Esti campion la ski? Regiunea Seefeld e ideala

Esti campion la ski? Regiunea Seefeld e ideala, fiind locul preferat atat al schiorilor cu experienta, cat si al pasionatilor de schi fond. Regiunea de schi fond din Seefeld impresioneaza prin varietatea pistelor si prin peisajele sale minunate. In special Leutasch, un circ glaciar amplu si plat, reprezinta o zona de schi fond magnifica si diversificata.

Renumele statiunii ca zona principala pentru schi fond se datoreaza mai ales faptului ca a fost locul Jocurilor Olimpice de Iarna de doua ori. Flacara olimpica s-a aprins pentru prima data in 1964 si apoi in 1976, atragand de fiecare data mii de turisti si de pasionati ai sporturilor de iarna. Datorita acestor fapte, regiunea se bucura de 260 km de piste de schi fond, 140 km de trasee pentru « nordic walking », dar si 45 km de partii potrivite pentru incepatori si schiori experimentati deservite de 25 instalatii pe cablu. Pentru cei care cumpara un Ski pass pentru minim doua zile pot avea acces la toate ski-lifturile din regiune inclusiv in zonele Rosshute (pentru sowboard si avansati), Gschwandtkopf (intermediari), Birkenlift si Geigenbuhel (pentru incepatori).

Statiunea Seefeld se afla la 20 km de aeroportul din Innsbruck, iar transferul cu trenul de la aeroport pana in Seefeld dureaza circa 55 minute, iar o calatorie costa in jur de 6 eur/persoana/drum.

Din regiunea olimpica, mai fac parte si statiunile : Leutasch, Mosern, Reith si Scharnitz.

Cei care doresc sa schieze pe nocturna pot face acest lucru in Rosshutte sau Neuleutasch.

Dintre atractiile turistice putem mentiona : Seekirchkl sau Biserica Sfintei Cruci (situata in sudul statiunii) construita in anul 1629 de Archiducele Leopold al V-lea intr-un stil baroc cu un dom central (stil neobisnuit in regiunea Tirolului) ; Biserica St Ostwald, situata in centrul statiunii, cunoscuta pentru « Miracolul painii de la alter » ce se spune ca a avut loc in 1384. Dupa acest eveniment biserica a devenit loc de pelerinaj.

Un sejur de 7 nopti in Seefeld, costa in luna februarie aprox. 1100 Eur/ persoana la un hotel de 4*. Pe langa cazarea cu masa, punctul forte al hotelurilor sunt zonele de Spa. Spre exemplu, Hotelul Bergresort Seefelf are 2 piscine interioare, o piscina exterioare, sala de fitness, sauna, sauna organica, baie de aburi cu arome, camera de relaxare cu paturi de apa si scaune incalzite, dusuri polare si tropicale, jacuzzi.

Cei care stau in apartamente sau in hoteluri fara piscina, poti oricand sa mearga la piscina publica Olympiabad (Centrul de Sporturi si Congrese Olympia), deschisa zilnic de la 9.30 la 22.00. Aici cei mici si cei mari se pot bucura de un adevarat parc acvatic si un vast centru Spa. Complexul este pregatit si pentru bebelusi, astfel ei avand scaunele potrivite in care bebelusii se pot legana, sau piscina pentru bebelusi potrivita pentru  diverse activitati.

Dupa o zi de innot, va puteti continua seara la restaurantul complexului delectandsu-va cu preparatele tiroleze, sau puteti viziona un film in incinta complexului.

No Comments :

* Your email address will not be published.