Plaja exotica cu ape turcoaz

Dubai sau New York-ul Orientului

Dubai sau New York-ul Orientul este cea mai importanta zona turistica din Orientul Mijlociu. Este un loc ideal pentru vacantele de plaja si vacante de lux,  locul preferat de multi turisti pentru shopping. Oriunde te-ai afla in oras poti sa fii sigur ca ai o plaja in apropiere.

In aceasta perioada orasul si-a deschis larg portile pentru dumneavoastra deoarece acum este plin sezon de shopping.

Despre Dubai trebuie sa stiti sa este unul din cele sapte emirate care formeaza Emiratele Arabe Unite. Cele mai cunoscute cartiere ale emiratului sunt : Jumeirah, Palm Jumeirah, Dubai Marina, Al Barsha, Burj Kalifa Downtown, Bur Dubai, Deira.

Jumeirah este zona rezidentiala de coasta a Dubai-ului, unde se regasesc cele mai faimoase resorturi de plaja din Dubai.
Este locul perfect pentru a admira celebrul Burj Al Arab, pentru o plimbare prin complexul comercial Souk Madinat cu multitudinea de boutique-uri, restaurante, cafenele si pentru o vizita la Moscheea Jumeirah – un exemplu clasic al arhitecturii arabe. Turistii care opteaza pentru hoteluri de oras pot ajunge cu taxiul sau transportul public la plaja publica, foarte curata – Jumeirah Beach Park.

Golful in sine este un loc perfect pentru diverse sporturi nautice: plimbare cu hidrobicicleta, jet –ski sau surfing. Tot aici se regaseste si faimosul aqua-park „Wild Wadi”, cu atractii pentru copii si adulti.

De la marginea golfului in mare se intinde coplesitoarea insula artificiala Palm Jumeirah, pe „crengile” careia sunt amplasate complexuri de cazare si hoteluri de lux. Tot aici se afla un aqua-park-ul ultramodern – Aquaventure.

Dubai Marina este un „oras in oras” unic care cuprinde resedinte de lux si de vacanta, complexul comercial Dubai Marina Mall, statii de metrou, boutique-uri luxoase, restaurante si cafenele amplasate de-a lungul promenadei canalului artificial. In centrul cartierului se afla un port de yachturi. De aici se ajunge usor pana la plaja curata si „salbatica”, cu nisip alb si intrare lina.

Mai sus de Dubai Marina, peste autostrada Seikh Zayed Road, se afla Al Barsha – un cartier nou, simbolul caruia este unul dintre cele mai mari mall-uri din lume (avand si partie de schi) – Mall of Emirates. Langa Mall se gaseste statia de metrou, cu care se poate ajunge usor in principalele zone ale orasului. Turistii cazati aici pot merge la plaja Jumeirah Beach Park, la doar 10 minute de mers cu masina.

Burj Khalifa Downtown este considerat cel mai rafinat cartier al orasului. Aici exista 9 hoteluri, 2,5 hectare de parcuri, cel mai mare mall din Orientul Mijlociu – Dubai Mall si un lac artificial cu suprafata de 12 hectare unde sunt organizate spectacole feerice de fantani „dansatoare”. Fantanile de aici au fost proiectate de cei care au realizat fantanile de la Bellagio din Las Vegas.
Cartierul Bur-Dubai este renumit prin atractiile sale turistice, cum ar fi muzeul Dubai-ului, localizat in fortul Al-Fahidi, in galeriile caruia sunt expuse obiecte traditionale si de arta ale beduinilor si negutatorilor de perle, replici din viata lor de zi cu zi; palatul lui Sheikh Zayed – primul conducator al capitalei sau piata veche de panzeturi. De langa piata se poate lua o barca traditionala, abra, sau un taxi acvatic pentru a ajunge pe malul opus – Deira.

Un mic golf separa partea veche a orasului – Deira, unde se poate ajunge fie pe unul dintre cele doua poduri sau prin tunelurile subterane. Inima Deirei este piata Bani Yas unde sunt amplasate centre comerciale mari, magazine cu suveniruri si dulciuri orientale, faimosul Gold Souq (piata de aur) si piata traditionala de ierburi si mirodenii. Turistii cazati in hotelurile din Deira pot folosi plaja publica Mamzar Beach Park care are o zona larga cu verdeata si spatii amenajate pentru plaja – nisipul este alb si intrarea lina in marea linistita. Aeroportul International din Dubai se afla in zona de oras ceea ce le permite turistilor sa ajunga la orice hotel din Deira in cel mai mult 20 de minute.

Tariful unui bilet de avion pentru Dubai in perioada 21-27 februarie 2020 porneste de la 358 Eur/persoana/dus-intors.

Ofertele de cazare sunt foarte variate, incepand de la de la 300 Eur/persoana, cazare la hotel de 4*  in perioada 21 – 27 februarie 2020.

No Comments :