Plaja exotica cu ape turcoaz

Hai si tu la Londra in aceasta toamna!

Londra este un unul dintre cele mai frumoase orase din lume, multi considerand-o „capitala Europei”. Londra este un oras glamour & fashion, un centru cosmopolit al artelor, stiintelor, turismului, finantelor si distractiilor. Un city break in Londra iti va bucura sufletul si te va face sa te simti puternic, invincibil, cuceritor. Pentru ca acesta este efectul pe care il are capitala Angliei asupra toturor turistilor, localnicilor si celor care isi urmeaza visele. In plus, un city break la Londra poate fi un spectacol desavarsit, o experienta pe care nu o vei uita prea curand. Toamna este anotimul perfect pentru a vizita Londra!

Hai si tu la Londra in aceasta toamna!

Londra este cel mai vizitat oras din lume, ocuapand pozitia fruntasa alaturi de New York, in topul celor mai aglomerate si mai interesante centre financiare ale globului. In acest superb oras se vorbesc peste 300 de limbi, iar cateva dintre obiectivele turistice sunt incluse in UNESCO World Heritage: Turnul Londrei, Gradinile Kew, Westminster Abbey si Biserica St. Margaret. Metroul londonez este cel mai vechi din lume si al doilea ca marime, dupa Shanghai Metro.

In Londra este o clima temperat oceanica, iar daca te feresti sa vizitezi acest oras din cauza ploilor celebre, afla ca in capitala Angliei cantitatea de pricipitatii anuale este mai mica decat in Roma sau Paris.

Iata ce sa faci intr-un city break in Londra:

– viziteaza British Museum – unde vei gasi opere de arta din toate timpurile, iar  intrarea este libera!

– Cea mai potrivita zona pentru shopping este Oxford Street, unde se aliniaza peste 300 de magazine. Vei gasi de la boutique-uri cu haine vintage pana la magazine importante ale fashion designerilor celebri: Vivienne Westwood, Galliano, Stella McCartney, Manolo Blahnik si Jimmy Choo!

 

National Gallery, aflata in Trafalgar Square, iti ofera opere importante ale pictorilor din secolele 13-19 – Van Gogh, da Vinci, Botticelli, Renoir, iar intrarea este libera!

The London Eye – este cel mai inalt punct de observatie din lume, de aici avand privelisti spectaculoase asupra Londrei. Nu-l rata!

 

The Tower of London, una dintre cladirile celebre ale Londrei, iti ofera peste 900 de ani de istorie: palat, inchisoare, loc de executie, arsenal, casa de bijuterii si zoo.

Viata de noapte in Londra este spectaculoasa! Noi iti recomandam cateva baruri, restaurante si cluburi de noapte unde poti petrece pana in zori: Vertigo 42 (se afla la ultimul etaj in Tower 42), Shochu Lounge, Gordon’s Wine Bar, The Long Bar, The Vibe Bar, The 100 Club, London Aquarium Dance Club, Ministry of Sound, The End Dance Club si multe, multe altele.

– Viziteaza parcurile orasului. Iti recomand Queen Mary’s Rose Gardens, ca fiind unul dintre cele mai frumoase zone din Regent’s Park si din Londra. De asemenea St. James’s Park ofera cea mai frumoase priveliste asupra Palatului Buckingham. Hyde Park si Kensington Gardens sunt imense si includ atractii turistice ca Diana Memorial Playground si Peter Pan Statue. Si toate sunt gratis!

viziteaza Big Ben – merge fara gres din 31 mai 1859!

 

– Celebra Westminster Abbey, locul incoronarii, nuntilor si inmormantarilor regale, este una dintre cele mai frumoase biserici gotice din lume. Pentru a vizita acest monument istoric ar trebui sa scoti din buzunat in jur de 16 lire. Insa ceea ce nu stiu majoritatea turistilor este faptul ca iti este permisa intrarea pe gratis la slujbele religioase, cand turistii nu mai pot face fotografii si nu se mai pot plimba prin biserica.

Fa o croaziera cu vaporasul pe Tamisa. Iar daca te vei plimba pe malul Tamisei, de la Westminster Bridge la London Bridge, vei vedea cele mai importante atractii ale orasului, fara a scoate niciun ban din buzunar. Aceste atractii includ: Big Ben, Houses of Parliament, London Eye, Gherkin Building, St Paul’s Cathedral si Tower Bridge. La apus panorama este impresionanta!

 

– Opreste-te si fa poze in Grosvenor Square!

– Mergi neaparat la un spectacol pe Broadway.

– O vizita intr-o piata londoneza este un MUST DO! Iti recomand sa mergi in Borough Market, care inca din secolul al 13-lea este luata cu asalt de iubitorii mancarurilor simple si gustoase. Viziteaza deasemenea si Portobello Road Market din Notting Hill, Camden Market si superba Columbia Road Flower Market, unde vei gasi cele mai frumoase flori din Londra si vei putea face fotografii superbe.

 

– Garzile reginei se schimba in interiorul portilor de la Buckingham Palace, in fiecare zi, de la 11.30 AM. Mergi acolo si priveste spectacolul din afara portilor uriase. Merita cu adevarat.

– Ia pranzul si bea o bere englezeasca in celebrul lant de puburi J.D Wetherspoon.

– Ia cina la Porter’s English Restaurant (17 Henrietta Street, Covent Garden)!

– Bea un pahar de vin la House on the Bridge Restaurant.

 

– Cumpara dulciuri Cadbury.

– Mergi in Soho si in Chinatown, sunt printre cele mai vibrante zone din Londra!

Foto: panoramio.com, wikipedia.org

 

Orice ai alege sa faci intr-un city break in Londra, cu siguranta nu vei fi dezamagit de spectacolul desavarsit al acestei metropole. Iar toamna te asteapta cu o paleta incredibila de culori!

No Comments :