Blog Veltravel

Gran Canaria, sejur exotic in octombrie!

Gran Canaria este a doua insula ca marime din Arhipelagul Canarelor, apartinand Spaniei, si este localizata in Oceanul Atlantic, la 150 de km de coasta de NV a Africii si la 1.350 de km de Europa. Datorita pozitiei sale, insula se bucura de un climat subtropical, cu veri fierbinti si vanturi blande. O vacanta aici in octombrie va fi cu adevarat magica, iar ofertele de exceptie te asteapta sa iti implinesti visele…

Gran Canaria, sejur exotic in octombrie!

Gran Canaria este populata de canarieni sau Guanches, care se pare ca s-au instalat pe insula inca din anul 500 BC. Ei au numit asezarea “Land of the Brave”. Multe natii europene au incercat sa cucereasca acest paradis (francezii, englezii, portughezii), insa dupa lupte indelungate, doar Regatul Castiliei a reusit sa se instaleze la putere, in anul 1483.

Capitala insulei, Las Palmas, este unul dintre cele mai interesante orase din Spania, renumit pentru gazduirea lui Columb in anul 1492, in drumul lui spre America. Las Palmas formeaza impreuna cu Santa Cruz de Tenerife capitala unita a Insulelor Canare.

Gran Canaria este localizata la SE de Tenerife si la V de Fuerteventura. Insula este vulcanica, iar cel mai inalt varf muntos masoara 1.949 de metri si se numeste Pico de Las Nieves. Populatia insulei este de peste 850.000 de locuitori, dintre care aproximativ jumatate locuiesc in Las Palmas. Gran Canaria Airport se afla la doar 23 de km de Las Palmas si este foarte accesibil datorita transportului in comun bine organizat.

Insula Gran Canaria se mai numeste si “Miniature Continent”, datorita climatelor diferite si a varietatii peisajului – de la plajele superbe la dunele de nisip alb, si pana la intinderile verzi si satele pitoresti.

Iata atractiile Insulei Gran Canaria:

1. Peste 3 milioane de turisti aleg anual Gran Canaria pentru o vacanta magica, ei mergand in SE-ul insulei, unde este mai cald si plajele sunt incredibile. Insula beneficiaza de peste 30 de spatii naturale protejate, printre care: Rural Park of Nublo, Doramas Jungle, Azuaje Ravine, Tamadaba, Pino Santo etc.

 

2. In sud se afla cele mai multe resorturi elegante, printre care San Agustín, Playa del Inglés, Sonnenland, Maspalomas si Meloneras, dar si celebrul parc Palmitos.

 

3. Doua dintre atractiile majore ale insulei sunt Dunes of Maspalomas (aflate lanfa Playa del Ingles) si farul din Maspalomas.

 

4. In Tarajalillo exista un Aeroclub, unde turistii pot face tururi ale insulei cu avionul.

 

5. Cenobio de Valerón are peste 300 de pesteri incredibile, pe care merita sa le vizitezi!

 

6. Formatiunile muntoase ale insulei creaza peisaje spectaculoase, care iti taie respiratia. Printre cele mai importante, gasim: El Cura, La Rana, Bentayga, Roque de Gando si Peñón Bermejo.

 

7. In Las Palmas, in inima orasului, gasim celebra plaja Las Canteras – zona protejata, ideala pentru diving. Las Palmas este renumita si pentru Carnavalul anual, dar si pentru Museo Canario si Cathedral & Plaza del Espíritu Santo.

 

8. Tamadaba si Pilancones sunt doua parcuri naturale foarte frumoase!

 

9. La Isleta este o zona protejata din Las Palmas, de o eleganta salbatica, fascinanta.

 

10. El Brezal este o rezervatie naturala protejata, in care poti face hiking si poti admira cele mai frumoase panorame aspura insulelor Canare.

Foto: panoramio.com, commons.wikimedia.org, visitcanaryislands.com

Daca vei alege o vacanta in Gran Canaria, cu siguranta te vei bucura de zile magice, relaxante si pline de descoperiri.

No Comments :

* Your email address will not be published.