine si i-am adresat cateva intrebari.

Dragi prieteni, faceti cunostinta cu Diana!! 🙂


Veltravel: Diana, mai intai, spune-ne te rog cateva lucruri despre tine: de cand calatoresti si ce inseamna calatoriile pentru tine?

DN: Asa cum spune si scurta descriere de pe Instagram sunt Jurnalist/PR/Blogger. Inca de cand mergeam cu clasa in excursie prin tara mi-am dat seama ca imi place sa descopar locuri noi, dar „apetitul” pentru calatorit s-a intensificat dupa ce am mers in Madrid in 2010, la varsta de 19 ani.

Am plecat pentru o saptamana la verisoara mea si am ramas doua luni. M-a intrebat daca nu vreau sa raman in vacanta mare sa fiu babysitter pentru 3 copii, la o familie de spanioli. Normal ca am ramas, spaniola stiam cat de cat de la telenovele si am avut parte de una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea. In timpul asta am fost si in Galicia, care m-a cucerit, fiind si prima mea intalnire cu Oceanul Atlantic si cu multe plaje virgine absolut superbe.

Calatoriile sunt imbogatire sufleteasca, dezvoltare spirituala si culturala. De fapt, prin calatorii investesti in tine.

Veltravel: Ai mers vreodata in vacanta cu o agentie de turism? De ce?

DN: Nu inca, m-am bazat mult pe cautarile mele directe pe net si chiar am organizat vacante pentru 6 persoane. Dar mi-ar placea sa fiu surprinsa cu „uite, mergi aici, e gata totul, fa-ti bagajul”.

Veltravel: Care este orasul tau preferat din Europa si de ce?

DN: Off, greu cu alegerile astea, dar inima a decis ca e Barcelona, oricat de cliseic ar parea. Pe langa tot ce ofera orasul, pe langa geniul lui Gaudi, vacanta in Barcelona a fost prima vacanta impreuna cu iubitul meu in afara tarii, prima experienta cu AIRBNB, primul lui zbor cu avionul. Au fost multe premiere si pentru noi, Barcelona o sa ramana orasul special, in care ne-am muta si maine.

Dar ca zona, m-a impresionat mult regiunea Algarve din Portugalia. Imi doresc tare sa revin si sa ma relaxez pe toate plajele minunate, rupte dintr-un catalog de travel.

Veltravel: Ce ai intotdeauna in bagaj?

DN: Strictul necesar. Am invatat sa calatoresc doar cu rucsac. Ce-i drept, in ultimul timp n-am stat mai mult de o saptamana plecata, fiind vorba de destinatii din Europa. Dar, nu stiu cum, cand vine vorba de bagaj, ma organizez foarte bine. Outfit-uri gandite pe zile, putine cosmetice, prefer sa cumpar gel de dus din orasul respectiv, de exemplu, sau fixativ (sunt dependenta de fixativ :D). Cu palariile am o problema pentru ca, evident, nu incap in rucsac si s-ar strica forma daca le indes. Asa ca port mai multe palarii pe cap :)) Cel mai mult am purtat trei. Se vedeau marginile de alte culori, dar in rest eram foarte cool.

Veltravel: Care este lucrul cel mai important pe care l-ai invatat dintr-o calatorie?

DN: Ca lumea nu se rezuma doar la ce stii si la ce ai vazut, ca suntem mici si doar niste figurine intr-un spatiu imens. Si normal, calatoriile m-au determinat sa fiu o persoana deschisa si curioasa.

Veltravel: Ce iti place sa faci cel mai mult in vacanta?

DN: Sa merg. Muuult. Zeci de kilometri pana picioarele devin automate, se misca fara sa mai simta nimic. Asa imi place sa descopar un loc, sa vad cat mai mult din el, sa-mi bucur ochii cu peisaje nemaivazute. Cred ca in Roma am mers cel mai mult, vreo 30 km pe zi. Am ajuns acasa cu picioarele franjuri, dar foarte fericita.

Veltravel: Ne poti spune cateva lucruri despre blogul tau?

Zilele trecute am ajuns la articolul cu nr. 100 intr-un an si cateva luni. Este foarte personal, de fapt eu asa vad articolele de succes, trebuie sa dai ceva din tine. Eu, la fiecare articol (mai putin la cele pur informative de genul „top locuri interzise turistilor”), spun ceva despre mine. Dar nu o fac neaparat intentionant, asa simt sa scriu, fiecare noua experienta trezeste in mine o amintire din copilarie. Sunt rac si cica racii se ataseaza de trecut:)

Pe blog scriu despre locurile vazute de mine, despre trairile mele, despre cum am simtit sau experimentat eu un loc. Da, si se numeste „The Hat Wanderer” pentru ca am o colectie de palarii acasa, vreo 30 cred, si iubesc calatoriile. Sunt doua pasiuni care s-au imbinat perfect.

Veltravel: Unde ai pleca maine?

DN: In Lanzarote, mi s-a pus pata rauuu pe destinatia asta. Deja stiu toate locurile din zecile de articole citite despre insula asta, virtual am vizitat-o deja de cel putin 50 de ori :)) Sper sa o vizitez pe bune in curand. Mi se pare cea mai frumoasa insula din Insulele Canare, cu foarte multe de oferit si vazut.

Veltravel: Care crezi ca este destinatia sezonului toamna-iarna 2019-2020?

Pentru romani cred ca Portugalia, am wall-ul plin de prieteni care au mers deja in tara lui Magellan. Aa, da, si Dubai.

Dar pentru ceilalti europeni, as zice ca merg undeva prin Africa. America iese din discutie din cauza atacurile armate, cutremurelor si urganelor, si in Asia sunt nelinisti de asemenea, deci probabil Zanzibar sau Cape Town.

Multumim mult, Diana! 

Pe Diana Nistor o puteti urmari si pe Instagram🙂 

No Comments :