Plaja exotica cu ape turcoaz

Early booking city break: Paris, Venetia, Madrid!

Da, ai vazut bine: Early booking city break: Paris, Venetia, Madrid! Daca esti o persoana romantica si iti doresti sa ii oferi un cadou deosebit partenerului tau, atunci iti recomandam sa ii oferi o calatorie intr-un oras superb, unde sa va creati propriile amintiri de neuitat, sa scrieti istoria povestii voastre de dragoste. Si ce orase ar fi mai potrivite pentru un dar daca nu Paris-ul cel stralucitor, Venetia cea magica sau Madrid-ul cel fierbinte? Alege cu sufletul si hai in vacanta viselor tale! Iata detalii.

Early booking city break 2014: Paris, Venetia, Madrid!

Paris

Daca ai la dispozitie doar 2 sau 3 zile pentru a vizita “orasul luminilor”, cu siguranta nu vei avea timp sa bifezi toate atractiile turistice si nici nu are rost sa te aventurezi in goana nebuna recomandata de revistele de specialitate. Insa vei avea suficient timp sa savurezi stilul de viata al parizienilor, sa bei un vin bun, sa admiri privelisti de neuitat si sa surprinzi o clipa din viata unui oras fabulos.

 

Iata ce sa faci intr-un city break la Paris:

1. Cumpara o sticla de vin rosu, cateva bucatele de branza frantuzeasca, fructe si paine proaspata de la un supermarket si organizeaza un picnic pe malul Senei. O zona potrivita este Pont des Arts. Apusurile sunt superbe, zidurile inalte te vor proteja de vant, iar totul se va dovedi o escapada romantica unica si incantatoare. Vei putea admira barcile care plutesc pe Sena, turistii zgomotosi si minunatele lumini din Paris, care se aprind treptat la lasarea serii.

2. Plimba-te prin Gradinile Luxembourg, care sunt fabuloase in orice anotimp. Chiar daca ploua vei avea parte de o plimbare romantica si te vei simti in alta epoca. Dupa ce ai parcurs aleile gradinilor, opreste-te intr-o cafenea la un pahar de vin si o gustare. Iti recomand Au Petit Suisse, peste drum de parc sau Cafe Tournon, de langa Senat. De aici vei ajunge rapid in Cartierul Latin, plin de baruri, restaurante si lumini superbe, iar apoi poti traversa Petit Pont pentru a admira Catedrala Notre Dame la miezul noptii.

 

3. Plimba-te de-a lungul bulevardului Faubourg Saint-Honore si admira vitrinile caselor de moda celebre, hotelurile elegante si buticurile cu suveniruri, apoi opreste-te la un ecler cu spuma de cappuccino la Fauchon. Ascunde harta intr-un buzunar indepartat, rataceste-te pe stradutele intortocheate ale Parisului si sarbatoreste-ti libertatea la o bere excesiv de scumpa la prima terasa pe care o intalnesti.

4. Incepe ziua cu un pahar de sampanie la o cafenea cu terasa la strada, langa Sorbona. Uita macar o data de cafea si sarbatoreste aventura ta pariziana cu stil si eleganta. Apoi viziteaza patiseria celebra in toata lumea Des Gateaux et du Pain, unde vei putea degusta niste produse senzationale.

5. Daca vrei sa faci ceva cu adevarat extravagant si unic in viata, atunci bea un cocteil la Hemingway Bar, din cadrul celebrului Ritz. S-ar putea sa te intalnesti cu Madonna sau cu Jennifer Aniston, insa vei avea parte de o seara fantastica oricum. Da, te va costa mult aceasta distractie, insa va merita fiecare banut investit.

Iata aici mai multe detalii despre costul unui city break la Paris!

 Venetia

Venetia este unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Este seducator, cu lumini ireale, cu poduri romantice, hoteluri de un lux orbitor, cu piete stralucitoare, incarcate de istorie, cu muzica, veselie si oameni superbi! Nu cred ca exista persoana in aceasta lume care sa nu-si doreasca sa viziteze Venetia. Daca ti-ai propus si tu o escapada romantica in acest oras, atunci fa acum o rezervare si pregateste-te sa fii fascinat de Venetia!

 

Iata ce sa faci intr-un city break la Venetia:

1. Viziteaza Piazza San Marco atat in timpul zilei, cat si al noptii. Viziunea este total diferita, dar la fel de impresionanta.

2. Mergi la Basilica San Marco si apoi ia liftul pana la Campanile di San Marco. Privelistile iti vor taia respiratia.

 

3. Daca vrei sa faci o plimbare pe canalele orasului, ia un vaporetto si mergi in Murano. Vei gasi cei mai interesanti si talentati mestesugari in sticla din lume.

4. Viziteaza Rialto Bridge si admira suvenirurile din magazinele de lux care se afla in zona.

5. Rataceste-te pe strazile inguste ale orasului – poti descoperi adevarate bijuterii arhitecturale.

 

Madrid

Madridul este capitala Spaniei, se afla in centrul tarii, pe malul raului Manzanares si are o populatie de peste 6 milioane de locuitori, fiind al treilea oras ca marime din Uniunea Europeana, dupa Londra si Paris. Madridul este renumit pentru economia, finantele, moda si cultura sa, in plus este si unul dintre cele mai verzi orase ale Europei. Cartierele si strazile sale istorice sunt intesate cu monumente, muzee si atractii turistice.

Capitala Spaniei te asteapta cu o vreme superba, cu strazi colorate, arhitectura de vis si multe distractii. Gastronomia este incredibila! In Madrid vei intalni atat restaurante internationale de lux, cat si taverne cu mancare delicioasa, dar si piete in care localnicii gatesc in fata ta. Incearca paella, fructele de mare, sangria si vinurile spaniole. Nici chorizo sau mancarea de fasole nu sunt de ignorat!

 

Viata de noapte este fara indoiala una dintre principalele atractii ale orasului Madrid. Tapas bars, cocktail bars, cluburi, jazz lounges, muzica live, flamenco, showuri si spectacole – toate le vei gasi la Madrid. Viata de noapte a inflorit dupa moartea lui Franco, iar acum cartierele celebre pentru distractii sunt: Bilbao, Tribunal, Atocha, Alonso Martinez sau Moncloa si Puerta del Sol. Chueca este cartierul gay! Spaniolii stiu sa se distreze pana in zori, iar in Madrid nu te vei plictisi niciodata.

 

Iata ce poti face intr-un city break la Madrid:

1. Admira Royal Palace of Madrid, Teatro Real si mergi neaparat in Parcul Buen Retiro, fondat in 1632!

2. Viziteaza Biblioteca Nationala, datand din 1712, si Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.

3. Plimba-te prin Paseo del Prado (muzee si galerii de arta).

 

4. Fotografiaza cladirile istorice: Cisneros House, Casa de la Villa, Palacio de Linares, Banca Spaniei, Palacio de Cristal, Las Ventas Bullring, Círculo de Bellas Artes, Hospital de Maudes, Palacio Longoria, Carrión Building si Torres Blancas.

5. Viziteaza bisericile St. Michael’s Basilica, St. Isidore, Almudena Cathedral si St. Barbara.

Foto: panoramio.com

No Comments :