Granada – obiective turistice pe care nu le vei gasi in alte tari europene

Intregul continent european este plin de locuri minunate pentru care iti trebuie cativa ani buni din viata pentru a le vedea, iar una dintre cele mai frumoase tari ale sale este insorita Spanie in care ai atat de multe regiuni de vizitat, incat te vei intoarce de fiecare data cu drag.

Una dintre aceste regiuni este Andaluzia, a carei capitala este Granada. Aceasta este situata la poalele muntilor Sierra Nevada. Orasul din sudul Spaniei se remarca prin foarte multe obiective turistice care nu te pot impresiona atunci cand auzi de ele, mai ales ca sunt atat de multe zone in intreaga Europa care sunt la fel de ofertante din punct de vedere turistic. Ceea ce te-ar putea face sa te razgandesti si sa vrei sa il vizitezi este arhitectura sa dezvoltata in urma invaziei maure din secolul al VIII-lea. Asadar, daca iti doresti o incursiune in istorie, acesta este locul pe care trebuie sa il vezi neaparat.

Mai jos vei gasi cele mai importante obiective turistice de vizitat in Granada, precum si alte lucruri la fel de interesante despre oras si regiunea in care este situat.

Granada – Obiectivele turistice pe care trebuie sa le vezi

Granada Obiectivele turistice pe care trebuie sa le vezi

Granada este descrisa in multe feluri, printre denumirile sale regasindu-se si cea de Perla a Andaluziei, insa pana nu mergi sa vezi orasul si obiectivele sale turistice cu ochii tai, iti poti doar inchipui de ce este numita asa si mai ales de ce acest oras este unic in Europa.

Daca nu ai mai fost pana acum in Spania sau in aceasta regiune a tarii si te intrebi care sunt cele mai importante obiective de vizitat in Granada, iata o lista a lor:

  • Castelul Alhambra, care este una dintre cele mai cunoscute atractii turistice ale Spaniei, nu doar ale Granadei;
  • Cartierul Albaicin care este situat intr-o zona de deal a orasului;
  • Cartierul Sacromonte al comunitatii rome;
  • Centrul Istoric ale carui piete te vor incanta prin stilul arhitectural al cladirilor.

Pe langa acestea, Granada are si cateva catedrale, unele renumite in intreaga Europa si pe care nu ar trebui sa le ratezi atunci cand vii aici.

Daca ai in plan un city break in Spania, Granada este unul dintre orasele ideale de vizitat in aproape orice anotimp, temperatura medie pe durata intregului an fiind de circa 23 de grade, asadar, este potrivit atat pentru iubitorii de caldura, cat si pentru cei care prefera clima temperata.

In ceea ce priveste planificarea obiectivelor de vizitat in Granada, cateva zile sunt suficiente daca nu vrei sa te indepartezi prea mult de oras.

Obiective turistice in Granada si cum poti organiza vizitarea lor

Obiective turistice in Granada si cum poti organiza vizitarea lor

Pentru a vedea cele mai frumoase obiective turistice din Granada, mai intai trebuie sa stabilesti anotimpul in care vrei sa vii si apoi sa gasesti bilete de avion si cazare in Spania pe placul tau. Ca ponturi de calatorie, sfarsitul primaverii si inceputul toamnei sunt perioadele cele mai frumoase si cu temperaturi potrivite pentru plimbari pe stradutele si dealurile acestui oras de neegalat in intreaga Europa.

Granada are foarte multe atractii turistice, de aceea este bine sa iti faci un plan de care sa te poti tine pentru a le vedea pe toate sau cel putin pe cele pe care tii neaparat sa le vizitezi. Iata si cateva sfaturi de care poti tine cont pentru a te bucura cat mai mult de aceasta vizita:

  • grupeaza obiectivele turistice ale Granadei pe zile sau in functie de cat de aproape sunt unele de altele;
  • pentru Palatul Alhambra, bijuteria arhitecturala a orasului, rezerva o zi intreaga;
  • foloseste transportul local care este foarte bine organizat pentru a ajunge de la un sit la altul.

In ceea ce priveste cazarea, aceasta nu trebuie sa fie neaparat in centru, deoarece exista mai multe mijloace de transport in comun, printre care autobuze pe care le poti lua pentru a te deplasa. La fel de comun este si mersul pe jos in Granada. Asadar, daca iti plac drumetiile, cu siguranta vei avea ce sa vezi in plimbarile pana la diverse obiective turistice.

Granada si obiectivele sale turistice sunt cu adevarat unice, multe dintre ele facand parte din patrimoniul UNESCO.

Dar care sunt aceste obiective turistice ale Granadei si de ce nu ar trebui sa le ratezi? In primul rand, pentru ca sunt unice pe harta Europei. Desi acelasi lucru se poate spune si despre alte locuri si atractii, trebuie sa stii ca aceasta zona a Spaniei a ramas cu o arhitectura superba in urma invaziei maurilor din secolul al VIII-lea, ceea ce o face ideala pentru pasionatii de istorie sau de arhitectura.

Obiective turistice din Granada, Spania unice in Europa

Obiective turistice din Granada, Spania unice in Europa

Desi au fost enumerate cateva obiective turistice, atunci cand vine vorba de vizitat Granada, poti descoperi locuri noi, nestiute la orice pas, toate unice in Europa. Mai mult, in functie de perioada anului in care vii, te poti afla aici in timpul unora dintre cele mai frumoase festivaluri sau targuri. Indiferent de acest aspect, insa, aici vei gasi unele dintre cele mai frumoase castele din lume, nu doar de pe continent.

Desi nu este foarte mare, orasul care numara putin peste 250.000 de locuitori este unul dintre cele mai frumoase din Spania, el insusi fiind un obiectiv turistic care trebuie vazut cel putin o data in viata.

Dintre toate obiectivele sale turistice, Granada este cunoscuta pentru Castelul Alhambra, numele sau provenind de la culoare rosie a stancilor pe care a fost ridicat. Acesta este nu doar cel mai vizitat palat din Andaluzia, ci si cea de-a doua cea mai importanta atractie din tara dupa Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, un alt oras la fel de vizitat.

Obiective turistice in Granada – Celebrul castel Alhambra

Obiective turistice in Granada Celebrul castel Alhambra

De departe, cea mai cunoscuta atractie turistica a Granadei este Palatul Alhambra. Acesta a servit drept locuinta pentru regii mauri care au stapanit aceste tinuturi intre secolele XII-XV. El este alcatuit din mai multe castele, precum si de gradinile Generalife.

Unul dintre obiectivele de neratat din interiorul castelului este orasul militar zidit Alcazaba, care este o adevarata lectie de istorie despre ce a insemnat ocupatia araba pentru Spania. Pentru a ajunge la Palatul Alhambra poti merge pe jos pe dealurile de culoare rosiatica care te vor fascina, cu siguranta. De asemenea, pentru ca numarul de vizitatori este foarte mare, accesul se face in limita a unui numar redus de turisti pe timpul zilei, ceea ce permite vizitarea acestuia si noaptea.

Iata si ce ai de vazut in Granada in aceasta cetate superba:

  • Palatele Nasrid care au apartinut sultanilor din dinastiile naziste, iar daca exteriorul lor nu te va impresiona, interiorul cu siguranta o va face;
  • Palatul lui Charles V care a fost ridicat in secolul al XVI-lea si care i-a servit imparatului ca resedinta de vara;
  • Gradinile Generalife in care te poti odihni la umbra numeroaselor terase si te poti delecta cu mireasma trandafirilor superbi.

Tot din aceste gradini vei putea admira si Muntii Sierra Nevada.

Palatul Alhambra nu este singurul obiectiv turistic pe care il poti vizita in Spania, respectiv in Granada. Cartierul Albaicin ale carui stradute te poarta pana la castel este si el demn de toata admiratia.

Obiective de vizitat in Granada – Cartierul Albaicin

Daca iti plac plimbarile, atunci cand pleci in vacanta in Spania, cartierul Albaicin te va incanta. Intregul loc este protejat, fiind pe lista siturilor UNESCO, reprezentand cultura maura prin casele mici si ramasitele de ziduri care il inconjurau in trecut.

Iata si ce poti descoperi unic in acest cartier vechi al Granadei pe care trebuie sa il vizitezi odata ajuns aici:

  • Mirador de San Nicolas;
  • Mirador Morente;
  • Mirador de Santa Isabel la Real;
  • Mirador Ojo de Granada;
  • Mirador de la Cruz de Rauda.

Acestea sunt puncte de observatie turistice de la care poti admira intregul oras. Mai mult, in functie de ce iti place, de la ele iti poti alege urmatorul loc de vizitat in Granada.

Dintre toate acestea, El Mirador de San Nicolas este unul dintre cele mai vestite, de aici existand cele mai bune vederi catre Palatul Alhambra, dar si catre muntii Sierra Nevada. In apropiere, vei descoperi si Biserica Sfantului Nicolae, un alt obiectiv turistic de neratat in Granada, Spania.

La fel ca alte orase, Granada are si el un centru istoric in care vei avea destul de multe de vazut.

Granada – Atractii turistice in Centrul Istoric

Centrul Istoric al Granadei este unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Spania prin intermediul cladirilor majestuoase si pline de povesti. Pe langa arhitectura maura care te va impresiona, aici vei gasi si urmatoarele piete care fac din acest loc unul dintre cele mai frumoase pentru plimbari:

  • Plaza Nueva;
  • Plaza Isabel la Catolica;
  • Plaza de Bib-Rambla.

In apropierea acestora se afla si Catedrala Granada, o biserica cu adevarat unica prin faptul ca imbina doua stiluri de arhitectura: pe cel gotic, dar si pe cel renascentist, in care primul apartine culturii maure, iar cel de-al doilea, celei crestine. Mai mult, ridicarea sa a durat nu mai putin de 180 de ani.

Spania si in special Granada este o adevarata lectie despre cum doua culturi se imbina dand nastere unui stil unic in Europa si in lume.

De vizitat in Granada: Capela Regala

Chiar langa Catredrala Granada se afla o alta bijuterie arhitecturala – Capela Regala. Aceasta adaposteste mormintele a doua figuri marcante in istoria Spaniei: a regelui Ferdinand si a reginei Isabella. Sacristia lacasului de cult este la fel de impresionanta prin picturile si tablourile unora dintre cei mai cunoscuti artisti, precum Boticelli.

Dar Capela Regala nu este singura de acest fel. In afara ei, in Granada poti descoperi si Catedrala Santa Maria de la Encarnacion, care se afla in Centrul Istoric langa Plaza Nueva.

Pe langa obiectivele turistice, in Granada poti face si cumparaturi in Bazarul La Alcaiceria, care este o piata in care poti gasi obiecte si condimente inspirate din traditia maura.

Obiective in Granada: Bazarul La Alcaiceria

Bazarul La Alcaiceria se afla in apropierea Centrului Istoric, pornind din Plaza de Bib-Rambla. Aici poti gasi de la cele mai fine matasuri la condimente arabesti, astfel ca daca iti place cultura maura, acesta este unul dintre locurile in care vei gasi suveniruri pe care sa le iei acasa pentru tine si pentru cei dragi.

Ce este interesant de stiut despre aceasta atractie turistica a Granadei este ca a fost reconstruita dupa 1843 cand a avut loc un incendiu care a distrus-o.

Pe langa aceste obiective turistice din Spania, Granada mai ofera si altele la fel de impresionante. Printre ele se numara baile traditionale arabe sau hamamul care aici poarta denumirea Banuelo, dar si un cartier al comunitatii rome – Sacromonte. Aici, vei ramane fascinat de locuintele deosebite construite prin sapare in munte. Pe langa acestea, orasul are si un parc modern – Parcul Stiintei, astfel ca vechiul se imbina perfect cu noul, creand un echilibru rar intalnit in alte parti ale lumii.

Granada are foarte multe obiective turistice de vizitat, astfel ca atunci cand planuiesti sa mergi acolo, este bine sa stabilesti de la inceput cate zile doresti sa stai pentru a le putea vedea pe toate. Orasul care se intinde pe o suprafata de aproximativ 88 km patrati, desi nu este foarte mare, are atat de multe de oferit din punct de vedere al atractiilor de neratat, incat sigur trebuie sa se regaseasca pe lista ta de calatorii.

De ce este Granada unica in intreaga Europa? Deoarece acesta este unul dintre locurile prin care a patruns pe continent cultura araba care a lasat in urma sa obiective turistice splendide din punct de vedere arhitectural.

In concluzie, daca nu ai mai fost in aceasta parte a Spaniei pana acum, Granada nu trebuie sa lipseasca de pe lista ta de locuri de vizitat cu ale sale obiective turistice deosebite in care cultura maura si-a spus cuvantul mai mult decat in orice alta parte a acestei tari si chiar a Europei!

Surse foto: Freepik.com, Unsplash.com

No Comments :