Franta: cea mai vizitata tara din lume!

Franta este cea mai mare tara din vestul Europei si a treia ca marime din Europa. In plus, zonele sale de poveste atrag turisti dornici de aventuri, de vacante fabuloase la mare, la munte, in regiuni viticole legendare sau in minunatul Paris. Desi Londra este cel mai vizitat oras din lume, Franta – ca tara – detine suprematia mondiala: peste 80 de milioane de turisti straini in fiecare an!

Istoria sa, traditiile, gastronomia fabuloasa, orasele superbe, hotelurile si restaurantele de top, monumentele incluse in lista UNESCO World Heritage, dar si peisajele care iti taie respiratia transforma Franta intr-una dintre cele mai visate si dorite destinatii de vacanta.

Iata unde sa mergi intr-o super vacanta in Franta, in orice anotimp:

1. Nisa & Cannes

Nice la Belle este unul dintre cele mai frumoase si mai mari orase de pe celebra Coasta de Azur a Frantei, scaldata de valurile Mediteranei, insorita si exclusivista. Vizitate anual de numeroase vedete de la Hollywood, Nisa si Cannes sunt doua locatii pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata.

Scumpe si traditionale, aceste orase pot fi accesibile daca iti alegi cu grija o oferta de la o companie de turism. Noi iti recomandam sa incerci bucataria locala, bazata pe preparate mediteraniene ca: ratatouille, pichade, fracis nicois sau socca. Viata de noapte vibranta, casino-urile si restaurantele te vor incanta.

In plus, in timpul vacantei tale in Nisa, poti da o fuga si la Monte Carlo (Monaco), aflat la doar 20 de kilometri de orasul francez.

2. Alpii Francezi & Val Thorens

Se spune ca Alpii francezi sunt printre cei mai semeti munti din lume. Partiile lor perfecte, peisajele uluitoare, dar si resorturile de lux ii transforma intr-una dintre cele mai vizitate zone alpine de pe glob.

Val Thorens se afla in Tarentaise Valley, Savoie, Alpii Francezi si este cea mai inalta statiune de ski din Europa, la peste 2.300 de metri altitudine. Partiile au peste 600 de km, facand din aceasta superba vale cea mai mare si mai impresionanta destinatie de ski din lume.

Turismul este desvoltat aici inca din anii ’60, iar localnicii sunt atenti la cele mai mici detalii. Noi iti recomandam Snow-Cafe, 360-Bar (vei avea o surpriza de proportii!), Cafe Snesko si Le Monde.

3. Pirineii Francezi

O zona mai putin exploatata de turistii si agentiile de turism din Romania, Muntii Pirinei se intind de la Golful Biscay si pana la Marea Mediterana (Cap de Creus), in sudul Frantei, alcatuind o granita naturala impresionanta cu Spania. Aceasta zona este celebra pentru pasajele sale ascunse, pentru cascadele superbe, resursele naturale, dar si resorturile de ski elegante.

 

Noi iti recomandam sa vizitezi neaparat celebrul oras Biarritz, din Golful Biscay, cu plaje vintage cu vedere la muntii inzapeziti, Parcul National al Pirineilor, superbele orase Toulouse, Caracassonne si Narbonne si sa stai cateva zile in Perpignan.

4. Paris

Ti-am povestit despre Paris de multe ori – este un oras incantator si as putea spune, deosebit de la o persoana la alta, de la un calator la altul. Fiecare vede in acest oras ce isi doreste sa vada. Visele sunt diferite, insa luminile Parisului incalzesc orice inima si pot transforma o simpla si banala relatie intr-o aventura romantica si seducatoare.

Parisul are de toate: bulevarde largi, biserici medievale, arhitectura unica, magazine care te fac sa visezi, oameni frumosi, cartiere de poveste.

Iti recomand cu drag sa petreceti cateva zile in minunatul Paris, cu inima si mintea deschise, fara asteptari, si sa va bucurati de fiecare descoperire pe care o faceti. Belleville, Montmartre, cartierele chinezesti, Louvre, podurile de pe Sena, Moulin Rouge, Notre Dames de Paris si Sacre Coeur – sunt doar cateva atractii extrem de cunoscute. Scrie-ti propria poveste in Paris, rataceste-te pe strazi si invata sa traiesti ca un parizian.

5. Strasbourg, Lyon, Bordeaux si Le Havre

Aceste patru orase apartin Frantei, insa sunt atat de diferite incat ai putea spune ca te afli intr-o cu totul alta lume.

Strasbourg se afla la granita cu Germania, este un oras influentat de cultura putin mai rigida a nemtilor, insa are si ceva din suavitatea franceza. Aici se afla sediul Parlamentului European, canalele sale sunt incredibil de frumoase, orasul are o parte veche, pitoreasca, si una noua, moderna si eleganta, iar de-a lungul timpului a fost o adevarata inspiratie pentru poeti si pictori.

Lyon se afla in centrul Frantei, intre Paris si Marseille, in apropiere de granita cu Elvetia. Centrul vechi al orasului este inclus in patromoniul Unesco, arhitectura este unica, iar muzeele desavarsite. Iti recomand sa vizitezi toate bisericile pe care le intalniti in oras si sa gusti minunatele bucate traditionale.

Bordeaux sau „La perle d’Aquitaine” se afla in partea de vest a Frantei, la Golful Biscay, si este capitala mondiala a vinului. Orasul beneficiaza de o clima blanda, de dealuri superbe si de castele fabuloase. Iti recomand sa vizitezi cel putin o podgorie din zona si sa gusti vinurile de desert, alaturi de o branza franceza traditionala.

Le Havre se afla in partea de NV a Frantei, pe Sena si English Channel. Este un port celebru, dar si un oras cu o istorie fabuloasa, aflandu-se in regiunea Normandia. In plus, este un oras medieval, cu bierici, castele si muzee de exceptie. In plus, de aici poti merge intr-un traseu spectaculos spre Brugge, in Belgia, aflat la doar 386 de km.

Orice zona ai alege sa vizitezi in Franta, nu vei fi dezamagit. Ei stiu sa isi promoveze turismul exceptional si sunt foarte atenti la cele mai mjici detalii.

No Comments :