Excursie la Roma de 3 zile – ce sa nu ratezi intr-o prima scurta vizita in capitala Italiei

Italia este una dintre cele mai vizitate tari europene, iar acest lucru pare logic cand te gandesti la toate orasele si obiectivele turistice pe care aceasta le ofera. Dintre toate insa, capitala, Roma, este una dintre cele mai frumoase, mai ales cand nu ai mai vazut-o pana atunci. Dar ce faci daca timpul pe care ti-l poti permite acolo este scurt? Un city break este optiunea ideala!

Chiar daca nu pare, o excursie de 3 zile la Roma este una dintre cele mai bune variante atunci cand vrei sa vezi acest oras pentru prima data. Chiar daca nu apuci sa ajungi la toate obiectivele turistice ale capitalei italiene, cel mai bine este sa privesti aceasta scurta calatorie ca un preambul pentru o vacanta completa, asa cum ti-ai imaginat-o de la inceput. In acest sens, ai doua optiuni la indemana: prima, in care vizitezi cele mai cunoscute atractii ale orasului, cea de-a doua este cea in care alegi sa vezi locuri mai putin stiute, descoperind chiar tu unele noi. Pana atunci insa, afla de mai jos care sunt obiectivele pe care nu ar trebui sa le ratezi intr-o prima vizita, precum si cele pe care le poti adauga in lista pentru viitoarea vizita.

Excursie la Roma de 3 zile – de ce sa alegi un city break in capitala italiana

Excursie la Roma de 3 zile de ce sa alegi un city break in capitala italiana

Italia este fara indoiala una dintre tarile in care orice om isi doreste sa ajunga. Desi un concediu in capitala acesteia este varianta ideala, este bine sa tii cont ca ai un avantaj pe care alti turisti nu il au: poti ajunge acolo in doar doua ore si jumatate, asadar, poti merge oricand. Daca nu ai mai fost pana acum, un city break in Roma, cunoscuta si ca Orasul Etern sau Cetatea Eterna, este una dintre cele mai bune optiuni pentru a-ti face o idee despre ce ai putea sa faci si sa vizitezi in capitala italiana intr-un concediu mai lung.

O excursie de 3 zile la Roma este una dintre variantele optime din mai multe motive, chiar daca timpul pare sa nu fie cel mai bun aliat al tau, parand foarte scurt. Iata doar cateva motive pentru care un city break este o alegere inspirata:

  • in acest timp poti vizita cele mai importante obiective turistice ale orasului;
  • iti poti face o lista cu atractiile pe care le vei putea vedea intr-un concediu viitor;
  • daca nu dispui de un buget generos, 3 zile sunt cea mai buna varianta pentru o escapada cu costuri reduse;
  • este o idee buna de cadou de Ziua Indragostitilor sau chiar de 1 sau 8 martie pentru cineva drag, fie ca este vorba despre persoana iubita, fie despre mama sau chiar despre parinti;
  • este o idee buna si pentru o plecare alaturi de copii in timpul vacantelor scurte din timpul anului.

Nu in ultimul rand, daca esti o persoana activa careia nu ii place sa stea intr-un loc fara sa faca sau sa vada ceva interesant, o excursie de 3 zile in Roma va fi exact ce iti trebuie.

Ce poti vizita la Roma in 3 zile? Vei ramane surprins sau surprinsa, insa poti vedea cele mai importante obiective turistice sau doar pe cele la care doresti neaparat sa ajungi, iar unele dintre ele sunt de neratat.

Ce sa vizitezi la Roma in 3 zile

Ce sa vizitezi la Roma in 3 zile

Daca te intrebi ce sa vizitezi in Roma in 3 zile atunci cand mergi pentru prima data in capitala Italiei, iata o idee simpla: cauta si fa o lista cu cele mai frumoase obiective turistice, dupa care le alegi pe cele pe care tii neaparat sa le vezi. Pentru putina diversitate, poti include:

  • cateva dintre cele mai mari muzee, daca te pasioneaza arta sau istoria;
  • parcuri sau gradini, daca nu vrei sa stai doar inauntru;
  • cateva dintre cele mai cunoscute atractii turistice ale orasului, precum Colosseumul si Fontana di Trevi.

Un alt aspect important este sa stabilesti cand este cel mai bine sa vizitezi Roma, mai ales ca unele perioade din an sunt destul de aglomerate, iar intr-o excursie de 3 zile vei dori sa te poti bucura cu adevarat de Orasul Etern.

Cand este cel mai bine sa mergi într-o excursie la Roma de 3 zile

Excursie la Roma de 3 zile cand este cel mai bine sa mergi acolo

Ce sa vizitezi la Roma in 3 zile? In primul rand, trebuie sa stii daca vrei sa te plimbi si sa ajungi la diferite obiective turistice sau vrei sa vezi mai putine, stand mai mult la fiecare in parte. Un truc ce te poate ajuta in ambele situatii este sa iti alegi cu grija perioada excursiei. Astfel, desi lunile de vara par cele mai tentante, deoarece vremea este calda si placuta, acestea sunt si cele mai aglomerate.

Ianuarie si februarie sunt cele mai reci, la fel ca in Romania, insa sunt si cele in care numarul turistilor este mai mic, iar Ziua Indragostitilor sau Dragobetele sunt doua ocazii nemaipomenite pentru un city-break in capitala italiana. Nici lunile de primavara si toamna nu sunt o alegere nepotrivita, atat timp cat iei biletele de avion catre Roma din timp.

Un alt pont pentru a te putea bucura de mini-vacanta ta este sa te cazezi aproape de centrul orasului, astfel incat sa poti ajunge usor in orice parte a acestuia cu transportul in comun care este foarte bine pus la punct. Pentru a sta fara grija, poti alege de la inceput o excursie cu avion si cazare in Roma, aceasta varianta fiind mai avantajoasa din punct de vedere al costurilor.

Ce poti vizita la Roma in 3 zile – cele mai importante obiective turistice

Italia este una dintre cele mai cautate destinatii pentru un city break in Europa, pentru ca indiferent ca alegi Roma sau un zbor catre Milano, aceasta te va fascina. Capitala are o multime de atractii turistice pe care le poti vizita.

Cand planuiesti sa vizitezi Roma timp de 3 zile, este bine sa te organizezi cat mai bine pentru a vedea atractiile care te intereseaza cel mai mult. Printre cele mai cunoscute si pe care nu ar trebui sa le ratezi sunt:

Colosseumul, care este si cel mai renumit obiectiv al orasului, insa si unul dintre cele mai cunoscute din Europa si chiar din lume. Acest amfiteatru dateaza de pe vremea Imperiului Roman, fiind arena in care aveau loc celebrele lupte dintre gladiatori. Daca doresti sa te bucuri de o vedere spectaculoasa a acestuia, poti merge seara, atunci cand luminile special pozitionate iti vor oferi o priveliste superba asupra sa.

Panteonul, care este cea mai veche cladire din lume, fiind un templu dedicat zeilor greci. De ce sa il vizitezi intr-o excursie de 3 zile la Roma? Deoarece dupa ea a fost ridicat si Capitolul din capitala americana, Washington D.C.

Fontana di Trevi, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Roma. Realizata in stil baroc, aceasta il are in centru pe Zeul Neptun, in timp ce in dreapta si stanga sa sunt statuile Sanatatii, respectiv Abundentei. Iar daca vrei sa te asiguri ca te vei intoarce in acest oras, se spune ca trebuie sa arunci o moneda in apa sa.

Piazza di Spagna, unde se afla celebrele trepte pe care toti turistii se fotografiaza. Tot acolo vei gasi si biserica francofona Trinita dei Monti si Fontana della Barcaccia, asadar, vei putea bifa din start nu unul, ci trei obiective turistice. Mai mult, aceasta este una dintre cele mai romantice zone ale orasului, fiind perfecta pentru o excursie de Valentine’s Day sau Dragobete.

Piata Venetia, unde vei gasi si monumentul Il Vittoriano sau Altarul Patriei. Binecunoscuta cladire adaposteste si o multime de expozitii, precum si il Museo centrale del Risorgimento, in care vei putea gasi vestigii ale istoriei zbuciumate a Italiei.

Piata Vaticanului si Biserica Sf. Petru, doua dintre cele mai vizitate locuri din capitala italiana. Dupa cum probabil stii deja, Vaticanul, mica enclava din Roma, este unul dintre cele mai mici state din lume, fiind in acelasi timp si sediul Papei. Tot aici vei gasi si Muzeul Vaticanului si celebra Capela Sixtina al carei tavan a fost pictat de Michelangelo. Unul dintre motivele pentru care nu trebuie sa ratezi acest obiectiv turistic este ca probabil va fi una dintre unicele ocazii pe care le vei avea sa vezi doua tari intr-o singura zi.

Ce poti vizita la Roma in 3 zile  obiective1

Ce poti vizita la Roma in 3 zile  obiective2

Ce poti vizita la Roma in 3 zile  obiective3

Ce poti vizita la Roma in 3 zile  obiective4

Ce poti vizita la Roma in 3 zile  obiective5

Ce poti vizita la Roma in 3 zile  obiective6

Acestea sunt obiectivele pe care nu ar trebui sa le ratezi in excursia ta, mai ales ca sunt doar cateva, asadar, pot fi acoperite intr-o scurta sedere, insa ce poti sa mai vizitezi la Roma in 3 zile? Depinde foarte mult de ce iti place sa faci, deoarece capitala italiana este plina de locuri fascinante. Iata cateva recomandari, daca esti pasionat sau pasionata de anumite domenii, daca mergi cu copiii si vreti sa vedeti obiective mai putin cunoscute si aglomerate sau daca, pur si simplu, vreti sa descoperiti o alta fata a Romei:

  • cartierul Trastevere, care iti va oferi o perspectiva a ceea ce inseamna sa locuiesti in capitala italiana, acesta fiind unul dintre cele mai pitoresti locuri din intreaga Roma;
  • piata Navona, care se afla in apropiere de Panteon si unde te vei putea bucura de obiceiurile localnicilor, deoarece este plina de cafenele si restaurante cu specific italian;
  • studioul de film Cinecita, unul dintre cele mai mari studiouri din lume, locul in care au fost realizate o multime de filme cunoscute;
  • Via del Corso, principala artera a orasului, care este plina de piete mici si pe care o poti lua la pas.

Pe langa ce poti vizita la Roma in 3 zile, este bine sa stii si ce poti face in Cetatea Eterna in afara de a vedea unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Europa si chiar din lume. De ce? Deoarece orasul este o experienta in sine, meritand sa fie experimentat in mai multe feluri, mai ales cand mergi acolo pentru prima data. In acest fel, vei simti din plin farmecul Italiei.

Ce sa vizitezi in Roma in 3 zile – ce poti face in Cetatea Eterna

Ce sa vizitezi in Roma in 3 zile ce poti face in Cetatea Eterna

O excursie de 3 zile in Roma poate fi suficienta pentru inceput daca stii sa te organizezi. Astfel, pentru ca zborul pana acolo este destul de scurt, poti pleca dimineata, astfel incat in prima zi sa poti vizita doua sau trei obiective turistice, in timp ce seara te poti bucura de mancarea italiana intr-unul dintre localurile din Piata Navona, de exemplu. De asemenea, micul dejul de a doua zi il poti lua intr-una dintre cafenelele de pe Via del Corso sau intr-un alt loc din apropierea uneia dintre atractiile din zona pe care planuiesti sa o vezi.

Daca doresti un moment de respiro, o plimbare cu bicicleta in parcul Villa Borghese, se poate sa fie exact ce ai nevoie, mai ales ca in zona poti descoperi si alte atractii printre care Villa Borghese si Teatrul Glob.

Daca sunt anumite obiective la care crezi ca nu poti ajunge, o idee buna este sa iei autobuzul turistic care trece pe langa cele mai importante atractii ale Romei. Nu in ultimul rand, chiar daca Milano este cunoscut drept capitala modei, si in Roma vei gasi destul de multe magazine cunoscute sau mai putin cunoscute pentru o mica sesiune de shopping. Un pont este sa alegi micile afaceri locale cu produse artizanale, mai ales ca sunt renumite pentru calitatea executiei, suvenirurile de acest fel fiind foarte apreciate.

In concluzie, ce sa vizitezi in Roma intr-o excursie de 3 zile daca mergi pentru prima data in capitala Italiei? Obiectivele turistice de mai sus sunt printre cele mai vizitate, astfel ca te poti organiza sa vezi cat mai multe dintre ele. In acelasi timp, poti aranja ca in timpul city break-ului sa te bucuri si de cateva activitati care sa te faca sa intelegi de ce acest oras se afla pe lista turistilor din intreaga lume. Dupa aceasta vizita, probabil iti vei dori sa te intorci pentru o sedere mai lunga, asadar, te poti bucura de aceasta experienta pentru a o planifica pe urmatoarea.

Surse foto: Freepik.com, Unsplash.com

No Comments :