Iata de ce sa alegi o vacanta in Zanzibar!

Zanzibar este o insula exotica aflata in Oceanul Indian, langa coasta Tanzaniei, si este locul perfect pentru o vacanta relaxanta, dar si pentru diverse activitati culturale sau aventuri unice.

Plajele cu nisip fin alb, apele turcoaz, casutele la malul marii, restaurantele cu hrana proaspata, localnicii zambitori – toate fac parte din peisajul din Zanzibar si te asteapta sa te bucuri de o vacanta superba.

Iata ce poti face in vacanta ta exotica in Zanzibar:

1. Viziteaza Stone Town.

Este capitala insulei, are 16.000 de rezidenti, este locul de nastere al lui Freddie Mercury si un oras incredibil. Strazi inguste, alei ascunse, muzee, magazine de suveniruri, galerii de arta si cafenele elegante – de toate de vei bucura ca un copil.

SFAT: mergi in piata de noapte Forodhani Gardens, unde vei gasi cele mai bune fructe de mare.

2. Plajele Nungwi & Kendwa.

Nungwi se afla in partea de nord a insulei, este o plaja mare, destul de turistica. Kendwa se afla in vest, are vedere la Daloni Island si este mai putin cautata. Ambele se afla la o ora de condus de Stone Town.

Intre aceste doua plaje poti calatori si cu un water taxi, iar apusurile sunt senzationale.

3. Fa-ti timp sa admiri soarele Africii.

Zanzibar este o insula sinonima cu apusurile rosii, dramatice, impresionante. De unde sa le vezi cel mai bine?

* Africa House Hotel, Stone Town. Este un hotel de lux, care are un balcon superb (Sunset Lounge Balcony), unde poti sa bei un cocktail si sa admiri cel mai frumos peisaj din viata ta.

* Sunset Kendwa (Sundet Bungalows Hotel) este un loc perfect pentru o seara romantica.

* poti inchiria o Dhow sailing boat cu un bar perfect echipat si sa navighezi prin apele Oceanului Indian, la apus.

4. Snorkelling at Mnemba Atoll.

Este considerata cea mai valoroasa activitate pe care o poti face in Zanzibar si a castigat premii internationale. Costa in jur de 25 de dolari si vei face cunostinta cu delfini, corali, si multe specii de pesti de toate culorile. Pe barca poti lua pranzul si sa te relaxezi la apus cu un Mojito.

5. Prison Island si testoasele gigant.

La 6 kilometri nord de Stone Town, Changuu sau Prison Island este inconjurata de ape turcoaz cristaline si este casa a mii de testoase uriase. Le poti hrani si mangaia, atat timp cat esti delicat si… uiti de selfies.

6. Gastronomie.

Iti recomandam trei locuri perfecte pentru a testa bucataria locala:

* The Rock (pe coasta de est). Spaghete si tagliolini homemade, creveti, calamari, peste proaspat, homar, tot ce visezi aici vei gasi. Plus, restaurantul este situat pe o stanca deasupra oceanului. Fa o rezervare cu cateva zile inainte!

* The Tea House (Stone Town) – este cel mai exclusivist restaurant in Zanzibar si se afla pe acoperisul hotelului Emerson on Hurumzi. Incearca curry-ul de capra, ardeii murati cu sofran, placintele cu crab si bezeaua de espresso.

* The Langi Langi (Nungwi) – se afla deasupra oceanului, iar seara atmosfera iti taie respiratia. Proprietarii aprind zeci de lumanari si felinare, iar de la masa auzi doar valurile. Incearca fructele de mare si meniul zilei.

7. Full Moon Party at Kendwa Rocks.

Pe plajele din nord, aceasta petrecere este celebra. Intrarea costa in jur de 15 dolari, insa atmosfera este complet diferita de ce ai citit despre petrecerile de luna plina din Thailanda. Muzica live, dans, acrobati si o multime de… localnici. Foarte multi oameni vin din Tanzania pentru acest eveniment si este o bucurie sa te afli printre ei.

8. Shopping.

Stone Town este o varianta mai mica a Marrakech-ului cand vine vorba de shopping. Aici gasesti aproape orice ti-ai imaginat (sau nu:) – bijuterii, picturi, sculpturi, mobila, matase, bratari voodoo, condimente exotice. Preturile sunt foarte bune daca stii sa negociezi.

9. Safari Blue

Este una dintre cele mai indragite activitati in Zanzibar – a full day trip. Se pleaca din satul de pescari Fumba, navighezi spre Menai Bay, unde vei putea vedea delfini, faci snorkeling, iei pranzul pe barca (fructe de mare proaspete), apoi mergi spre Kwale Island, vezi mangrove si arborii baobab, iar apoi te relaxezi pe o plaja pustie la apus.

10. O seara romantica.

Mergi pe Matemwe Beach – se afla in apropiere de Mnemba Atoll. Este neturistica, alba, cu nisip fin si ape turcoaz. Un picnic este foarte bine venit, ia cu tine mancare buna si o sticla de sampanie.

#Veltravel te asteapta cu cele mai bune preturi si oferte pentru vacanta ta de vis in Zanzibar 🙂

No Comments :