Filipine. Iata cum arata o vacanta cu adevarat exotica!

Filipine este una dintre cele mai romantice si mai exotice destinatii din lume pentru orice calator care isi doreste liniste, apa turcoaz, plaje cu nisip fin, metropole incarcate de istorie, munti verzi si semeti, flori tropicale si o biodiversitate extrema.

In acelasi timp vei gasi aici hoteluri de lux, resorturi elegante, orase cu peste 2 milioane de locuitori, cu zgarie-nori si magazine ale designerilor celebri, dar si zone rurale de o frumusete ce iti taie rasuflarea.

Filipine este o tara insulara in Asia de Sud-Est, in vestul Oceanului Pacific. Este inconjurata de „vecini” celebri ca: Hong Kong (China), Da Nang (Vietnam), Malaysia, Indonesia si Marea Chinei. Este una dintre cele mai bogate zone din lume din punct de vedere al vegetatiei si faunei.

Arhipelagul Filipine are nu mai putin de 7107 insule, divizate in 3 regiuni geografice principale Luzon, Visayas si Mindanao, iar capitala este la Manila, un oras in plina dezvoltare.

In cele mai indepartate timpuri, Negritos erau locuitorii arhipelagului (oameni de culoare, mici de statura, similari triburilor din Africa), apoi calatorii au adus in Filipine influente hindu, islamice si chineze.

In anul 1521, Magellan a pus bazele „epocii” de dominatie spaniola in Filipine, iar Manila a devenit un hub intre Filipine si Acapulco. A fost adoptata credinta crestina, iar la inceputul secolului 20 a inceput razboiul filipino-american, castigat de americani. Filipine si-a castigat independenta abia la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.

Desi exista peste 175 de limbi individuale care sa vorbesc in Filipine, localnicii stiu o engleza perfecta, aceasta fiind si limba oficiala, alaturi de filipino.

Filipine are o clima tropicala maritima, fierbinte si umeda in general. Exista 3 anotimpuri: unul fierbinte si uscat din martie pana in mai, unul ploios din iunie pana in noiembrie si cel placut si uscat din decembrie pana in februarie.

Temperaturile oscileaza in timpul anului intre 21 si 32 de grade Celsius, cea mai racoroasa luna fiind ianuarie, iar cea mai fierbinte mai.

Cultura filipineza este un amestec interesant intre est si vest. Vei intalni barrio fiestas, petreceri spcific spaniole pentru comemorarea sfintilor, sarbatori americane clasice, dar si festivaluri de folk filipineze.

Arhitectura spaniola a cladirilor si palatelor este de exceptie, iar unele biserici in stil baroc sunt incluse pe lista UNESCO World Heritage (de exemplu, biserica San Augustin din Manila).

Filipinezii adora fast-food-urile, filmele si muzica americana la moda, lanturile de supermarketuri si mall-urile, sporturi ca baschet, box, fotbal si karate.

Poti face un tur al capitalei Manila, cu celebrul bulevard Roxas care se intinde de-a lungul Golfului, cu orasul vechi spaniol, cu magazinele artizanale si Piata San Luis.

Bucataria filipineza a evoluat in ultimii ani si acum este un amestec minunat intre bunatatile spaniole, chineze, americane si asiatice. Felurile de mancare pot fi atat foarte simple, ca peste fript cu sare si orez, cat si elaborate, ca paella.

Meniurile populare includ: lechon (friptura de porc), adobo (fructe de mare marinate in vinegreta cu usturoi), sinigang (supa sau tocanita de miel/vita). Trebuie cunoscut faptul ca bucataria filipineza nu este atat de picanta ca cea a vecinilor sai Thailanda, China sau Vietnam, iar filipinezii nu mananca ajutandu-se de betisoare, ci folosesc tacamuri.

Ca in orice oras mare, in Manila gasesti cluburi de noapte, baruri, petreceri dezlantuite si distractii diverse la orice ora din zi si din noapte. Insa si la hotelurile in care veti fi cazati veti avea posibilitatea sa va distrati toata noaptea, cu muzica locala sau internationala, preparate delicioase si cocteiluri tropicale.

#Veltravel te asteapta cu cele mai bune preturi, tot ce ai de facut este sa-ti doresti o vacanta cu adevarat exotica 🙂

No Comments :